Oscar Rehberi ’11 – Kısalar

Oscar Rehberi ’11 – Kısalar

Bugünden itibaren bu yılın Oscar adaylarını her gün kategori kategori inceleme altına alacağım. İşe en bilinmeyen dallardan başlamak istedim. Genelde izleme imkanı bulamadığımız ancak internette bir şekilde rastladığımız bu yılın kısa film, kısa animasyon ve kısa belgesel adayları aşağıda. Kısa animasyonları izlemek için şöyle bir link buldum ama diğerleri için elimde herhangi bir şey yok. Paylaşımlarınızı bekliyorum. Haydi başlayalım.

EN İYİ KISA FİLM

PENTECOST
Peter McDonald: İlk Oscar adaylığı.

RAJU
Max Zähle ve Stefan Gieren: İlk Oscar adaylıkları.

THE SHORE
Terry George: Üçüncü Oscar adaylığı. Daha önce In the Name of the Father (1993) ile uyarlama senaryo dalında, Hotel Rwanda (2004) ile özgün senaryo dalında aday olmuş ama kazanamamıştı.
Oorlagh George: İlk Oscar adaylığı.

TIME FREAK
Andrew Bowler ve Gigi Causey: İlk Oscar adaylıkları.

TUBA ATLANTIC
Hallvar Witzø: İlk Oscar adaylığı.

EN İYİ KISA BELGESEL

THE BARBER OF BIRMINGHAM: FOOT SOLDIER OF THE CIVIL RIGHTS MOVEMENT
Robin Fryday: İlk Oscar adaylığı.
Gail Dolgin: İkinci Oscar adaylığı. 2010 yılında vefat eden Dolgin daha önce Daughter from Danang (2002) ile uzun metrajlı belgesel dalında aday olmuş ama kazanamamıştı.

GOD IS THE BIGGER ELVIS
Rebecca Cammisa: İkinci Oscar adaylığı. Daha önce Which Way Home (2009) ile En İyi Belgesel kategorisinde aday olmuş ama kazanamamıştı.
Julie Anderson: İlk Oscar adaylığı.

INCIDENT IN NEW BAGHDAD
James Spione: İlk Oscar adaylığı.

SAVING FACE
Daniel Junge: İkinci Oscar adaylığı. Daha önce yine bu kategoride The Last Campaign of Governor Booth Gardner (2009) ile aday olmuş ama kazanamamıştı.
Sharmeen Obaid-Chinoy: İkinci Oscar adaylığı.

THE TSUNAMI AND THE CHERRY BLOSSOM
Lucy Walker: İkinci Oscar adaylığı. Geçtiğimiz sene Waste Land (2010) ile En İyi Belgesel dalında aday olan Walker ödülü kazanamamıştı.
Kira Carstensen: İlk Oscar adaylığı.

EN İYİ KISA ANİMASYON

DIMANCHE
Patrick Doyon: İlk Oscar adaylığı.

THE FANTASTIC FLYING BOOKS OF MR. MORRIS LESSMORE
William Joyce ve Brandon Oldenburg: İlk Oscar adaylıkları.

LA LUNA
Enrico Casarosa: İlk Oscar adaylığı.

A MORNING STROLL
Grant Orchard ve Sue Goffe: İlk Oscar adaylıkları.

WILD LIFE
Amanda Forbis: İkinci Oscar adaylığı. Daha önce When the Day Breaks (1999) ile yine bu dalda aday olmuş ama kazanamamıştı.
Wendy Tilby: Üçüncü Oscar adaylığı. Tilby daha önce yine bu dalda hem Strings (1991) hem de When the Day Breaks (1999) ile aday olmuş ama ikisinde de ödüle kavuşamamıştı.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

2 Yorum

Yorum yazın...