Şovdan detaylar…

Şovdan detaylar…

Steve Martin ve Alec Baldwin

Gelelim 82. Akademi Ödülleri’nin şov kısmına…

Törenin açılışını Neil Patrick Harris yaptı.Ancak o dakikadan itibaren orkestranın herşeyin sesini bastıracak bir kuvvette olduğunu anladık.Harris‘in sesi zar zor duyuldu.Hele ödülleri sunacak isimler anons edilirkenki kadın sesini neredeyse hiç duymadık.Buldukları her boşlukta bangır bangır müziğe giren orkestra hiç hoş değildi yani.

Sunucularımız Steve Martin ve Alec Baldwin ise bariz bir şekilde vasattı.Gözlerim Ellen DeGeneres‘i, Hugh Jackman‘ı aradı çoğu zaman.Esprilerin hepsi nüanslarına kadar çalışılmış gibiydi.Bana oldukça yapay geldi.Hele açılıştaki monoloğun vasatlığı beni mahvetti.Neredeyse hiç gülemedik.George Clooney‘yle ilgili yapılan espriye Clooney de katılınca renkli bir görüntü oluştu ama o kadar.Gelecek sene için benim tavsiyem Ben Stiller, Tina Fey ya da ikinci bir Ellen DegeneresHugh Jackman sunuculuduğur.Ricky Gervais de olsa hiç fena olmaz aslında.Ama Martin & Baldwin ortaklığı olmamış.

Gelelim filmleri tanıtan isimlere…Ryan Reynolds, The Blind Side‘ı; Chris Pine, District 9‘ı; Samuel L. Jackson, Up‘ı; Jeff Bridges, A Serious Man‘i; Colin Firth, An Education‘ı; Charlize Theron, Precious‘ı; John Travolta, Inglourious Basterds‘ı; Jason Bateman, Up In The Air‘ı; Keanu Reeves, The Hurt Locker‘ı; Kathy Bates ise Avatar‘ı sundu.Bunun dışında John Hughes‘ın anısına Jon Cryer, Anthony Michael Hall, Molly Ringwald, Judd Nelson, Ally Sheedy, Macaulay Culkin ve Matthew Broderick gibi Hughes‘ın yıldız ettiği oyuncular sahneye çıktı.Törenin en sıkıcı anlarından biriydi, ama hepsini bir arada görmek keyif verdi.

Korku filmlerine bir bakış atmak için Taylor Lautner ve Kristen Stewart yeni yetmeleri sahneye çıktı.Her seneki “In Memoriam” bölümünü ise Demi Moore sundu, James Taylor da görüntüler sırasında şarkı söyledi.Queen Latifah ve Elizabeth Banks ise Akademi’nin dağıttığı diğer iki ödülden bahsederek sahneye çıkan isimler oldu.

Bir de erkek oyuncu ve kadın oyuncu dallarındaki isimleri oyuncuların yakın arkadaşları sundu.Ödülleri ise geçen senenin kazananları Kate Winslet ve Sean Penn verdi.Peki bu arkadaş olayı iyi miydi? Tom Wilkinson-Morgan Freeman, Oprah Winfrey-Gabourey Sidibe ve Michael Sheen-Helen Mirren kısmı oldukça iyiydi bana kalırsa.Stanley Tucci-Meryl Streep ikilisini de unutmayalım.Diğer isimler ise Michelle Pfeiffer-Jeff Bridges, Julianne Moore-Colin Firth, Vera Farmiga-George Clooney, Colin Farrell-Jeremy Renner, Forest Whitaker-Sandra Bullock ve Peter Sarsgaard-Carey Mulligan idi.

Kesin olan bir şey var ki 82. Akademi Ödülleri geçen seneki şovu arattı.Son senelerde yapılan en acemice ve en kötü ödül töreniydi.Sıkıcı değildi, ama yapılmak istenen çoğu şey ellerinde patladı.Yani Adam Shankman beyefendi sanıldığının aksine başarısız oldu.Sahnenin tasarımı, orkestranın tepede bir yere konması, merdivenlerde düşme tehlikesi geçiren onlarca ünlü…Şov kısmını hiç mi hiç beğenmedim.En renkli anların çoğu ödül sunanların yaptığı esprilerden ibaretti.Ne sunucular, ne şarkı söyleyenler…Kısacası prodüksiyon bu sene çuvalladı.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...