Takip et

Oscar 2011

Oscar Rehberi – Ödüllere 30 gün kala: En İyi Kısa Belgesel

tarihinde yayınlandı.

Hollywood Roosevelt Oteli'nde gerçekleşen ilk Oscar töreni

Bugünden itibaren 27 Şubat tarihine kadar sizleri uzun bir “Oscar Rehberi” dönemi bekliyor. Öncelikle tüm adayları teker teker incelemeye alacağız hergün. 24 gün süren bu uzun süreçten sonra ise üç kısımda son ödül tahminlerimizi yaparak 27 Şubat’ta da büyük anı hep beraber yaşayacağız. Tabi o tarihe kadar bu incelemelerin dışında birlikler de ödüllerini dağıtacağı için haberlerimiz hiç sonlanmayacak. Ayrıca Pazar gecesi SAG’den ve 13 Şubat tarihinde BAFTA’dan “live blogging” gerçekleştireceğim. Bunların haricinde “2. Oscar Boy  & Readers Choice Ödülleri”ni de dağıtacağız. Adayları yakın bir tarihte açıklayıp, tıpkı geçen sene olduğu gibi oylarınıza sunacağım. Sonuçlara göre hem kendi seçtiklerim, hem de sizin seçtikleriniz ödüllenmiş olacak. 83. Akademi Ödülleri için başlattığım bu uygulamanın hergün öğlen 12’de burada olacağını unutmadan ekleyeyim. Şov başlasın…

EN İYİ KISA BELGESEL

Killing in the Name
– Jed Rothstein: İlk adaylığı

Poster Girl
– Sara Nesson: İlk adaylığı

Strangers No More
– Karen Goodman: Dördüncü adaylığı. Daha önce aynı dalda “The Children’s Storefront” (1988), “Chimps: So Like Us” (1990) ve “Rehearsing a Dream” (2006) ile aday olmuştu.
– Kirk Simon: Dördüncü adaylığı. Daha önce aynı dalda “Chimps: So Like Us” (1990) ve “Rehearsing a Dream” (2006) ile ve En İyi Belgesel dalında “Isaac in America: A Journey With Isaac Bashevis Singer” (1986) ile aday olmuştu.

Sun Come Up
– Jennifer Redfearn: İlk adaylığı
– Tim Metzger: İlk adaylığı

The Warriors of Qiugang
– Ruby Yang: İkinci adaylığı. Aynı kategorideki “The Blood of Yingzhou District” (2006) ile aldığı ilk adaylığında ödülü kazanmıştı.
– Thomas Lennon: Üçüncü adaylığı. İlk olarak En İyi Belgesel dalında “The American Experience” (1988) ile aday oldu. “The Blood of Yingzhou District” (2006) ile aldığı ikinci adaylığında ise ödülü kazandı.

Aday belgesellerin fragmanlarını yazının devamında bulabilirsiniz…

Strangers No More” haricinde tüm adayların fragmanları mevcut.

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin