Takip et

Live Blogging

Moët İngiliz Bağımsız Film Ödülleri ’11 – Canlı

tarihinde yayınlandı.

22.00: Evet artık ödül töreninin zamanı geldi. 2011’in en iyilerinin belirleneceği Moët İngiliz Bağımsız Film Ödülleri’ne (BIFA) hoşgeldiniz. Sayfayı güncellemeyi unutmayın!

22.04: İsterseniz kısaca bir açıklama yapalım ödüller dağıtılmaya başlamadan önce. BIFA adından da anlaşılacağı üzere İngiliz bağımsızlarına ödül dağıtıyor. Bu yıl 14. kez düzenlenmekte. Shame, Tinker Tailor Soldier Spy ve Tyrannosaur En İyi Film dahil olmak üzere toplam 7 dalda adaylık alan filmler. En İyi Film kategorisinin diğer iki adayı ise Senna ve We Need to Talk About Kevin.

22.07: Benim oyunculuk dallarındaki tahminim Michael Fassbender, Tilda Swinton, Benedict Cumberbatch ve Vanessa Redgrave şeklinde bu arada. Ama tabi Olivia Colman, Gary Oldman, Ezra Miller ya da Carey Mulligan sürpriz yaparsa şaşırmam.

22.12: Gecenin sunucusu Chris O’Dowd sahnede. Anladığım kadarıyla tüm ödülleri kendisi sunacakmış. En azından Red Carpet’daki kız öyle dedi.

22.17: Chris O’Dowd bir saatlik arada epey bir içmiş anlaşılan. Ve Submarine‘e aşık olan tek biz değiliz. BIFA’ya gelen herkes filmin adını andı. Sunucu da dahil.

22.25: Daha uzun bir monolog olabilir miydi acaba? O’Dowd hala konuşuyor…

VARIETY ÖDÜLÜ Kenneth Branagh
22.26: Daha önceden zaten alacağını bildiğimiz bir Özel Ödül bu. Uluslararası plaformda başarılı olan oyunculara, yönetmenlere, senaristlere veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda bu ödülü Liam Neeson, Michael Caine ve Michael Sheen almıştı.

22.32: Kenneth Branagh‘ı sevmeyen bir insan var mıdır acaba? Gerçi şu an My Week with Marilyn ve Wallander‘ın reklamını yapıyor ama olsun.

22.38: Yabancı film adayları Pina, A Separation, The Skin I Live In, Drive ve Animal Kingdom. Bakalım A Separation bu grupta da öne çıkabilecek mi?

YABANCI FİLM A Separation
22.40: Ödül açıklandıktan sonra çalınan müziğin The Bridge on the River Kwai‘deki ıslıklı marş olmasına sadece ben şaşırdım galiba. A Separation gerçekten de yılın en iyilerinden biri. İnsan Once Upon a Time in Anatolia‘yı bir kenara atıyor.

GELECEK VAAT EDEN OYUNCU Tom Cullen, Weekend
22.44: Hala Weekend‘i izleyebilmiş değliz. Fazlasıyla da merak ediyorum. Bağımsız bir Brokeback Mountain olduğu söyleniyor. Eleştirmenlerden aldığı destek ilgi çekici.

22.45: Chris O’Dowd çok itici. Çok ama çok itici.

BELGESEL Senna
22.48: Biliyorduk. Senna, En İyi Film kategorisinde de aday. Zaten başka kim kazanabilirdi? Bir şey daha var. BIFA’nın Twitter hesabından kazananları LiveStream’deki yayından birkaç saniye önce öğrenebilirsiniz.

22.52: Çok hızlı ilerliyorlar bu arada. Oldukça kısa sürecek anlaşılan türen. Dün EFA eziyetinden sonra BIFA iyi gelecek.

22.53: Raindance Festivali’nin Londra ayağı tarafından verilen bir ödül var sırada. Ve adayların hiçbirini tanımıyoruz tabiki de.

