Billy Lynn’s Long Halftime Walk

Billy Lynn’s Long Halftime Walk

Yönetmen: Ang Lee | Oyuncular: Joe Alwyn, Kristen Stewart, Chris Tucker, Garrett Hedlund, Vin Diesel, Steve Martin, Ismael Cruz Cordova, Arturo Castro, Mason Lee, Ben Platt, Deirdre Lovejoy | Senaryo: Jean-Christophe Castelli (uyarlama), Ben Fountain (roman) | 113 dakika | Drama, Savaş

| C |


Ödül sezonunda yapraklar sararmadan önce Ang Lee’nin saniyeye 128 kare düşürecek teknolojiyle çektiği Billy Lynn’s Long Halftime Walk isimli filme, bir roman uyarlaması, epey bel bağlamıştık. Üzerinden ağlamalı gülmeli iki mevsim geçti ve sonunda projeye koşmayıp stüdyodan telefon bekleyerek bir sonraki misyonuna kavuşan yönetmenin bir tren enkazı kadar şatafatlı olmasa da betona balıklama atlayan, savaş ne kadar da kaka, ah şu askerlerin psikolojisi yok mu, of of biraz da dizime vurayım filmine kavuştuk. Başrolündeki Joe Alwyn’i (ergenliğini çabuk atlatmış bir Logan Lerman türevi) dünyaya tanıtmak haricinde pek bir marifet barındırmayan Billy Lynn’in yürüyüşü ev sahipliği yaptığı Destiny’s Child mizanseni haricinde tamamı unutulacak hadiselerle dolu çapaçul bir öykü. Kristen Stewart’a emanet edilen kızkardeş karakterinin motivasyonundan tutun minik asker birliği içerisindeki merbutiyet antlarına kadar her şey kapatma. Bir de yetkisini, değerini bilememekten mesul anlatıda medyanın yiğitleştirdiği dermansız kimseler üzerinden çığırtkanlık yapıyor. Derdi makbul bir romandan parçaları iyi birleştirilmemiş, seyirci kendi pişirip kendi yesin diye bekleyen buyurgan bir film çıkarmayı başarmış Ang Lee. Yalnız içindeki yaşamı emdiği kimselerle cafcaflı bir geçit töreni bestelemeye çalışmak önsezileri kör, sözüm ona vizyonerin boyunu aşıyor. Hicivi şaşaasız, manzarası ihmallik. Keşke Billy Lynn’in projeye adını veren stadyum sahnesi kısa film olsaydı, yöntemine doyamasaydık. Şu haliyle ikinci aşaması gelmemiş, asla da gelmeyecek tek taraflı bir ön sevişmeden hâllice.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...