Atlanta (1. Sezon)

Atlanta (1. Sezon)

Yaratıcı:
Yaratıcı: Donald Glover | Oyuncular: Donald Glover, Brian Tyree Henry, Keith Stanfield, Zazie Beetz, Harold House Moore, Griffin Freeman, Emmett Hunter, Cranston Johnson, Myra Lucretia Taylor, Isiah Whitlock Jr. | Komedi, Drama | 25 dakika | FX

| A- |


atlantaDünya faşizmin her türü için bir oyun bahçesine dönerken televizyondaki devrim devam ediyor. Bundan 10 değil, 5 sene evvel dahi ekranda kendine yer bulamayacağını düşündüğümüz projelerin birer birer doğru platformlarda yayınlandığına şahit oluyoruz. ABD’deki azınlıkların sesi hâlâ yeteri kadar duyulmuyor olsa da Master of None’dan Jane the Virgin’e, Fresh off the Boat’dan black-ish’e kadar varlığını kutlamamız gereken sayısız dizi mevcut. Ve şimdi de Community mezunu Donald Glover ile Atlanta yollarını tuttuk. Müzik dünyasından ufak bir kesit mi sunacak, yok efendim rap ile suç faktörünün nasıl da bir kesişim kümesi oluşturduğunu mu anlatacak derken Atlanta’nın içinden yeni nesil siyahilerle ilgili muhteşem bir hediye paketi çıktı. Glover biraz kendi deneyimlerini de baz alıp neseplerinden farklı bir yol izleyen -neredeyse- millenialların günümüz Amerika’sında var olma çabasını ele alıyor. Gelir düşüklüğü, iş bulma sıkıntısı yetmezmiş gibi ilişkilerdeki beklentilerin artık farklı dinamikler üzerinden yürüyor olması da Atlanta’nın el attığı yeni dünya problemleri arasında. Ten rengine bakmaksızın evrensel olabildiği de çok nokta var. Ve bunu keskin bir mizahi titizlilikle etraflıca inceliyor olması da cabası. Durağanlığın bağımlılık yaptığı, yeni formüller denemekten ve hatta bunları denerken yüz üstü yere çakılmaktan da korkmayan bir rutine sahip. İlk sezonda büyük bir azimle yaratılan karakterlerin evreni kim bilir gelecekte nasıl açılımlara yelken açacak. Glover benim jenerasyonumun kent sorunlarını Paper Boi ile beraberindekilerin maiyetine monte ettiği müddetçe önümüz açık. Heyecan duyulacak bir televizyon projesi arayanlara şiddetle psikolojik baskıyla önerilir.
MVP: Donald Glover

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...