SAG (Oyuncular Birliği) Ödülleri ’18

SAG (Oyuncular Birliği) Ödülleri ’18

Black Panther

Oyuncular Birliği (SAG), neredeyse tamamı tahmin edilebilir bir şekilde sonuçlanan ödülleriyle sırasını savdı. Black Panther’ın toplu performans zaferi En İyi Film yarışının hâlâ açık olduğunu gösteriyor. Ancak en azından Oscar’da Rami Malek, Glenn Close ve Mahershala Ali’nin yerinin garantilendiğini söyleyebiliyoruz. Emily Blunt ise Regina King’in yokluğunda atağını yapıp Amy Adams’a avucunu yalayacağının haberini vermiş oldu. Kayda değer tek bir teşekkür konuşmasının dahi olmadığı geceden çıkan tam sonuç listesi şöyle:

FİLM

TOPLU PERFORMANS Black Panther
ERKEK OYUNCU
Rami Malek | Bohemian Rhapsody
KADIN OYUNCU Glenn Close | The Wife
YARDIMCI ERKEK OYUNCU Mahershala Ali | Green Book
YARDIMCI KADIN OYUNCU Emily Blunt | A Quiet Place
DUBLÖR PERFORMANSI Black Panther

TV

TOPLU PERFORMANS (Drama) This Is Us
TOPLU PERFORMANS (Komedi) The Marvelous Mrs. Maisel
ERKEK OYUNCU (Drama) Jason Bateman | Ozark
KADIN OYUNCU (Drama) Sandra Oh | Killing Eve
ERKEK OYUNCU (Komedi) Tony Shalhoub | The Marvelous Mrs. Maisel
KADIN OYUNCU (Komedi) Rachel Brosnahan | The Marvelous Mrs. Maisel
ERKEK OYUNCU (Mini Dizi/TV Filmi) Darren Criss | The Assassination of Gianni Versace
KADIN OYUNCU (Mini Dizi/TV Filmi) Patricia Arquette | Escape at Dannemora
DUBLÖR PERFORMANSI GLOW

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

5 Yorum

  1. Engin Özcan

    Bu yıl da daha iki yıl önceki gibi SAG ile Akademi ters düşer mi? D. Washington, C. Affleck yarışında oyuncu birliğiyle Akademi ters düşmüştü şaşırtıcı şekilde hatırladığın gibi. Burada da Malek ve Bale yarışında benzer bir durum olur mu veya bu yarışın kızgınlığı Cooper’a yarar mı?

    Yanıt
  2. Metin

    Oyuncu adayları bu sene cidden şaka gibi. Tamam Amerikan sineması ve Oscarlar yetmişlerde altın çağını yaşadı. 1973 ve 1974 yılı için verilen ödüllerdeki erkek oyuncu ve 1978 yılı için verilen ödüllerdeki kadın oyuncu adaylarını düşünüyorum da … Nerede Jack Nicholson, Al Pacino, Marlon Brando, Jack Lemmon, Robert De Niro, Peter Finch, Jane Fonda, Vanessa Redgrave, Glenda Jackson, Geraldine Page, Ingrid Bergman, Liv Ullmann’ların yarıştığı yıllar? Erkek oyuncu kategorisi neredeyse tamamen orta karar işlerle dolu. Suç akademide de değil, çok parlak roller ve senaryolar çıkmadı bu sene (ve geçen sene). Bir tek çok sevdiğim Glenn Close ödül alırsa sevineceğim (filmi izlemedim bile oysa, umrumda da değil. Sadece Glenn Close ödül alsın istiyorum. Halle Berry’nin bile ödül aldığı bir ortamda Glenn Close’un ödülsüz kalışı pek bir büyük şaka!)

    Yanıt

Yorum yazın...