Baywatch

Baywatch

Yönetmen: Seth Gordon | Oyuncular: Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach, Jon Bass, Ilfenesh Hadera, Yahya Abdul-Mateen II, Rob Huebel, Hannibal Buress, Belinda, Jack Kessy, Amin Joseph, Izabel Goulart, Charlotte McKinney, Arian Foster, Seth Gordon, David Hasselhoff, Pamela Anderson | Senaryo: Damian Shannon, Mark Swift (uyarlama) | 116 dakika | Aksiyon, Komedi, Çöp

Dizileri filmlere, filmleri dizilere, sonra filmleri filmlere, dizileri de yeniden dizilere uyarlamak ölçeği büyük Amerikan endüstrisinin yeni alışkanlığı. Yeni fikir üretemiyoruz madem, gelin olanın ekmeğini yiyelim, yediğimiz ekmeği de bir ritüele bağlayalım ve sonsuza kadar devamını çekelim kafasıyla masanın başına oturmuş sıkıntılı bir döngü. Aynı esaretin seyircisine bedel ödetmek zorunda kalan son örneği ise Baywatch. Mahlukluğun son kalesinde başı franchise kutsayan Dwayne “Çok lazım gibi The Rock” Johnson ve vücudu genital bölgesini işaret eden koca bir ok şekline bürünmüş (Hola Neighbors!) Zac Efron var. Seksenli yılların sonunda kadını etle eşdeğer gören aynı adlı dizinin bu çağdaş ve – hiç çekinmeden söylüyorum – zekasız versiyonla dirilmesine inanın o dönem pornografik materyale kolay ulaşamayan jenerasyon bile ihtiyaç duymuyor. Hadi stüdyo çaresizdir ya, plaj kenarında üç kuruşa film çekip yazın TV8’in satın aldığı yerli komediler kadar uyduruk bir şeyle kesesini doldurmak istiyordur; bari biriniz de senaryo yazaydı, ota boka pipiye kukuya güldürmekten ötesine geçseydi. Kabul, hata o afişi görüp de sinemaya gidende. Ama şimdi burnu büyük minik selebritimiz, hiçbiri insana benzemeyen sahil güvenlik ekibinin arasına düşüyor, yok okyanustan uyuşturucu çıkıyor, bürokrasi yok mantık yok kontrol mekanizması yok düzen yürüyor… Bir tane inanılacak bir şey bıraksaydınız, görsel olarak sağlayamadığınız ama hayır biz samimiyiz diye inat ettiğiniz hayalinizi gerçekleştirseydiniz. Her yıl kötü film izledim de, böyle kasti berbatlığa ilk kez birinci dereceden, direkt devasa beyaz perdenin karşısından şahit oluyorum. Eleştirmenler bizi istediği kadar parçalasın, seyircimiz filmimizi izliyor diyen The Rock’ın ne derece geldiği konumu hazmedememiş bir avanak olduğunu da sosyal medyadan takip edin, çok rica edeceğim. Kariyerini ortalamanın üzerinde güldürülerle süslemeye çalışan Zac Efron’a, o rolü kağıt üzerinde okuyup da aman gelmişim Hollywood’a çekeyim bir iki çöp film ne olacak diyen Priyanko Chopra’ya ayrıca yazıklar olsun.
Fesat Mukayese: Piranha 3D > Baywatch

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...