Oscar’a sayılı saatler kala…

Oscar’a sayılı saatler kala…

Oscars

İşte beklenen gün sonunda geldi. 86. Akademi Ödülleri bu gece sahiplerini buluyor. Bu sene Türkiye’de tören kanal değiştirdiği için ben de konuyla alakalı bir bilgilendirme yapayım istedim. Eğer hala haberi olmayan varsa, Oscar Ödülleri’nin NTV ve Cnbc-e’de değil, Digiturk’ün Moviemax Oscars isimli kanalında yayınlanacağını hatırlatayım. Dileyenler 1 numaralı kanaldan, HD televizyonları olanlar ise 301. kanaldan töreni izleyebilecekler. Oscar Özel Yayını saat 23.00’de start alacak. Kırmızı Halı 00.00, asıl tören ise 03.30’da başlıyor. Hem simültane, hem de orijinal dil seçimi olduğu için bu konuda da kimse sıkıntı yaşamayacaktır zaten. Bu arada gece boyunca bize eşlik edecek ekibin Osmantan Erkır, Mehmet Açar, Murat Özer, Fadik Sevin Atasoy ve Ece Sükan’dan oluşacağını da ekleyeyim.

Digiturk’ü olmayanlar ise internette ABC ya da Pro 7 üzerinden töreni orijinal diliyle izleyebilir. Ben TV-Stream‘de çalışan bir Pro 7 buldum. Eğer sıkıntı yaşarsanız tekrardan araştırma yapıp yardımcı olmaya çalışırım. Ama şimdilik bulduğum linkde bir sıkıntı çıkmayacak gibi gözüküyor.

Bu arada çok önemli bir şey daha var: Uzun yıllar sonra ilk kez Live Blogging yapmayacağım. Dileyenler Twitter’da bana @umurtas adresinden ulaşıp uzun Kırmızı Halı dedikodularımıza katılabilir. Biliyorum live blogging’in keyfi bambaşka oluyor; fakat törene tamamen odaklanıp, yorum yapmadan her saniyesini hatırlamak istiyorum. Nasıl olsa ertesi gün ve haftada uzun uzun tüm detaylar konuşacağız. Şimdilik akşam görüşmek üzere diyelim efendim. İyi pazarlar, iyi Oscarlar.

Not: Yine de reklam aralarında yorumsuz kazananları koyacağım bir yazı olacak. Yorum atmak için yanıp tutuşanlar oraya uğrayabilir.

Not2: Alternatif bir Oscar linki daha… Time4TV

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

0 Yorum

Yorum yazın...