Takip et

Haberler

Rising Star Adayları – BAFTA

tarihinde yayınlandı.

Emma Stone

BAFTA geçtiğimiz günlerde tüm dallar için kısa listelerini açıklamıştı. 18 Ocak’ta asıl adaylar açıklanacak ama ben kısa listeler üzerine pek yorum yapamamıştım, biraz konuşmak istiyorum…

Çok güzel ve aynı zamanda çok kötü seçimleri bir araya toplamış İngiliz Akademisi. En İyi Film dalı oldukça şahane gözüküyor, ama The Girl with the Dragon Tattoo sizce de böylesine iddialı bir dal için fazla sönük değil mi? Peki ya En İyi Yönetmen kategorisinde Debra Granik (Winter’s Bone) yerine Tim Burton (Alice in Wonderland) koymak da neyin nesi? Alice in Wonderland açık ara 2010’un en kötü filmi olabilir. Hatta Tim Burton‘ın kariyerinin de en kötüsü. Buna rağmen bu kucaklamaya anlam verebilmiş değilim. Mesela The King’s Speech İngiliz yapımı olması sebebiyle pek çok dalda yer almış, orasını anladık. Ama En İyi Özel Efekt dalında son 15’e kalmasına hala anlam verebilmiş değilim. Ne için, kim için, nasıl?!? Bununla bitiyor mu şaşkınlıklarımız, tabiki de hayır!

En İyi Erkek Oyuncu dalında pek şaşıracak birşey yok. Neredeyse tüm adaylar beklenen isimler. Johnny Depp‘in artık kabak tadı vermeye başlayan çılgın karakterlerinden biriyle yine aday adayları arasında yer alması can sıkıcı, ama BAFTA’nın takdiri birşey diyemiyoruz. En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde ise yardımcı kadın oyuncu dalı için pazarlanan Hailee Steinfeld var. Tam tersi bir durum da Lesley Manville için yapılmış. En İyi Kadın Oyuncu dalı için yarışan Manville yardımcı kadın oyuncu dalına yerleştirilmiş. Zaten 2 filmi izleyen herkes de aynı görüşteydi. Manville ve Steinfeld‘in yanlış kategorilerde yarıştığı düşüncesi yani… Tabi Manville‘in bu yarıştan sağ çıkması mümkün ama ne yazık ki aynı durum Steinfeld için geçerli değil. Kadın oyuncu kategorisine girmesi hakikaten zor. Özellikle de Oscar için.

İlginç aday adaylarımıza devam edersek… The Town‘dan Pete Postlethwaite, Black Swan‘dan Vincent Cassel ve Barbara Hershey, The Social Network‘den Justin Timberlake, Shutter Island‘dan Ben Kingsley, 2 filmle birden yarışa giren Gemma Arterton… Tabi felaketler de mevcut: Inception‘dan Ellen Page, The Girl with the Dragon Tattoo‘dan Noomi Rapace ve Alice in Wonderland‘den Helena Bonham Carter. The Ghost Writer‘ın tek güzel detayı olan sanat yönetiminin görmezden gelinmesi, Animal Kingdom‘ın İngiltere’deki gösterim tarihi sebebiyle aday olamaması ilgi çeken diğer detaylar.

Gelelim her sene dağıtılan Rising Star ödülünün adaylarına. Genç ve yeni oyuncuların aday edildiği bu dalda daha önceki yıllarda James McAvoy, Eva Green, Shia LaBeouf, Noel Clarke ve Kristen Stewart ödül almıştı. Bu sene altıncı kez verilecek ödülün adayları da oldukça hoş isimlerden oluşuyor. Benim favorim Stone galiba. Ama Hardy ya da Garfield alırsa da sevinebilirim. İşte adaylar:

Gemma Arterton
Andrew Garfield
Tom Hardy
Aaron Johnson
Emma Stone

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin