Oscar Rehberi ’11: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Oscar Rehberi ’11: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Yardımcı erkek oyuncu dalında veteran aktörler bir yanda, Jonah Hill bir yanda tablosu oluşmuş. Sezonun başından beri ödülün kime gideceğini biliyoruz. Şöyle bir baktığımda da tek sürpriz yapabilecek isim Max von Sydow gibi geliyor ki o da büyük bir şok olur sanıyorum. Hiçbir yere aday olmadan ödüle ulaşması zor gözüküyor. Yazının devamında yine adayların kısa klipleri var. Buyursunlar…

KENNETH BRANAGH, my week wıth marılyn

Beşinci Oscar adaylığı. Hiç kazanamadı. Oyunculuk dalları haricinde Henry V (1989) ile En İyi Yönetmen, Swan Song (1992) ile En İyi Kısa Film, Hamlet (1996) ile En İyi Uyarlama Senaryo adaylığı almışlığı var.

  • 1989: Henry V / En İyi Erkek Oyuncu (Daniel Day-Lewis, My Left Foot kazandı.)

JONAH HILL, moneyball

İlk Oscar adaylığı.

NICK NOLTE, warrıor

Üçüncü Oscar adaylığı. Hiç kazanamadı.

  • 1991: The Prince of Tides / En İyi Erkek Oyuncu (Anthony Hopkins, The Silence of the Lambs kazandı.)
  • 1997: Affliction / En İyi Erkek Oyuncu (Roberto Benigni, Life is Beautiful kazandı.)

CHRISTOPHER PLUMMER, begınners

İkinci Oscar adaylığı. Hiç kazanamadı.

  • 2009: The Last Station / En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Christoph Waltz, Inglourious Basterds kazandı.)

MAX VON SYDOW, extremely loud & ıncredıbly close

İkinci Oscar adaylığı. Hiç kazanamadı.

  • 1988: Pelle the Conqueror / En İyi Erkek Oyuncu (Dustin Hoffman, Rain Man kazandı.)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

9 Yorum

  1. Müge Dörtok

    Bu kategorideki favori oyuncum: Jonah Hill (Moneyball) Bana göre Brad Pitt ile enerjileri de çok uymuş ve filmin her sahnesinde bu ikiliyi görmek çok keyifliydi. Tabi ki kazanacak olan isim de yaşından ve emeklerinden dolayı hak ediyor Christopher Plummer.

    Yanıt
  2. Emel

    Bu beşli arasında benim favorim Nick Nolte aslında ama C. Plummer Beginners filminde cidden çok keyifli bir oyunculuk çıkarmıştı ve ödüle çoktan ambargo koydu bile…EL&IC filmini izledim ancak Max von Sydow un ödülü C.Plummer dan kapacak kadar iyi bir performans sergilediğini düşünmüyorum..

    Yanıt
  3. shifty

    benim ilk 3’üm christopher plummer – nick nolte – max von sydow şeklinde. jonah hill’i ise baya severim de aday olacak nesi vardı anlamıyorum. filmi iyi pazarlıyorlar valla

    Yanıt
  4. TigerBlood

    Nick Nolte’un almasını isteyenlerdenim,ama ödül Plummer’a gidecek.
    Çok da eleştirmiyorum doğrusu.
    Jonah Hill’i de severim,filmde de çok hoşuma giden bir karakteri canlandırdı ama ben de oscar’a aday olmasını anlamlandıramayanlardanım.

    Yanıt
  5. Erşah

    Chris Plummer, gerek yaşı gerek de oynadığı stratejik karakter yüzünden bu sene onore edilecek Akademi tarafından, çok destekçisi olmasını da buna bağlıyorum. Ama ödülün gerçek sahibi Nick Nolte olmalı, ama Akademi yıllardır böylesine devleşmiş çınarlara (Plummer) son dakikada ödülü veriyor ve pişkin pişkin sırıtıyor görevimi tamamladım diyerekten.

    Yanıt

Yorum yazın...