Animal Kingdom (3. Sezon)

Animal Kingdom (3. Sezon)

Yaratıcı: Jonathan Lisco | Oyuncular: Ellen Barkin, Shawn Hatosy, Ben Robson, Jake Weary, Finn Cole, Molly Gordon, Denis leary, Carolina Guerra, Scott Speedman, Spencer Treat Clark, C. Thomas Howell, Christina Ochoa, Jennifer Landon, Laura San Giacomo, Gil Birmingham, Sohvi Rodriguez, Damon Williams, Dichen Lachman | 45 dakika | TNT

Neden izlemeye devam ettiğimi bilmediğim diziler arasında üçüncü sezonuyla yerini alan Animal Kingdom, Jacki Weaver’ı uluslararası film endüstrisine armağan eden Avustralya yapımı aynı adlı filmin serbest uyarlaması tahmin edebileceğiniz üzere. İnsanı hayattan tiksindiren ve sırf tezat olsun diye Smurf adı verilmiş bir anne var Cody ailesine ait besin piramidinin tepesinde. Sonra da sırayla her zevke, her yaşa hitap edecek, ayaklı testosteron oğulları geliyor. Artık fantezi dünyasında hangisine yer ayırıyorsanız seçiminizi kendiniz yapıyorsunuz. Self servis kaslı oğlan restoranı âdeta. İşte üçüncü sezon itibariyle bunun bilincine iyice vardı bence Animal Kingdom. Tamam suçtur, California’nın çirkin yüzüdür derken biraz suları bulandırmaktan da geri kalmıyor. Smurf’ü parmaklıklar ardına göndermesi, ailenin en kalas bireyi Baz’i ölüme terk etmesi twist ekonomisi ürünü olsa da mantıklı kararlar. Fakat daha çok şunun pazularını göstereyim, bunun bicepslerine banayım, bir de daracık sörfçü tulumu giydirdik mi tüm hatlar ortaya çıkar mantığıyla her hafta erkek izletmek esas misyonuna dönüştü. Esmer ve haşin arayana Craig, maskülen eşcinsellere merak salana Deran, biraz daha pişmiş ve olmuş diyene Pope, twink için yanıp tutuşanlara da J var. Hayır şimdi ben böyle basitleştirdim Animal Kingdom’ı, elinize malzeme vermiş oldum; fakat izleyicilerinden biri de gelip diyebilir mi ki bana olur mu canım bu dizi türünün örneklerinden bir adım önde, şöyle orijinal öyküler anlatıyor diye?. Ama bu dizide o potansiyel zaten yok ve seyircisi olarak da bunun farkına varmış bulunmaktayız. Kaldı ki televizyonun şenlikli dünyasıyla tanışmış olanlar için Starz, TNT, TBS vb. kanalların damarı belli; menopozdan gün alan hanımlara ve göz çapkınlığı yapmaktan asla bıkmayan gaylere ziyafeti sun, gerisine karışma. Bir ara Kingdom’ı benzer bir iştahla tüketiyorduk. Onun kendi kuyruğunu kovalamasından bıkınca yeni bir yuva seçtik işte kendimize. Bu arada tüm pasaklılığına rağmen dördüncü sezon onayının geldiğini de belirteyim. Finalde J’in Smurf’den geçmişin intikamını alacağına dair işareti vermiş, onu bahane diye kullanıp sırf merakımızdan izleyeceğimizi söyleyeceğiz, daha ne?
MVP: Shawn Hatosy (Pope)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...