Oscar Boy okuyucularının dikkatine: Size birkaç sorum var!

Oscar Boy okuyucularının dikkatine: Size birkaç sorum var!

Eğer sosyal medyada beni takip ediyorsanız Sinema Bloggerları Ödülleri’ni, ülkede sinema yazan serflerle bir bağlantım kalmasın diye hiç düşünmeden terk ettiğimden haberiniz vardır. İstisnalara buradan kucak dolusu sevgiler yolluyorum; ama geri kalanlarla aynı proje başlığı altında anılmak istemediğimin de altını çizmem şart. Bu sebeple, 2017 itibariyle READERS’ CHOICE ÖDÜLLERİ sanki yeteri kadar ilgilenmiyormuşum gibi, her zamankinden daha önemli bir yerimde yer alacak gündemimin. Hazır dağıttığımız ödüllerin 10. yılını kutlarken birkaç iyileştirme yapmak üzere bir araya gelelim istedim. Konu başlıkları ve onları alakadar eden sorular aşağıda. Buyrun:

  • İlk sorum benim kendi ödüllerimden çıkardığım En İyi Genç Oyuncu kategorisiyle alakalı. Diyorum ki döne dolana aynı insanların aday olduğu dalın adını değiştirelim ve En İyi Çıkış Yapan Oyuncu yapalım. Böylece yaşı fark etmeksizin bir anda yükselen her aktör ve aktrisin yarışma imkanı olur, ne dersiniz?

[poll id=”652″]

  • İkinci sorum En İyi Ses kategorisinin varlığını ilgilendiriyor. Çoğu zaman bir eleştirmen grubunun ses dalında ödül vermesini anlamsız bulduğumdan ve oylama sürecinde de en az katılım gösterilen kategorilerden biri olması sebebiyle kalsın mı gitsin mi sorusunu soracağım. Buyrun:

[poll id=”653″]

  • Bitti mi? Bitmeeez. Bu sene En İyi Film dalında 5, diğer tüm kategorilerde 3 tercih yaparak oy kullandığınız yeni bir sistem getiriyorum Readers Choice’a. Yani herkesin listesinde yer almak değil, üst sıralara konacak kadar sevilmek büyük önem taşıyacak. Bunlara ilaveten adayları belirleme aşamasında Akademi’nin de kullandığı preferential oylama sistemini evlat edinsek mi?

[poll id=”654″]

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...