Son haberler

Son haberler

Sofia Coppola

Sonunda elimdeki alçı çıktı ve ben de doğal olarak geri dönüşümü yapabildim.Öncelikle son bir ayda sinemada neler oldu, neler bitti onlardan bahsetmek istiyorum.

Daha önce bu sayfalarda Oscar heyecanını başlatacağını söylediğim Venedik ve Toronto Film Festivalleri sona erdi.Hem de Oscar yolcusu olduğunu düşündüğümüz filmleri ödüllendirerek.Quentin Tarantino‘nun jüri başkanlığını yaptığı Venedik Film Festivali’nde büyük ödül Altın Aslan Sofia Coppola‘nın son filmi Somewhere‘in oldu.Söylenenlere göre Somewhere daha ilk andan izleyicileri etkisi altına alarak herkesi büyülemiş.Nedir, ne değildir bilemiyorum ama Coppola‘nın filmlerini beğenen biri olarak Somewhere‘i de merakla beklediğim söylenebilir.

Geçtiğimiz pazar günü sona eren Toronto Film Festivali’nde ise People’s Choice ödülü yine bu senenin en iddialı Oscarlık filmlerinden The Kin’s Speech‘e gitti.Oyuncu olarak tanıdığımız Justin Chadwick‘in yeni filmi The First Grader da derece alan filmler arasına girdi.FIPRESCI ödülü Beautiful Boy ve L’Amour Fou filmlerine gitse de bizi ilgilendiren Tom Hooper‘ın son filmi The King’s Speech‘e giden ödül.Dün fragmanı da gösterime girdikten sonra zannediyorum filmin ivmesi bir kat daha arttı.Önümüzdeki günlerde daha neler olacak bilemiyorum.Ama bizi renkli bir Oscar döneminin beklediğine inanıyorum.Sanıyorum bu sene sırası gelen pek çok oyuncu (Christian Bale, Mark Ruffalo, Helena Bonham Carter, Colin Firth, James Franco, Annette Bening, Natalie Portman…) hak ettiği değeri bir şekilde görecek.Meraktayız, bekliyoruz…

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...