RAINDANCE ÖDÜLÜ Leaving Baghdad
22.57: Görüntü birden sahne arkasına geçti ama ben Twitter’dan sonuçları almaya devam ediyorum. Sebebini anlayabilmiş değilim kesintinin.

22.58: Sırada Douglas Hickox Ödülü var. Bu da yılın en iyi debut yapan yönetmeninin ödüllendirildiği bir dal. Adaylar olağanüstü: Joe Cornish (Attack the Block), Ralph Fiennes (Coriolanus), John Michael McDonagh (The Guard), Richard Ayoade (Submarine) ve Paddy Considine (Tyrannosaur).

DOUGLAS HICKOX ÖDÜLÜ Paddy Considine, Tyrannosaur
23.02: Ron Howard‘ın burada olma sebebi ödül sunmasıymış. Ödül de beklediğim yere gitti. Considine‘ın bir zamanlar In America‘daki oyunculuğuyla Oscar radarına girdiğini ama aday olamadığını da hatırladım. Bu kategoride işe oyuncu olarak başlayıp bu sene ilk yönetmenlik denemesiyle karşımıza çıkan üç kişiden biri.

23.04: İşte ilk ciddi oyunculuk ödülü. Keşke Ezra Miller kazansa. Kesinlikle hak ediyor.

YARDIMCI ERKEK OYUNCU Michael Smiley, Kill List
23.08: Tek hayal kırıklığı yaşayan ben olmak istemiyorum şu an. Gerçi Kill List‘i izlemediğim için bu memnuniyetsizlik. Anlaşılan BIFA beklediğim isimleri ödüllendirmeyecek.

KISA FİLM Chalk
23.13: Yorum yapamıyorum. Sadece verildi böyle bir ödül, haberiniz olsun işte.

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ Graham Easton
23.18: Törenin sıkıcı bir kısmındayız şu an. İngiliz Bağımsız Sineması’na katkılarından dolayı Graham Easton‘a özel bir ödül veriyorlar.

23.23: Chris O’Dowd delice sarhoş. Tipik bir İrlandalı. Söylediği kelimeler zaten zor anlaşılıyordu, içtikçe daha da rezilleşti. Törenin sonunda sahneye kusabilir, sahneden düşebilir, birilerine sarkabilir. Hepsi mümkün.

23.25: Jessica Chastain, Coriolanus‘da da mı oynuyor? OMFG!

YARDIMCI KADIN OYUNCU Vanessa Redgrave, Coriolanus
23.27: Ve Oscar yolunda Redgrave‘in ilk ciddi ödülü. Ben hala The Help‘deki sassy black woman ya da Miss Monroe’nun ödül alabileceğine inanmıyorum. Umalım da Redgrave ikinci Oscar’ına kavuşsun bu senenin boşluğunda.

23.28: O’Dowd bu geceden sonra iş bulabilir mi emin değilim. Az evvel Redgrave‘e arkasından “sexy owl” diye seslendi. Bu arada sahnede Kazuo Ishiguro var!

SENARYO Submarine; Richard Ayoade
23.22: Ve sonunda Submarine bir ödül kazandı! Sanki herkes bu anı bekliyordu. Gerçekten izlemeniz gerek. Çoğu okuyucumuzun filme hayran olacağından eminim.

23.35: Teknik başarı kategorisinde adaylar Senna‘nın kurgusu, Shame‘in görüntü yönetimi ve kurgusu, Tinker Tailor Soldier Spy‘ın prodüksiyon tasarımı, We Need to Talk About Kevin‘ın görüntü yönetimi şeklinde. Bu ödül biraz gecenin büyük ödülüne yönelik bir dal gibi aslında. Kazananı merak ediyorum. Tinker Tailor Soldier Spy kazanabilir diye düşünüyorum.

TEKNİK BAŞARI Tinker Tailor Soldier Spy; Maria Djurkovic (Prodüksiyon Tasarımı)
23.38: Ben demiştim! Dikkat edin Film ve Yönetmen ödülleri Tinker Tailor Soldier Spy‘a gidebilir.

