Oylamada son durum

Oylamada son durum

Oscar Boy & Readers’ Choice Ödülleri için oylama 18 Şubat’ta sona erecek ama daha ilk 3 günden oldukça heyecanlı bir çekişmeye tanıklık ediyoruz. 2010’un en iyilerini seçtiğimiz bu oylamaya olan katılım şimdiden geçen seneki oylamaya olan katılımı geçmiş durumda. Geçen yılın 3 haftalık sayılarına bu yıl 3 günde ulaştık. Bunun için çok teşekkür ederiz. Ama isterseniz sizlere oylamanın dengelerini değiştirebilecek birkaç ipucu verelim…

– Aday olan filmlerden bir tanesi var ki şu an aday olduğu her dalda oylamayı önde götürüyor. Ne kadar sevildiğini zaten biliyorduk ama bu kadarını tahmin etmemiştim.

– Oyuncu dallarının neredeyse hepsinde şu an galipler belli. Ama yardımcı kadın oyuncu dalında hala bir çekişme söz konusu. Eğer adayınızı desteklemeye devam ederseniz zannediyorum kazanması hiç de zor olmaz. Çünkü adaylar arasındaki maksimum oy farkı 2!

– Kostüm tasarımı ve sanat yönetimi dalları da teknik kategoriler arasında rekabetin en fazla olduğu dallar. Her an herşey olabilirmiş gibi geliyor.

Tabi bunları konuşmak için henüz çok erken. Geçtiğimiz sene son dakikada Up sizlerin oylarıyla Inglourious Basterds‘ı geçerek En İyi Film seçilmişti. Yazımı geçen seneki En İyi Film oylamasının sonuçlarıyla kapatmak istiyorum. Sizler oy vermeye devam edin ve mümkün olduğunca beğendiğiniz adayları destekleyin. Ve son olarak geçtiğimiz sene yine sizlerin oylarıyla seçilen 2009’un En İyi 10 Filmi:

1. Up
2. Inglourious Basterds
3. Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
-. Up in the Air
5. Avatar
6. (500) Days of Summer
-. District 9
-. Where the Wild Things Are
9. The Road
10. An Education

Diğer: Ayrıca verilen seçenek kısmında Nine ve The White Ribbon‘da sizlerden oy almış.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

  1. Geri İzleme: Oylamanın bitmesine 6 gün kaldı « Oscar Boy

Yorum yazın...