TV Akademisi’nden haberler

TV Akademisi’nden haberler

Jimmy Kimmel
Jimmy Kimmel

68. Emmy Ödülleri için geri sayım başladı. 18 Eylül’de dağıtılacak Emmyler’in bu seneki sunucusunun Jimmy Kimmel olacağı açıklandı. İki yıl evvel de ev sahipliğini yapmış ve ortalama bir performansla noktalamıştı geceyi. Bu sefer de umuyorum hayal kırıklığına uğratmaz. Bu arada Emmy Ödülleri’ni dağıtan TV Akademisi (ATAS) birkaç kural değişikliğiyle ilgili duyuru yapmış. Tahminlerimizi etkileyecek pek bir şey olmasa da bir göz atın derim.

  • Bundan böyle adaylar belirlendikten sonra kazanan oylamasında preferential sistem kullanmayacak. Yani üyelerin hangi adayı kaçıncı sıraya koyduğu sayıma elveda dedik. Bundan böyle en çok oyu alan ipi göğüsleyecek. Bu da aynı sistemi kullanan meslek birlikleriyle benzer sonuçlar görebileceğimizin habercisi. Yine de ben ATAS’ın her zamanki gibi sürprizlerle sezona renk getireceğine eminim.
  • Eskiden önceki sezonları drama ya da komedi olarak yarışan dizilerin altı bölüm ve altındaki son sezonları mini dizi olarak sayılabiliyordu. Bunu The Big C örneğinde görmüştük. Artık bu kuralda da ufak bir değişiklik yapılmış ve sayı 6’dan 3’e indirilmiş.
  • Geçtiğimiz sene Variety kategorileri talk showlar ve skeç programları olarak ikiye ayrılmış; fakat yönetmen dalında bu ayrım yapılmamıştı. Bundan böyle burada da bir ayrım göreceğiz. Bu ne demek oluyor? Inside Amy Schumer, Key & Peele, Portlandia gibi yapımlarda kamera arkasına geçen oyunculara Emmy kazanmak için gün doğdu!
  • Bir de kısa form programların kategorilerinde değişiklikler yapılmış. Dizi ve tek bölümlük programlar olarak ayırmışlar. Ama sanırım oraları takip eden yok. Umrunda olan?

Kaynak: Gold Derby

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...