Oscar Rehberi ’20: En İyi Kurgu

Oscar Rehberi ’20: En İyi Kurgu

Kurgu kategorisi kaotik bir yıldan geçiyor bu sezonda. Eskiden En İyi Film ödülünün yanında promosyon olarak verilen kategori son dönemde iyice vurdulu kırdılı yapımların borusunu öttürdüğü, onlardan kalan fırsatta da ses miksajı dalına atıf yapılırcasına içerisinde çalgı çengi barındıran işlerin evine dönüştü. Ve ne yazık ki iki koşulu da sağlayan tek bir film yok elimizde. Hikâye kurgusuyla film kurgusunun karıştırıldığı The Father, senenin genel favorileri pozisyonlarından buraya giren The Trial of the Chicago 7 ile Nomadland, oyuncaklı kurgu temsili olarak Promising Young Woman ve esas marifeti ses tasarımında saklı Sound of Metal yarışıyor.

Mevcutta bir adet önemli kurgu ödülümüz de var aslında; ancak Cumartesi gecesi verileceğinden ACE’nin (American Cinema Editors) Eddie isimli heykelciği hislerimize ve BAFTA’da çıkan Sound of Metal sonucuna güvenerek ben de tercihimi bu yönde yaptım. Yanılması bedava diyebilir miyiz? Elbette. Hem Akademi üyeleri için de Sound of Metal’ı bir yerden takdir edebilmek namına, gerçi cepte olan ses ödülü de unutulmasın, iyi bir fırsat. Yine de sürprizlere gebe ve hatta kestirmesi en güç dal olduğunu not düşeyim.

KAZANACAK
Sound of Metal

KAZANABİLİR
The Father

KAZANMALI
Sound of Metal

ADAY OLMALIYDI


THE FATHER

YORGOS LAMPRINOS: İlk Oscar adaylığı.

NOMADLAND

CHLOÉ ZHAO: Bu sene film, yönetmen ve uyarlama senaryo dallarıyla birlikte dördüncü Oscar adaylığı.

PROMISING YOUNG WOMAN

FRÉDÉRIC THORAVAL: İlk Oscar adaylığı.

SOUND OF METAL

MIKKEL E.G. NIELSEN: İlk Oscar adaylığı.

THE TRIAL OF THE CHICAGO 7

ALAN BAUMGARTEN: İkinci Oscar adaylığı. Hiç Oscar’ı yok.

  • 2013: American Hustle (Gravity kazandı.)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...