Hung – 3. Sezon

Hung – 3. Sezon

Anne Heche ve Thomas Jane

Eylül ayından itibaren Oscar Boy’un çalışma alanını genişletip TV Günlükleri başlığı altında bir yazı serisine başladığımı biliyorsunuz. Televizyondaki işleri de ödül sezonu haricinde takip ettiğim ve sizlerle paylaşmak istediğim böyle bir işe başlangıç yaptım. Şimdi de madem böyle bir şey yapıyorum, devamı gelsin diyerek yepyeni bir şeye daha başlayacağım. İzlediğim diziler sezon finali yaptıklarında bir sezon incelemesi sunacağım sizlere. Sezon Günlükleri adını uygun gördüğüm bu yeni dosyamızın ilk konuğu da dün gece 3. sezonunu sonlandıran Hung.

Hung ne yazık ki Emmy tarafından çok da sevilen bir dizi değil. Thomas Jane dizideki rolüyle ilk iki sezonda Altın Küre’ye aday oldu. Jane Adams ise ilk sezondaki performansıyla Altın Küre’nin En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu listesine girebildi. Dizinin aday olup alamadığı ödüllerden bir diğeri de yine ilk sezonuyla WGA’in En İyi Yeni Dizi dalı. Bu ödül yoksunu dizi Türkiye’de e2’de gösterilmekte.

Bilmeyenler için önce kısaca konusunu özetleyelim. Karısı tarafından terk edilmiş iki çocuk babası, basketbol koçu Ray Drecker ekonomik problemlerle boğuşuyor ve çareyi gökte ararken pantolonunda bulup, doğal yeteneklerini kullanarak jigololuk yapmaya başlıyor. Ray Drecker’ı Thomas Jane‘in canlandırdığı dizide Ray’in “pimp”liğini Jane Adams üstlenmekte. Eski karısı olarak ise Anne Heche‘i izliyoruz.

İlk iki sezonda hikayeyi genişlettikçe genişletip, gelebileceği son noktaya getiren Hung yazarları diziye Lenore, Charlie gibi yan karakterler koyarak hakikaten çok renkli ve oldukça da cüretkar bir dizi sundular bize. Orta yaşlı bir adamın yeniden doğuşu olarak görebileceğiniz Hung‘ın üçüncü sezonu ise ne yazık ki geçtiğimiz yılların biraz gerisinde kaldı.

Analeigh Tipton ve Jane Adams

(Buradan itibaren Spoiler başlıyor!!)

Üçüncü sezon artık kadınlara daha farklı hizmetler sunmaya başladı Tanya karakterimiz. Bu hizmetleri sayesinde de hem Lenore’u (Rebecca Creskoff) servis dışı bırakmış oldu, hem de kendine olan güveni geldi. Charlie’yle başlayan ilişkisiyle beraber Tanya’yı iyice işine hakim biri olarak izledik. Ray Drecker üç sezondur ilk kez bu kadar çok pantolonunu çıkarmak zorunda kaldı.

Yalnız Lenore’un keşfi olan yeni jigolo Jason (Stephen Amell) ve onun düzenbaz sevgilisi Sandee (Analeigh Tapton) Hung‘ın klasik talihsizlik kontenjanını doldurup Tanya ve Ray’in dünyasını alt üst etmekten geri kalmadılar. Özellikle Ray’in eski karısı Jessica’ya da (Anne Heche) daha çok rol yazılması ve onunla ilgili daha çok şey izlememiz bir anlamda Hung‘ın bu zamana kadar kurduğu tabloyu değiştirdi. Bu sezon seks odaklı bir dizi değil de daha çok ilişkiler üzerine anektodlar izledik.

Sezonun hiç kuşkusuz en iyi bölümü yedinci bölümdü. Ray’in bir transseksüelle (Jamie Clayton) beraber katıldığı lise toplantısı özellikle finaline doğru üçüncü sezonun en iyi sahnelerine şahit oldu. Yalnız sezon finalinden bir hafta önce artık Jessica’nın da Ray hakkında tüm gerçekleri öğrendiği düğün bölümünün de hakkını yememek gerek. Dizinin sadık izleyicisini fazlasıyla mutlu edecek şeyler izledik.

(Spoiler bitti!!)

Thomas Jane

Hung‘ın belki de tüm sezonlar içerisinde en iyi yazılmış sezonunu izledik. Hiç bu kadar sürükleyici olmadığını bile söyleyebiliriz. Ama alıştığımız dizinin bir anda bu kadar değişmiş olmasına kolay alışabildiğimi de iddia etmeyeceğim. Thomas Jane‘in bu sezon formunu kaybedip tüm yükü Jane Adams‘ın sırtına bindirdiğinin herkes farkındadır umarım.

Yine de ben Hung‘ı sevdiğimi itiraf edeyim. Pek ödül sevgilisi olmasa da sırf 10 bölüm izleyebilmek için 12 ay bekliyoruz. Dördüncü sezon için net bir bilgi yok bu arada, o da ayrı bir endişe verici. Ama bu kadar havada kalmış bir sezon finalinden sonra bitirmezler herhalde. Ben sezon finali olduğunu anlamakta bile güçlük çektim, o da ayrı bir mesele. Şimdi her dizinin sezon finalinde yazacağım şeyleri halledip yazıyı sonlandıralım. Umarım bu seri sizi tatmin eder. Bir başka sezon finalinde görüşmek üzere.

En İyi Bölüm: What’s Going on Downstairs? or Don’t Eat Prince Eric! (Sezon 3, Bölüm 7)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Jane Adams (Tanya Skagle)
Sezon Notu: B

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...