Natalie Portman dublör kullandı mı?

Natalie Portman dublör kullandı mı?

Benjamin Millepied ve Natalie Portman

Son günlerde basın Natalie Portman’ın, Black Swan‘da dublör kullandığı iddialarıyla çalkalanıyor. Natalie‘nin dublörlüğünü yaptığını iddia eden balerinler orada burada röpörtaj veriyor. Bu arada Portman‘ın nişanlısı, aynı zamanda filmdeki dans sahnelerinin koreografı olan Benjamin Millepied de Portman‘ın dublör kullandığını ama o sahnelerin %85’inde bizzat Natalie‘nin oynadığını söyledi. Bunun üzerine balerinler tekrar bir açıklama yapıp sadece yakın çekimlerde Portman‘ın olduğunu ama onun haricinde yapılan tüm dansların kendileri tarafından icra edildiğini açıkladılar. Hatta Portman‘ın filmdeki dans sahnelerinin sadece %5’inde var olduğunu söylediler. Şimdi soru şu… Eğer bu gerçek daha önceden bilinseydi Natalie Portman Oscar’ı alır mıydı?

Bana kalırsa alırdı. Zaten hiçbirimiz oturup çocukluklarından itibaren bale eğitimi alan insanlarla sadece bir yıllık bir çalışmayla Natalie Portman‘ı kıyaslamamalı. Bu düpedüz saçmalık olduğu gibi aynı zamanda o insanlara haksızlık da. Ama dublör kullanma olayının bu kadar büyümesine de henüz bir anlam verebilmiş değilim. Bu “En İyi Dans Eden Kadın Oyuncu” ödülü değildi ki En İyi Kadın Oyuncu ödülüydü. Ayrıca tüm koregrafiyi bir kenara atıp Portman‘ın fiziksel anlamda Black Swan‘daki Nina rolü için değişimi göz ardı edilebilecek gibi değil. Ben 2010 yılı içerisinde Portman‘ın üzerine zaten herhangi bir performans görmüyorum. İlla ki bir seçenek üretmemi istiyorsanız o zaman Nicole Kidman diyebilirim de Natalie için tehlike oluşturabilecek tek bayan Annette Bening‘di ki her ne kadar saygı duysak da The Kids Are All Right‘daki rolünün Oscarlık olmadığını hepimiz biliyorduk. Bu biraz “Renee Zellweger, Bridget Jones ve Chicago‘da çok iyiydi. Hadi ona Cold Mountain‘da özel hiç birşeyi olmamasına rağmen ödül verelim de ağzımız tatlansın.” kafasında bir durum.

Ben Natalie Portman‘ın dublör kullanmasının bir sorun teşkil ettiğini sanmıyorum. Zaten kendini çoktan ispat etmiş bir aktris. Sandra Bullock vakası yaşamıyoruz yani burada. Natalie Portman‘ın kariyerine baktığınızda kötü bir film bulmak neredeyse imkansız. Belki bu sene No Strings Attached‘de batırırsa batırır. Ama onun dışında oturup da bu film gerçekten kötüydü diyebileceğimiz bir filmi yok. Portman Oscar’ını çoktan aldı. 2-3 balerinin dublörlüğünü yaptıklarına dair verdikleri demeçler bu gerçeği değiştirmeyecek. Bu Portman hayranlarının sevgisini de bir gram azaltmayacak. Kısacası basın bu haberle meşgul olduğuyla kalır, daha fazlası da olamaz.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...