Son dakika

Son dakika

Herkes “Daha ödüllerin dağıtılmasına çok var.”, “7 Mart’a kadar kim öle kim kala?” diye dursun, Oscar yarışı kızışmaya başladı.Artık yarışçılar yavaş yavaş kendini belli ediyor.İlerleyen zamanlarda yeni bir derleme yaparak, son durumu sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.Ama öncelikle iki filmden bahsetmek istiyorum sizlere.İkisi de Oscar yarışına çok hızlı giriş yaptı ve önemli dallarda isimleri anılmaya başladı.Ben de sizlerle paylaşmadan edemedim.İşte daha yeni yarışa katılan o iki film, The Last Station ve Crazy Heart.

The Last StationTHE LAST STATION

Yönetmen: Michael Hoffman

Oyuncular: Christopher Plummer, Helen Mirren, James McAvoy, Paul Giamatti

Film ünlü Rus yazar Leo Tolstoy’ın yaşam hikayesini anlatıyor.Tolstoy’u Christopher Plummer‘ın, karısı Sofya’yı Helen Mirren‘ın canlandırdığı film Roma Film Festivali’nde Mirren‘a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.Aslında filmin adı yarışçılar içerisindeydi.Ama gösterim tarihi ertelenince yarışa katılamayacağı düşünülmüştü.Ancak filmin gösterim tarihinin tekrardan öne çekilmesiyle yarışa zembille gökten inmesi bir oldu.Şimdilik “Şu ödül kesin The Last Station‘ın olur.” diye bir görüş yok, ama beklentiler yine de büyük.Filmin adaylık konusundaki en büyük iddiası ise senaryo dalında gibi gözüküyor.

CRAZY HEARTCRAZY HEART

Yönetmen: Scott Cooper

Oyuncular: Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal, Colin Farrell, Robert Duvall

Alkolik bir country şarkıcısının eski altın günlerine geri dönme ve hayata bağlanma çabasını anlatan film The Last Station‘dan da öte bir giriş yaptı yarışa.InContention’a göre Jeff Bridges bu sene En İyi Erkek Oyuncu ödülünü eve götürmesi gereken aktör.Aynı The Last Station gibi gösterim tarihinin ertelenmesi sebebiyle yarış dışı olan, şimdi ise tekrar geri dönen Crazy Heart‘ın akıbeti hala belirsiz.Ne zaman gösterime gireceği merak konusu, ki imdb’de bu konuya dair herhangi bir açıklama yok.Filmin en büyük iddiası ise dediğim gibi Jeff Bridges‘in oyunculuğu.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...