Killing Eve (2. Sezon)

Killing Eve (2. Sezon)

Yaratıcı: Phoebe Waller-Bridge (uyarlama), Luke Jennings | Oyuncular: Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell, Sean Delaney, Nina Sosanya, Edward Bluemel, Henry Lloyd-Hughes, Adrian Scarborough, Jung Sun den Hollander, Emma Pierson, Adeel Akhtar | 45 dakika | BBC America

Tamamen kendim olacağım derken blogu kelli felli aktivist platformuna dönüştürünce dizilerimi bir anda unutuverdim. Ama merak etmeyin Haziran’ın ikinci haftasını geçirmeden Readers’ Choice Ödülleri’nin TV ayağı için oylamayı açma, Temmuz’a kalmadan da kendi adaylarımı duyurma planlarım var. Neyse efendim, ben biriken yazılarımı tamamlayayım ki Haziran 2019 – Mayıs 2020 arasını kapsayan kısıma geçebilelim. Ne ile başlasak? Killing Eve! Phoebe Waller-Bridge hanımefendiye kitlece âşık olmaya devam etme sebeplerimizden biri olarak gösterilebilecek BBC America harikası, serüveninin ikinci ayağını tamamladı. Codename Villanelle isimli bir seriden uyarlama yapımın gelen şan şöhret ile daha akılda kalan ikonik anlar yaratmaya yönelik bir ritim tutturduğunu gördük bu sefer. Dizi, başından beri bağlayıcı olarak işlev gören, Eve ile Villanelle arasındaki çekime merak saldı tamamen. Cinsel kimliğinin akışkanlığıyla çoktan barışmış karakterin hedef kitleden haberdar giyim kuşamıyla bile sanki evet sosyal medya çağında yaşıyoruz ve şimdi sizi besleyeceğim sayın ahali diye planlanmış gibi her şey. Bu daha büyük bir kanaldan hikâyeden yana sıkıntılar yaşanmasına sebep olabilecek bir motivasyon esasında. Ancak BBC, tamamen serbest bırakmış Killing Eve senaristlerinin iplerini. Kafalarına göre at koştururken yine Avrupa’da mini bir seyahate çıkan, bu sırada ilgi görmüş yan karakterlerine de yeterli ekran süresi tanıyan matematiğiyle hem yenilenmiş, hem de bir taraftan aynı kalmış ama sürümü yükseltilmiş gibi. Homoerotik tansiyona da ekmeğini banan koşuşturmacada ilk günden bu diziye hayran kalmamızı sağlamış ne varsa maksimuma çıkarılmış. Jodie Comer döktürüyor, Sandra Oh da Comer iyice şaha kalksın diye oyun paslıyor gibi sanki. Bunca başarının ardından, hele ki bu yıl Game of Thrones’un aldığı tepkiler sebebiyle Emmy’den büyük ödülle ihtimali de mevcut iken, finalinde yaptığı tercihleri sorgulamadan da edemiyorum yalnız. Bir “tam daire” anı yaratmaya çalışırken albenisi tamamen yok olmuş. Hâlbuki biz Killing Eve evreninin tekinsizliğini, uçarılığına teslim etmiştik kendisini. Bu tahmin edilebilirlik, sözde rövanş emanet durmuş inşa ettiği taş gibi olay örgüsünün üzerinde. Mesela ben Villanelle’in piyasada kendisine bir rakip çıkınca biraz daha rekabete giriştiğini, Eve ile olağan ortaklıklarına kadar birkaç affedilemez günah daha işlemesini de görmek isterdim. Ama bu fırsatın es geçilmesini orijinal materyalin rotasına olabildiğince sadık kalınmasına bağlıyorum. Kısmet çoktan onayı gelen üçüncü ve bu ivme varken reddedilmeyecek dördüncü sezona artık.
MVP: Jodie Comer (Villanelle)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...