TV Günlükleri 09.01-15.01

TV Günlükleri 09.01-15.01

Bu hafta listemi hazırlarken birkaç dizinin son TV Günlükleri‘nde hep listede olduğunu fark ettim ve bu monoton hal beni de sıkmadı değil. Geçtiğimiz hafta yayımlanan dizilerin sayısının azlığı beni yine aynı dizileri listeme koymak zorunda bıraktı. Tabi bir de özellikle Family Guy ile The Good Wife‘ın son haftalarda çok başarılı bölümlere imza atmasının payı da büyük. Ama merak etmeyin Luck, Skins, Smash ve Alcatraz‘ın başlamasıyla beraber illa ki bir şeyler değişecektir. Hadi başlayalım.

#5: MODERN FAMILY, egg drop

Modern Family‘de bu yıl Sofia Vergara‘nın şovunu izliyoruz adeta. Şimdiden evine 2 En İyi Dizi Emmy’si götüren Modern Family, Pazar gecesi ödüllerine Altın Küre’yi de ekledi. Ayrıca her yıl dizi oyuncularına giden Emmyler’e artık Vergara‘nın da katılacağını düşünmekteyim. Bu yıl Gloria’ya çok güzel espriler yazılmakta ve Vergara‘nın performansı da Gloria’yı dizinin zirvesine taşıyor. Ty Burrell, Julie Bowen, Eric Stonestreet gibi sevdiğimiz oyuncular Sofia Vergara‘nın gölgesinde kalıyor desek yeridir. Egg Dropp isimli bölümde Modern Family yazarları her zaman olduğu gibi üç ailenin komik hikayelerini bir araya getirmekte hiç güçlük çekmemiş. Dizinin asıl gücü olarak gördüğüm yazarların harikalar yaratmaya devam ettiği kesin.
Spotlight: Sofia Vergara (Gloria Delgado-Pritchett)

#4: 30 ROCK, dance lıke nobody’s watchıng

Sonunda Tina Fey‘in hamilelik izni sona erdi ve 30 Rock altıncı sezonuna başladı! Kabul ediyorum, çok da iyi başlangıç değildi. Ama Liz Lemon’ı fazlasıyla özlemişiz. Tina Fey zaten Amerika’nın en komik kadınlarından biri ve SNL çıkışlı kadın komedyenlerle artık tüm dünyaya kadınların da komik olabileceğini kanıtladılar. Amy Poehler, Kristen Wiig, Rachel Dratch, Maya Rudolph… Yeni SNL ekibinde bile Wiig haricinde gelecek sezonlarda çok daha yükseleceğini düşündüğüm bayanlar var. 30 Rock‘a gelirsek… Dediğim gibi çok iyi değildi. Gelecek haftalarda daha kesin bir fikre sahip oluruz. Bu arada Alec Baldwin‘in her yıl gençleştiğinin farkındayız değil mi?
Spotlight: Jane Krakowski (Jenna Maroney)

#3: THE GOOD WIFE, bıtcoın for dummıes

The Good Wife gittikçe heyecanlanan ve sonun bir türlü kestiremediğimiz Will Gardner davasına dizinin bu sezonki en iyi konuk karakterlerinden Elsbeth Tascioni’yi de katarak mükemmel bir şekilde devam ediyor. Bu bölümde Jason Biggs de konuk oyuncular arasında yer almaktaydı ve yine merak uyandıran bir davayla bizi ekran kilitlediler. The Good Wife hala televizyondaki en iyi dramalardan biri. Üçüncü sezonunda olmasına rağmen geçmiş sezonları bir an olsun özlettirmemelerine de ayrıca hayranım. Sanırım bu diziyi Game of Thrones ve Mad Men‘den çok daha fazla seviyorum.
Spotlight: Carrie Preston (Elsbeth Tascioni)

#2: FAMILY GUY, the blınd sıde

Family Guy… Ben her hafta diziyi yazmaktan sıkıldım, onlar beni gülme krizine sokmaktan sıkılmadılar. Sandra Bullock‘un filminden adını alan bu bölüm Brian’ın yeni ilişkisini anlatıyor. Sonu da bir garip bitti ve eğer bu yeni “kör” karakter dizide var olmaya devam edecekse Brian’ın bizi güldürmeye devam edeceği kesin. Televizyonun en komik ailesi Griffinler daha kaç sezon ekranda kalacak bilmiyorum. Ömürleri The Simpsons kadar olur mu ondan da emin değilim. Ama ben var oldukları müddetçe Family Guy‘ı izlemeye devam edeceğim.

#1: PARKS AND RECREATION; the comeback kıd

İşte özlediğimiz Amy Poehler! Dördüncü sezonuyla ekranlarda olan Parks & Recreation komedi konusunda oldukça bereketli olan Amerika televizyonlarının en iyilerinden. Bu sezon da güzel tabi ama başladığından beri eski sezonların havasını arıyordum ben. The Comeback Kid ile de sanırım kendime geldim. Özellikle yukarıda resmi de bulunan sahnenin beni ne kadar güldürdüğünü anlatamam. Ödüller onlara yüz vermese de Parks & Recreation favorilerimizden biri olmaya devam edecek. Ve izleyeni çok olmadığı için de tekrarlamak istiyorum, lütfen bu diziye bir şans tanıyın. Çünkü çok komik, çok keyifli ve kesinlikle en iyi.
Spotlight: Amy Poehler (Leslie Knope)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

6 Yorum

    1. Umur Çağın Taş

      Ayın 16’sında başladığı için gelecek haftanın TV Günlükleri’ne kaldı Alcatraz. Ama izleyeceğim, eğer güzelse de listeye koyarım tabi 🙂

      Yanıt
  1. TigerBlood

    Alcatraz ilk 2 bölümü izledim,yorumlarınızı bekliyorum.
    Kendi görüşüm ise tabi ki Lost gibi bir şey değil,aksiyon üzerinden ilerleyecek olan bir dizi,ama işin bilimkurgu tarafının kötü olduğunu söylemek de olmaz.
    Yani ortalamanın biraz üzerinde olan bir dizi diyebilirim,başrollerini sevdim,her Salı günü izleyeceğim diziler arasına girdi şimdiden

    Yanıt
    1. Umur Çağın Taş

      Bu arada ben de izledim Alcatraz’ı büyük umutlarla ve ilk bölümden bıraktım. Biraz The 4400, biraz Flash Forward… Pek sevmedim.

      Yanıt
  2. TigerBlood

    Beklentiler büyük olunca hayal kırıklığı da büyük oluyor.
    Person of İnterest de aynı beklentilerle başlamıştı,ilk bölümden sonra anladık ki dizi normal bir polisiye-aksiyon dizisi.
    J.J.Abrams’ın adı duyulduğu an hepimiz haklı olarak beklenti içine giriyoruz,filmlerde de tv dünyasında da aynı durum.O zaman da anlıyoruz Lost gibi bir dizi gelmeyecek gibi,gelirse de taklitten öteye gidemeyecek gibi

    Yanıt

Yorum yazın...