Takip et

Yardımcı Erkek Oyuncu

film | yönetmen | erkek oyuncu | kadın oyuncu
yardımcı erkek oyuncu | yardımcı kadın oyuncu
özgün & uyarlama senaryo | teknik kategoriler
uluslararası film | animasyon | belgesel

Son güncelleme: 7 Ekim 2025

1 Stellan Skarsgård
Sentimental Value
(Neon)
Hiç aday olmadı.
2 Sean Penn
One Battle After Another
(Warner Bros.)
5 adaylık | 2 ödül
3 Paul Mescal
Hamnet
(Focus)
1 adaylık | 0 ödül
4 Benicio del Toro
One Battle After Another
(Warner Bros.)
2 adaylık | 1 ödül
5 Jeremy Strong
Springsteen: Deliver Me from Nowhere
(20th Century)
1 adaylık | 0 ödül
Uzun yıllardır Hollywood’ta çalışan İsveçli aktör Stellan Skarsgård’un övgülere boğulan performansı Oscar’a çok yakın. Yalnız One Battle After Another’ın yükselişi ve Sean Penn’in gösterişli performansı zorlayacak. Uzunca bir süredir Oscar radarına giremeyen Sean Penn filmde zaten buram buram ödül kokan bir rolü üstleniyor ve çok da iyi. Kimin ödülü olup olmadığını hatırlamayan Akademi, pekâlâ Penn’e düşünmeden üçüncü Oscar’ını verebilir. Meşhur Maggie O’Farrell romanından uyarlanan Hamnet’te William Shakespeare olarak izleyeceğimiz Paul Mescal da övgülere boğuldu rol arkadaşı Jessie Buckley gibi. Ama Focus hangi dalda yarışacağını inatla kesinleştirmedi. Filmin en sempatik karakterlerinden birini başarıyla ve oldukça ekonomik bir biçimde oynuyor Del Toro. Sam Rockwell’in Woody Harrelson’ı olacak gibi. Maşallah kampanyaya da erkenden başladı. Her programa katılıyor. Endüstrinin gerçekten çok sevdiği Jeremy Strong, Bruce Springsteen’in menajeri rolünde fena sayılmayan bir performans çıkarıyormuş. Rol arkadaşı JAW’a eşlik edecek. Burada şimdilik bir açıklık da var hem.
6 Delroy Lindo
Sinners
(Warner Bros.)
Hiç aday olmadı.
7 Adam Sandler
Jay Kelly
(Netflix)
Hiç aday olmadı.
8 Jacob Elordi
Frankenstein
(Netflix)
Hiç aday olmadı.
9 Josh O’Connor
Wake Up Dead Man
(Netflix)
Hiç aday olmadı.
10 Ben Foster
Christy
(Black Bear)
Hiç aday olmadı.
Sinners’ın bir oyuncu filmi olmadığını düşünsem de Lindo’dan umudumu kesmiş değilim. Jeremy Strong’un sallantıda olan koltuğuna Lindo oturabilir. Bir tek Warner Bros bu dala 3 aday sokabilir mi bilmiyorum.  Uncut Gems’le kıyısından dönen Adam Sandler’ın aday olmasını çok istiyor hem filmin ekibi, hem de sektör. Ama Jay Kelly ne yaparsa yapsın istediği etkiyi yaratamıyor. NYFF’de bile kimseler tarafından umursanmadı. Frankenstein’ın tıpkı diğer Guillermo del Toro filmleri gibi set tasarımlarına sırtına dayayan bir iş olduğu söyleniyor. Yalnız Jacob Elordi’yi övenler de bir hayli fazla. Böyle bir rolle adaylık ihtimali zor olsa da adını görürüz sezonda. Knives Out serisinin üçüncüsü Wake Up Dead Man kadrosunda Josh O’Connor’ın parladığı dedikoduları doğru çıktı. Ama Knives Out filmlerinden birileri hep bu övgülere mazhar olsa da bir türlü Oscar beşlisini zorlayamıyor. Toronto’da epey övgü topladı Ben Foster’ın performansı. Uzun zamandır Oscar’a aday olsun diye beklenen aktörlerden biri kendisi. Filmin beğenilmemesi handikapını aşarsa, bu zayıf yarışta bir şekilde sivrilebilir adı.
11 Jacobi Jupe
Hamnet
(Focus)
Hiç aday olmadı.
12 Bradley Cooper
Is This Thing On?
(Searchlight)
12 adaylık | 0 ödül
13 Miles Caton
Sinners
(Warner Bros.)
Hiç aday olmadı.
14 Tracy Letts
A House of Dynamite
(Netflix)
Hiç aday olmadı.
15 Jonathan Bailey
Wicked: For Good
(Warner Bros.)
Hiç aday olmadı.
Belfast’taki miniğin kardeşi Jacobi Jupe, Hamnet’te ağlama krizine girenlerin favorilerinden biri. Oscar uzun zamandır bu kadar küçük bir oyuncuyu aday etmedi ama BAFTA için şimdiden adını bir kenara yazabiliriz. Sayılı gün kaldı Is This Thing On’un da görücüye çıkmasına. Bradley Cooper yönetmenliğini yaptığı bir filmde ilk kez bu kadar küçük bir rol üstleniyor. Bakalım komedi ağırlıklı olduğu söylenen rolü ilgi görecek mi… Sinners’a özel etkinliklerde filmdeki ikonik şarkıları söylemek için sahneye çıkmasıyla birlikte endüstriden pozitif bir reaksiyon alan Caton’ı da unutmuyoruz. Ama yepyeni bir isim olduğundan ilk adaylığı almak çok daha zor. A House of Dynamite’ın bir ekip filmi olduğunu söylüyor olsa da herkes bir gün illa ki Oscar’a aday olacağına (oyuncu ya da yazar olarak) inandığım Tracy Letts’i pek beğeniyor izleyenler. Bakalım ne kadar sükse yapacak rolü. İlk filmdeki performansıyla SAG adayı olan Jonathan Bailey’nin rolü ikinci filmde biraz artıyormuş. Bakmaya doyamadığımız aktör bir noktada girecek Oscar radarına, ona eminim. Sadece Fiyero o rol olmayabilir.
ALTERNATİFLER
Kevin O’Leary (Marty Supreme) | Tim Blake Nelson ya da Lewis Pullman (The Testament of Ann Lee) | Jack O’Connell (Sinners) | Andrew Scott (Blue Moon) | William H. Macy (Train Dreams) | Alexander Skarsgård (Pillion)
Click to comment

Yorum yazın...