Günün sorusu: Sunucu kim olacak?

Günün sorusu: Sunucu kim olacak?

Tina Fey ve Amy Poehler

“84. Akademi Ödülleri’nin sunucusu Eddie Murphy olacak.” açıklaması yapıldığında bu kadar yaygara kopmamıştı. Eddie Murphy‘nin Brett Ratner‘ın prodüktörlükten çekilişinden sonra Oscar’ı sunma işini bırakması tam bir kaos yarattı diyebiliriz. Sinemayla alakalı herkes bu skandalı konuşuyor. Halbuki herşey sessizce sona erdi ama şu an Murphy‘nin gidişinden çok yerine gelecek isim üzerine tartışılıyor. Ben de şu işi bir irdeleyelim, madem tahmin yapıyoruz bu sefer de sunucu kim olacak tahmini yapalım istedim…

NEIL PATRICK HARRIS ya da ELLEN DEGENERES
Sebebi gayet açık. Brett Ratner‘ın gaylere olan ithamı üzerine Neil Patrick Harris pek ala seçilebilir. Ki çoğu insan Harris‘in Tony ve Emmy’deki sunuculuğuna hayran olmuştu. Seçilirse pek üzülen olacağını düşünmüyorum. Ellen DeGeneres de 79. Akademi Ödülleri’ni sunduğunda çok başarılı bir iş çıkarmıştı. En ünlü lezbiyenlerden biri olarak tekrar göreve getirilirse şaşırmam. Sadece bu iki isim Ratner‘a fazla ağır bir cevap olurmuş gibi düşünüyorum. Akademi skandalı unutmak isterken böyle bir ilkokul çocuğu karşılığına izin vermeyebilir.

TINA FEY ve AMY POEHLER
Hayal gibi… Herkes bu ikiliyi istiyor. Ben bu iki muhteşem kadını komik bulmayan insanların varlığına inanmak istemiyorum. 30 Rock ve Parks and Recreation‘da çıkardıkları harika işlerin dışında hala SNL‘deki skeçlerini unutmadık. Ki bu sene Emmy’de yaptıkları küçük şovda olağanüstüydü. Ama unutmayın Tina Fey doğurdu doğuracak (Belki de doğurmuştur emin değilim.). Yeni çocuğu için 30 Rock‘ı dahi ertelemişken Oscarlarla niye uğraşsın?

STEVE CARELL
Steve Carell‘in de seveni çok. Crazy, Stupid, Love ile güzel eleştiriler de aldı. Her sene sunucu konusu açıldığında adı geçiyor. Neden olmasın?

OPRAH WINFREY
Hatırlarsanız Eddie Murphy‘nin adı açıklanmadan önce Oprah‘nın töreni sunacağı yönünde dedikodular duymuştuk. Hazır bu sene Akademi’den özel ödül alırken ister misiniz bir de töreni sunsun.

BEN STILLER, JASON BATEMAN ya da TOM HANKS
Daha önceki yazımda da bahsetmiştim. Bu isimlerin hepsi Akademi’nin Ratner‘ın yerine getirdiği Brian Grazer‘ın daha önce çalıştığı aktörler. Ben Stiller Akademi sahnesine her çıktığında bizleri güldürdü. Hem Joaquin Phoenix taklidi hem de Avatar makyajı hala unutulmuş değil. Tom Hanks zaten törenin gediklisi ve Akademi onu çok seviyor. Jason Bateman ise biraz uçuk bir seçim. Ama Anne Hathaway & James Franco ikilisinden daha çok şaşırtmaz diye düşünüyorum.

KATHY GRIFFIN
Bu benim hayalim. Olmayacağını biliyorum ama umut ediyorum işte. Altın Küre’deki Ricky Gervais vakasının bir başka hali. Kendini D-List Celebrity olarak tanımlıyordu eskiden ama artık A-List bir komedyen olduğu kesin. Belki de yaşayan en komik kadın bile diyebilirim.

TRACEY ULLMAN
O bir efsane. Daha fazla açıklamaya gerek mi var?

SANDRA BULLOCK, ROBERT DOWNEY JR
Akademi geçtiğimiz sene iki ünlü oyuncuyu sunucu olarak seçip tarihin en kötü törenlerinden biriyle yalnız bırakmış olsa da bu tekrardan başka bir oyuncuyu sunucu olarak seçmeyecekleri anlamına gelmiyor. Sandra Bullock ödül törenlerinde harika konuşmalar yapan bir kadın. Hep güldürüyor ve Amerika onu gerçekten seviyor. Robert Downey JR‘ın komedi anlayışı bana çok uzak olsa da onun da törenlerde hep ilgi çeken sunumlar yaptığını söyleyebiliriz. Olur olur…

CONAN O’BRIEN ya da JIMMY FALLON
Late Night kültüründen gelen iki başarılı komedyen. İkisi de daha çok TV odaklı insanlar olsa da Ellen ve Jon Stewart da sonuçta sunuculuk yapmıştı. Belli olmaz.

Eskilerden… HUGH JACKMAN, STEVE MARTIN, WHOOPI GOLDBERG, BILLY CRYSTAL…
Bu da acil durum senaryosu. Eğer etekleri tutuşan Brian Grazer kendini garantiye almak isterse eski sunuculardan birisine teklif götürebilir. Çok da şaşırmayız ve biliyor musunuz pek de üzülmeyiz.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...