23.40: Imelda Staunton ve Olivia Williams sahnede. Şu ana kadar ödül sunanlar arasında daha önemli birileri sahneye çıkmadı zannediyorum. Gary Oldman, Brendan Gleeson, Michael Fassbender, Peter Mullan ve Neil Maskell adaylar. Tahminim… Gary Oldman.

ERKEK OYUNCU Michael Fassbender, Shame
23.42: Keşke son dakikada fikrimi değiştirmeseydim. Fassbender‘ı fazlasıyla sevdiğim için bana ne yapsa fazla gelmiyor. Hala Shame‘i izleyemedim ama Carey Mulligan ve Michael Fassbender‘ın olduğu bir film kötü olamaz, öyle değil mi?

PRODÜKSİYON Weekend
23.49: Bu ödülün ne olduğunu hakikaten anlayamadım. Tam olarak “Best Achievement in Production” diye geçiyor ama teknik başarı kategorisi varken prodüksiyon tasarımını ayrıca değerlendirdikleri bir dal olmadığına eminim. Galiba En İyi Film dalına girememiş diğer 5 film gibi bir şey.

23.50: Chris O’Dowd‘ın çığlık çığlığa bağırmaları… Hayır düşüp bayılsa da kurtulsak. Sırada En İyi Kadın Oyuncu ödülü var! Chiwetel Ejiofor ve Dominic Cooper. Yay!

KADIN OYUNCU Olivia Colman, Tyrannosaur
23.54: Yarın ilk işim Tyrannosaur‘u izlemek olacak, orası kesin. Tilda kazanmadığı için bozulmadım değil. Yine de şaşırmadığımız bir zafer. Tyrannosaur çılgınca güzel eleştiriler aldı ve sezonun başında Colman‘ı En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ı için ilk 10 tahminlerimize bile yerleştirmiştik.

23.57: En İyi Yönetmen ödülünü vermek üzere dün Berlin’de karşımıza çıkan sevimsiz Tom Hooper ve gereğinden fazla sevimli Danny Boyle var sahnede.

YÖNETMEN Lynne Ramsay, We Need to Talk About Kevin
00.01: Yaaaaaay! Çok ama çok şaşırdım ve tabi çok sevindim. Tilda Swinton‘ı da ödüllendirselerdi iyiydi tabi. Bu arada Ramsay evlenmiş, Jamaika’da balayındaymış. Çooook önemli bir bilgi.

RICHARD HARRIS ÖDÜLÜ Ralph Fiennes
00.03: En İyi Film seçilmeden önce bir küçük Özel Ödül arası daha. İngiliz sinemasına katkılarından dolayı Ralph Fiennes ödüllendiriliyor. Tekrar tekrar söylüyorum. Bu adamın nasıl Oscar’ı olmaz? Tom Hallander ödülü sunuyor. Seyirciyi hiç göremiyoruz ama o gür kahkahanın Ralph Fiennes’a ait olduğuna yemin edebilirim.

00.11: Ralph Fiennes‘ın filmlerinden yapılan kolajda oynadığı filmleri gördükten sonra Oscar için ne kadar çemkirsem az. Coriolanus, Türkiye’de gösterime girecek mi onu merak ediyorum asıl.

00.16: Ve son ödül En İyi Film. Daniel Craig açıklıyor. Adaylar: Senna, Shame, Tinker Tailor Soldier Spy, We Need to Talk About Kevin ve Tyrannosaur.

FİLM Tyrannosaur
00.19: Derhal izlememiz gerekenler listesinin başına yerleştiriyoruz Tyrannosaur‘u. Adaylardan sadece We Need to Talk About Kevin‘ı izleme imkanı yakaladığım için yorum yapamıyorum. Bir ödül töreninin daha sonuna geldik. Ne diyelim. İyi geceler.

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin