Moët İngiliz Bağımsız Film Ödülleri ’11 / Kırmızı Halı – Canlı

Moët İngiliz Bağımsız Film Ödülleri ’11 / Kırmızı Halı – Canlı

BIFA beklediğimiz saatten biraz erken başladı ne yazıkki. Ama Kırmızı Halı faslıyla başladıkları için pek bir şey kaçırdığımız söylenemez. Hazırsanız İngiliz Bağımsızları’nın ödüllendirileceği gece için live blogging’e başlayalım.

20.26: Red Carpet’da ilk olarak Submarine‘den Craig Roberts ve Yasmine Paige ile karşılaştık. İkisi de Gelecek Vaat Eden Oyuncu kategorisindeler. Submarine‘in yılın en şeker filmlerinden biri olduğunu söylemiş miydim?

20.27: Merak edenler için söyleyelim yayın livestream.com/lovefilmbifa adresinden yapılıyor.

20.28: Galiba BIFA için dersime çalışmışım. Dün Avrupa Film Ödülleri’nde sonra şimdi popüler olmayanları bile tanımam hoşuma gitti. Kırmızı Halı’da Attack the Block‘dan John Boyega röpörtajda şu an. Bu arada Boyega bile Submarine‘i desteklediğini söyledi.

20.33: Senna‘nın yönetmeni Asif KapadiaSenna‘nın Akademi’nin belgesel kısa listesine kalamaması hala unutulmuş değil. BIFA filmi o kadar beğenmiş ki belgesel dalı haricinde En İyi Film kategorisine de aday etmiş. Bu arada yakın bir zamanda daha önce yazdığım “Akademi nasıl oy veriyor?” yazısını yeni kurallarına göre düzenleyip huzurlarınıza sunacağım.

20.35: Attack the Block‘un yönetmeni Joe Cornish… İlk yorumu BIFA’nın tamamen İngiliz olup BAFTA’nın yıllar geçtikçe daha enternasyonel bir hal alması. Biraz “BAFTA’ya aday olamayacağız, burası iyi oluyor.” konuşması. Favorisi Tinker Tailor Soldier Spy‘mış bu arada.

20.39: Gecenin sunucusu Bridesmaids‘den hatırlayacağınız Chris O’Dowd bu arada. Hatta izleyenler için The IT Crowd‘ın Roy’u diyelim. Ve hatta şimdi röpörtaja geldi.

20.43: Kill List‘in yönetmeni Ben Wheatley… İlginç bir başarı elde etti film BIFA’da. Ben henüz izleyemedim ama söylenenlere göre oldukça iyiymiş.

20.46: Rebecca Hall!!!!!! The Awakening‘deki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında aday. Aklıma Sam Mendes‘ın Kate Winslet‘i Rebecca Hall‘la aldattığı ve bu yüzden ayrıldıkları dedikoduları geldi.

20.48: Ron Howard? Neden burada? Kızı Bryce Dallas Howard bu sene The Help ve 50/50‘de karşımıza çıktı bu arada. O da kızıyla ilgili bir şeyler geveliyor şu an. Pek sevdiğim bir işi yok kendisinin. Bu kadar ünlü olmasına hep şaşırmışımdır.

20.51: 15 dakika sonra Red Carpet sona eriyor bu arada. Hatta LiveStream’deki chatten takip ettiğim kadarıyla bir saat ara verme gibi bir durum olacak canlı yayına. İlginç… Neyse bir saat bekleriz, problem değil.

20.53: Kill List‘den MyAnna Buring… Yayın arasında sunucuların seslerini de duyduk ve Buring‘in kim olduğu hakkında en ufak bir fikirleri yok. Böyle dedikoduluk küçük şeyleri yakalamaya bayılıyorum!

20.56: Sırf Kenneth Branagh‘ı yakalayabilmek için arada kim olduğunu göremediğim bir kadını “Nasılsın? Heyecanlı mısın?” diye sorup kovaladılar.

20.58: Kenneth Branagh. Bu gece Ralph Fiennes ile beraber özel ödül alacaklar. İkisinin de Oscar alma zamanı gelmedi mi artık?

20.59: Michael Fassbender çok yorgun gözüküyor nedense bugün. Bu yıl çok fazla filmde rol aldığından şikayet edenler var. “Bunu soran insanlar neden var?” diye sormak istiyorum ben de.

21.04: Benedict Cumberbatch. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde aday Tinker Tailor Soldier Spy‘daki rolüyle ve anladığım kadarıyla kendisi şu an özellikle seyircinin favorisi. Yardımcı Erkek Oyuncu dalında izlediğim tek aday Ezra Miller. O yüzden kimi desteklediğim belli.

21.06: Şimdi saat 22.00’ye kadar ara veriyorlar. Konuklar yemeklerini yiyip, şampanyalarını içeceklermiş. Özellikle bu şampanya meselesine takılmış durumdalar. Neyse saat 22’de burada olmayı unutmayın. Ben canlı canlı yazmaya devam edeceğim.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...