Nurse Jackie – 5. Sezon

Nurse Jackie – 5. Sezon

Episode 501(Okuduğunuz yazı yüksek dozda SPOILER içermektedir.)

Showtime’ın pek sevdiğimiz dizisi Nurse Jackie, beşinci sezon finalini yapalı neredeyse 10 gün oluyor. Ama ben yine tembellikten diziyle ilgili bir şeyler karalamayı bugüne kadar sarkıttım. The Sopranos ile tanıyıp sevdiğimiz Edie Falco’nun uyuşturucu bağımlısı bir hemşire olarak karşımıza çıktığı dizi 2009’dan beri ekranlarda ve ne yazık ki hala çok fazla izleyiciye ulaşabilmiş değil. Klasik bir Showtime dizisi gibi sessiz sedasız ve tabii kusursuz bir işleyişle yoluna devam ediyor. Altıncı sezon onayını cebine koyan ekip, 2014’te yepyeni bölümlerle geri dönecek. Her sezon kendini yenilemeyi başaran Nurse Jackie’nin ATAS üyeleri tarafından da çok sevildiğini, Emmy’yi hiç boş geçmediğini hatırlatayım. Falco’nun Jackie Peyton rolüyle aldığı Emmy haricinde diziye ve Merritt Wever’a gelen adaylıkları da unutmamak gerek.

Nurse Jackie bu yıl her zamankinden çok daha farklı bir noktada start aldı. Jackie doğumgünü hazırlıkları yaparken boşandığı kocası Kevin’la (Dominic Fumusa) çocuklarının velayeti üzerine tartışmalar içerisindeydi. En yakın arkadaşı Dr. O’Hara (Eve Best) şehri terk edip başka yere yerleşiyordu. Ayrıca rehabilitasyon sürecinde tanıştığı arkadaşı Charlie’nin de (Jake Cannavale) yokluğuna henüz alışabilmiş değildi. Her zamankinden daha ağır problemlerle yüzleşmesine rağmen o renkli haplarından uzak kalabilmeyi başaran Jackie, sezon finalinde de ayık olmanın birinci yılını kutladı zaten. Tabii kutlamanın sonunda en başa geri döndük ama en azından denemedi diyemeyeceğiz.

Episode 501
Oyuncu odaklı konuşursak, Edie Falco’nun her zamanki gibi mükemmel olduğunu söyleyebiliriz. Alacağı her türlü adaylık hakkıdır. Eve Best’in ayrılması beni derinden yaraladı. Sezon finalinde kısacık gözükünce bile fazlasıyla mutlu oldum. Ama yapılan açıklamaya göre Best artık altıncı sezonda olmayacakmış. Her zaman bu tatlı ekibin içerisinde parlamayı başaran Merritt Wever ve Anna Deavere Smith yine iyi bir sezon geçirdi. Deavere Smith tarafından canlandırılan Akalitus’un hafıza problemlerini fazla sulandırmamalarını da beğendiğimi ekleyeyim. Doktorlar cephesinde ise Peter Facinelli’nin yanına Morris Chestnut ve Betty Gilpin eklendi. Özellikle Chestnut’ın canlandırdığı Dr. Prentiss ile Zoey arasında olacakları merakla bekliyorum.

Ekibin yeni yüzlerinden bir diğeri de Adam Ferrara’ydı. Jackie’nin Bobby Cannavale’nin karakteriyle olan münasebetinden sonra Ferrara’nın pek tatmin ettiğini söyleyemeyeceğim. Bu arada bir parentez açıp Cannavale’nin adını bir kez daha anabilir miyiz? Yaşlandıkça daha iyi bir aktör olduğunu ve daha da karizmatikleştiğini bir tek ben mi fark ediyorum? Birileri bu adama başrolde olduğu bir dizi yapabilir mi çok rica etsem? Bu arada dizide oğlunu oynayan Jack Cannavale’nin gerçekten de Bobby Cannavale’nin oğlu olduğunu da hatırlatayım. Aktris Jenny Lumet ise annesi. Gerçi çocukcağızı öldürüp Cannavale ailesini Nurse Jackie’den uzaklaştırdılar, ama olsun. Ben yine de söyleyeyim.

Episode 501
Ben genel olarak Nurse Jackie’nin çok iyi bir sezon geçirdiğini düşünüyorum. Üç ve dördüncü sezonlarda düşen tempo artık tam olarak toparlanmış durumda. Tüm hünerlerini sezon finaline saklamak yerine sezon boyunca her bölümde kaliteli bir iş ortaya çıkarmışlar. Hala izlemeyenler çok geç kalmış değil. Nurse Jackie’nin her bölümde yeni bir hastanın olduğu sıkıcı hastane dizilerinden bir diğeri olduğu düşünülmesin. Hatta bazen hastaları tamamen görmezden gelip sırf hemşirelerin hayatını dinlemek istiyorsunuz. Edie Falco bana kalırsa Emmy yarışında yine karşımıza çıkabilir. ATAS ile arası iyi malum. Başka da diyecek bir sözüm yok. Altıncı sezonda görüşmek üzere.

En İyi Bölüm: Teachable Moments (Bölüm 7)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Edie Falco (Jackie Peyton)
Sezon Notu: A-

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...