Yeni haberler

Yeni haberler

Sean Penn & Robert De Niro

Öncelikle 2 yeni haber vermek istiyorum sizlere. Birincisi bu seneki Cannes Film Festivali’yle alakalı. Festivalin bu seneki jüri başkanlığını Robert De Niro‘nun yapacağı açıklandı. Kimileri çok tepkili, kimileri çok sevindi, kimilerinin ise umrunda değil… Ben yorum ypamayacağım. Ama açıkçası bu kadar eleştirilmesi de komiğime gidiyor. Sanki herşeyi çok bilirmiş gibi orada burada “Böyle bir seçim olamaz, kabul etmiyorum!” gibisinden yazılarla karşılaşmak mümkün. Bu insanların jüri başkanlığı ölçüsü nedir bilemesem de Robert De Niro isterlerse kendilerini paralasınlar, bu sene Cannes jürisini yönetecek.

İkinci haber ise PGA’den geldi. Bugüne kadar Stanley Kramer Ödülü‘nü genelde filmlere ve yapımcılarına veren PGA, bu sene seçimini Sean Penn‘den yana kullanmış. Sosyal meselelere ilgi çeken kişilere, prodüktörlere, filmlere ve oyunculara verilen Stanley Kramer Ödülü tıpkı geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi tören dahilinde verilecek. 22 Ocak’ta Beverly Hilton Otel’de gerçekleştirilecek törende Sean Penn onurlandırılacak. Bu arada geçtiğimiz senelerde bu ödülün Precios, Antwone Fisher, In America, Hotel Rwanda, An Inconvenient Truth, The Great Debaters gibi filmlere gittiğini söylemek de yarar var.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...