Oylamada ilk hafta özeti

Oylamada ilk hafta özeti

Biliyorsunuz 2009 ve 2010 için gerçekleştirdiğimiz Oscar Boy & Readers’ Choice Ödülleri’ni geçmişe dönüp 2008 için uygulamaktayız şu aralar. Nedeni ise sitenin 2008’de de yayında olması ve o döneme ait dağıttığımız bir ödül bulunmaması. Adayları Pazartesi günü duyurmuştuk. Oylama da aynı şekilde Pazartesi günü başladı. Ben de şimdi daha önceki oylamalarda yaptığım gibi adayların isimlerini vermeden nasıl gidiyor biraz bahsedeyim istedim. 2010’un en iyilerini seçerken olduğu gibi tam bir yığılmadan bahsedemiyorum hiçbir dalda. Herhangi bir aday alıp başını gitmiş değil. En sıkı yarışlar En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo dalında. Birinciler oylama başladığından beri değişmedi bu dallarda ama ikincilerle aralarındaki oy farkı oldukça küçük. Hatta rakam vermek gerekirse 3-5 arası.

Ben tamamen sizin seçimlerinize bırakmış olup etkilememek istesem de bazı isimler konusunda fanatikliğin oy verirken objektifliğinizi yok ettiğini düşünüyorum. Öyle ki sırf filmin genelini sevdiniz diye aslında o dalda ondan daha iyi filmlerin var olmasına rağmen çok ciddi oy yığılmaları yaratıyorsunuz. Dediğim gibi bu sizin seçiminiz ama Akademi’yi eleştirdiğimiz bir noktanın okuyucu tarafından bizzat yapılması beni şaşırttı. Gerçi bu sene The King’s Speech‘e bir tane dahi teknik ödül vermediklerini düşünürsek Akademi’nin de kimi zaman geri adım attığını düşünebiliriz.

Bu arada bazı dallarda hiç oy almayan adaylarımız da mevcut. Yönetmen, yardımcı erkek oyuncu, yardımcı kadın oyuncu, kurgu, görüntü yönetimi, özgün müzik, ses, özel efekt ve makyaj dallarında ciddi ciddi sıfır çeken adaylar var. Şimdi böyle sayınca epey kalabalık olduklarını fark ettim. Hatta En İyi Özgün Müzik dalında oy almayan aday benim Oscar Boy Ödülü’nü vereceğim aday. Böyle enteresan durumlar da var yani. Şimdi sizleri hangi filmin kaç dalda aday olduğunu belirten satırlarla başbaşa bırakıyorum. Oylamaya devam!

Oscar Boy karnesi
10 – The Curious Case of Benjamin Button ve The Dark Knight
8 – Doubt ve Slumdog Millionaire
7 – The Reader ve Revolutionary Road
6 – Gran Torino
4 – Changeling, Frost/Nixon, Wall-E ve The Wrestler
3 – The Duchess ve In Bruges
2 – Australia, Defiance, Frozen River, I’ve Loved You So Long, Iron Man, Milk, Rachel Getting Married ve Wanted
1 – Bolt, Kung Fu Panda, Mamma Mia!, Quantum of Solace ve Vicky Cristina Barcelona

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...