Great News (1. Sezon)

Great News (1. Sezon)

Yaratıcı: Tracey Wigfield | Oyuncular: Briga Heelan, Andrea Martin, Adam Campbell, Nicole Richie, Horatio Sanz, John Michael Higgins, Tracey Wigfield, Sheaun McKinney, Brad Morris | 30 dakika | NBC

| B |


Saturday Night Live’dan mezun olduğu gibi televizyonu işgal etmeye başlayan Tina Fey, 30 Rock yolculuğu bitince kendini Unbreakable Kimmy Schmidt’in kollarına atarak tarifi imkansız absürt komedi anlayışını yeni bir noktaya taşıdı. Ve şimdi de yazar arkadaşı Tracey Wigfield’ın yaratımı Great News’a yapımcı olarak destek veriyor. Yine TV’nin kamera arkasında geçen, bu sefer habercilerin merkezde olduğu ve biraz da “ikinci bahar” meyvelerini yiyen bir öykü var. Ana kahramanımız Kate’in annesi Carol, yaşına aldırış etmeden hayallerini gerçekleştirmek için tekrardan üniversiteye gitmeye başlıyor ve bu süreçte kızının çalıştığı kanalda stajyerlik yapıyor. Kuşak farkından doğan esprilerini bini bir para. Ekip içi dinamikleri, uç noktalarda seyir alan şöhretli sunucuları ve Horatio Sanz’den Nicole Richie’ye kadar uzanan renkli kadrosuyla Great News kayda değer bir şeyler yapma peşinde. Üstelik network televizyonculuğunun kurallarına karşı gelip hikayelerini 10-13 bölüm gibi kısıtlı zaman dilimlerine sığdırarak yapmaya niyetli. Gelen haberlere bakılırsa, önümüzdeki yılda da 22 bölüme varan tam zamanlı tüketimden uzak duracaklarmış. Biraz zorlama bir başlangıç yapıp esas karakterlerini sevdirmekte gecikse de bilhassa Andrea Martin’in ekrandan taşan varlığıyla saat gibi işliyor Great News. Eğer ki kendine de ufak bir rol yazan Wigfield, ustası Fey’in izinden giderse beklentilerimizi yükseltmemek için bir engel göremiyorum. Hazır yaza girmiş, eksikleri tamamlamak için ekran başına oturmuşken Great News’ı da bir kenara not etmekte fayda var.
MVP: Andrea Martin

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...