TV Günlükleri 02.01-08.01

TV Günlükleri 02.01-08.01

Daha resimleri hazırlayıp, ilk beş listemi oluştururken TV Günlükleri‘ni ne kadar özlediğimi fark ettim. Christmas ile beraber sezon arasına giren pek çok dizi bu hafta yeni bölümlerini yayınladı ve biz de TV Günlükleri‘ne başladık. Hatta yeni yılla beraber yeni diziler ve eski dizilerin yeni sezonları da teker teker görücüye çıktı. House of Lies, 2012’nin yeni dizilerinden ilki. Daha ilk bölümden izlemeyi bıraktım. O yüzden burada değerlendirme içerisinde olmayacak. Shameless ise yeni sezonu başlayanlardan. Ki onu da listenin üst basamaklarında göreceksiniz. Asıl geçtiğimiz ay başlayan ama ikinci bölümü için 29 Ocak’ı beklediğimiz Luck‘ın akıbetini merak ediyorum. Dustin Hoffman ve Nick Nolte‘nin yer aldığı dizi daha ilk bölümden ilgimi çekmeyi başardı. Bu haftaya gelirsek… İzlediğim dizilerin sadece yarısı yeni bölümlerini yayınladı. Önümüzdeki haftalarda değerlendirmem gereken bölüm sayısı daha fazla olacağı için eminim renkli listelerle karşınıza çıkarım. Ama şimdilik…

#5: MODERN FAMILY, lıfetıme supply

Her bölümüyle bizi ayrı güldüren Modern Family oldukça komik geçen Christmas bölümünden sonra cepten yiyen Lifetime Supply ile karşımıza çıktı. Güldük mü? Güldük. Peki dizinin iyi bölümlerinden miydi? Pek sanmıyorum. Henüz değerlendirmeye alabildiğim yeni bölüm sayısı az olduğu bu listeye girdi. Gerçi Benjamin Bratt‘in de konuk oyuncu olarak karşımıza çıktığı bu haftaki hikayenin çok da zayıf olduğunu iddia edemeyiz.
Spotlight: Ty Burrell (Phil Dunphy)

#4: PARENTHOOD, road trıp

Kendimi tekrar etmekten feci halde sıkılsam da Parenthood çok zayıf bir sezon geçiriyor. Artık kendini tekrar eder hale geldi ve samimi bir işken, bir anda samimilikten uzaklaşmaya başladı. Road Trip isimli bu haftaki bölüm Parenthood‘un o çok özlediğimiz ruhunu hatırlattı bana. Yine tüm aile bir arada hem komik, hem duygusal bir saat geçirtti. Dizinin en tahammül edemediğim karakteri olan Zeek’in de bugüne kadar gözüme en sempatik gözüktüğü bölümdü sanırım.
Spotlight: Craig T. Nelson (Zeek Braverman)

#3: SHAMELESS, summertıme

Shameless!!! O kadar özlemişim ki bu bozuk ilişkilerle dolu aileyi. Ki üçüncü sıranın ikinci sezonun ilk bölümüne fazla olduğunun da farkındayım. Ama bir “hoşgeldin”i hak etti. Sezona yine hızlı bir başlangıç yaptık. Fiona kendine yeni heyecanlar bulmuş, Lip para için dövüşüyor, Debbie deseniz küçücük boyuna bakmadan bir şekilde eve para sokmaya uğraşıyor. Sheila evinin dışına çıkmış, Frank yine aynı Frank… Tabi asıl gözüme çarpan Ian’ı canlandıran Cameron Monaghan‘ın bir senede geçirdiği evrim. Neyse. Susuyorum. Sadece izlemeyen varsa birinci sezonu bitirip, ikinci sezona yetişme zamanı çoktan geldi haberiniz olsun.
Spotlight: Jeremy Allen White (Lip Gallagher)

#2: FAMILY GUY, meg and quagmıre

Family Guy son TV Günlükleri listelerimin hepsinde yer almayı başardı. Her sezon birbirinden mükemmel farkındayım ama 10. sezonunu izlediğimiz dizinin artık daha cesur olması sebebiyle fazlaca eğlendirdiği kesin. Meg’in 18 yaşına bastığı bu bölümde de kahkalarımızı Seth MacFarlane‘den esirgemedik. Bir zamanlar “Ne biçim bir komedi bu?” dediğim Family Guy‘ın bağımlısı olmam karma mı yoksa?

#1: THE GOOD WIFE, alıenatıon of affectıon

Ve The Good Wife… Haftaiçi her gün yayınlanması konusunda ısrar ettiğim, ömrümün sonuna kadar izlemekten bıkmayacağım The Good Wife. Season break sonrası öyle bir dönüş yaptı ki favori dizimiz gelecek bölümlerde bu listenin zirvesine daha pek çok kere yerleşeceğinin sinyallerini vermiş oldu. Tabi bir de artık Kalinda’yla Alicia arasındaki buzların hafiften eriyor olması hoşuma gidiyor. Bu da bir The Good Wife fanının senaristlere haykırışıydı sanırım.
Spotlight: Zach Grenier (David Lee)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

2 Yorum

Yorum yazın...