Oscar Rehberi – Ödüllere 14 gün kala: En İyi Uyarlama Senaryo

Oscar Rehberi – Ödüllere 14 gün kala: En İyi Uyarlama Senaryo

EN İYİ UYARLAMA SENARYO

127 HOURS
– Danny Boyle: Bu seneki En İyi Film dalındaki adaylığını da sayarsak üçüncü adaylığı. Ayrıca “Slumdog Millionaire” (2008) ile En İyi Yönetmen dalında Oscar’a ilk aday oluşunda ödülü kazanmışlığı var.
– Simon Beaufoy: Üçüncü Oscar adaylığı ve daha önce bu ödülü aynı dalda “Slumdog Millionaire” (2008) ile kazanmış. “The Full Monty” (1997) filminin senaryosuyla da En İyi Özgün Senaryo dalında aday olmuş.

THE SOCIAL NETWORK
– Aaron Sorkin: İlk Oscar adaylığı

TOY STORY 3
– Michael Arndt: İkinci Oscar adaylığı ve “Little Miss Sunshine” (2006) ile En İyi Özgün Senaryo dalındaki ilk adaylığında ödülü kazanmış.
– John Lasseter: Yedinci Oscar adaylığı. Daha önce “Tin Toy” (1988) ile En İyi Kısa Animasyon ödülü, “Toy Story” (1995) ile de bilgisayar yapımı ilk animasyona imza attığı için Özel Başarı Ödülü almış. Sadece aday olduğu çalışmalar ise şöyle: “Luxo Jr.” (1986) ile En İyi Kısa Animasyon dalında, “Toy Story” (1995) ile En İyi Özgün Senaryo dalında, “Monsters, Inc.” (2001) ve “Cars” (2006) ile En İyi Animasyon dalında.
– Andrew Stanton: Altıncı Oscar adaylığı ve daha önce “Finding Nemo” ve “Wall-E” (2008) ile En İyi Animasyon dalında bu ödülü iki kere kazanmış. En İyi Özgün Senaryo dalında “Toy Story” (1995), “Finding Nemo” (2003) ve “Wall-E” (2008) ile sadece aday olmuşluğu mevcut.
– Lee Unkrich: Bu sene En İyi Animasyon dalındaki adaylığını da sayarsak ikinci Oscar adaylığı.

TRUE GRIT
– Joel ve Ethan Coen: Bugüne kadar onüç kere Oscar’a aday olup, dört kere bu ödülü kazanmışlar. “No Country For Old Men” (2007) ile En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Uyarlama Senaryo dalında, “Fargo” ile En İyi Özgün Senaryo dalında ödül kazanmışlıkları var. Sadece aday oldukları çalışmaları şöyle: “Fargo” (1996) ile En İyi Yönetmen ve En İyi Kurgu;  “No Country for Old Men” ile En İyi Kurgu; “A Serious Man” (2009) ile En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo.

WINTER’S BONE
– Debra Granik: İlk Oscar adaylığı
– Anne Rosellini: Bu sene En İyi Film dalındaki adaylığını da sayarsak ikinci Oscar adaylığı.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...