Takip et

TV

TV Günlükleri 19.09-25.09

tarihinde yayınlandı.

Bundan sonra çok özel bir durum olmadığı müddetçe (season break ya da kendi yoğunluğum) her Salı bir önceki haftanın izlediğim televizyon dizilerinden en iyi 5’i listeleyeceğim. Ayrıca o bölümün yıldızını da Spotlight adı altında yazının sonuna konduracağım. Ama televizyonda yayınlanan her diziyi izlemediğimi de belirtmekte yarar var. Sadece gereğinden fazla şeyi izlediğimi söylemem yeterli olacaktır, ki bu durumdan hiç mi hiç hoşnut değilim. Neyse. Sızlanmayı bir kenara bırakalım ve geçtiğimiz haftanın en iyi 5 bölümüne göz atalım.

#5: MODERN FAMILY, when good kıds go bad

Modern Family aslında çok da güçlü olmayan iki bölümle başladı sezona. Özellikle Çarşamba gecesi arka arkaya yayınlanan iki bölümden ilki “Dude Ranch” bence iki yıl üst üste Emmy almış bir dizi için oldukça zayıftı. O gece yayınlanan ikinci bölüm “When Good Kids Go Bad“in de çok çok iyi olduğunu iddia edemeyeceğim lakin Glee, Community, How I Met Your Mother gibi yeni sezonu başlayan pek çok diziden daha iyiydi. Biraz da geçen hafta yayınlanan bölümlerin zayıflığına bağlıyorum Modern Family‘nin burada olmasını. Yine de güzel yazılmış bir bölümdü ve Modern Family‘nin şanlı tarihinin en iyisi olmasa da güldürdü.
Spotlight: Sofia Vergara (Gloria Delgado-Pritchett)

#4: 2 BROKE GIRLS, pılot

Bu yıl başlayan komedi dizileri arasında en ilgi çekici iş bana göre 2 Broke Girls. Sex and the City‘nin yaratıcısı Michael Patrick King‘in bu yeni işi geçtiğimiz hafta start alan yeni sezonda New Girl ve Up All Night gibi iki yeni rakibinin arasından sıyrılarak benim için zirveye yerleşti. Aslında stüdyo komedilerinden pek hoşlandığım söylenemez. Mike & Molly ve The Big Bang Theory‘yi izlemiyor oluşumun tek sebebi de stüdyoda çekilen sitcomların bana pek samimi gelmemesi. Fakat fikir güzel, bölüm komik. Üstelik ilerleyen haftalarda gülmemize sebep olacak pek çok malzemesi var. Tüm bunların haricinde her bölümün sonunda cupcake yatırımları için biriktirdikleri parayı göstermek de oldukça hoş bir detay. Çok çok iyi bir başlangıç değil ama umut vaat ediyor. Öneririm.
Spotlight: Kat Dennings (Max)

#3: PARKS AND RECREATION, ı’m leslıe knope

Parks and Recreation dört sezondur devam eden televizyon hayatının en zayıf başlangıcıyla karşımızdaydı. Hikayeyi kaldığı yerden, Leslie Knope’un seçimlere katılmakla ilişkisi arasında bir seçim yapmak zorunda kaldığı kısımdan izlemeye devam ettik. Ne ilginçtir ki genelde dizinin en komiği olmaktan hiç çekinmeyen Amy Poehler‘ın karakteri Leslie Knope adını bölüme verse de yan hikayeler çok daha şenlikliydi. Diyorum ya beklediğimden zayıf bir hafta oldu sezon başlangıcı olarak. Parks and Recreation ise bu zayıflıktan yararlanarak ilk 3’e yerleşti.
Spotlight: Rashida Jones (Ann Perkins)

#2: PAN AM, pılot

Dün akşam izlediğim Pan Am kesinlikle bu yılın favori dizilerinden. İçerisinde barındırdığı pek çok hikayeyle de kendini uzunca bir süre soluksuz izletecek gibi hissettiriyor. Üstelik süprizlerle dolu finali ve tüm bölüm boyunca yapılan flashbacklerde pilot bölümde bu tür şeyler oldukça aşırıya kaçabilecekken oldukça ölçülü olmuş. Christina Ricci‘yi oldum olası sevmememe rağmen Pan Am sayesinde izleyebiliyorsam bence bu dizide birşeyler vardır. Imdb puanı hayal kırıklığı yaratsa da ben izleyin derim. Biraz Desperate Housewives misali hem romantik, hem dramatik, hem de hafif gerilimli. Şans tanımakta yarar var.
Spotlight: Karine Vanasse (Colette)

#1: PRIME SUSPECT, pılot

Kim ne derse desin Helen Mirren‘ın İngiliz versiyonu Prime Suspect‘ten Amerikalılar tarafından televizyona uyarlanan bu dizi benim için yeni sezonun en heyecan verici işi oldu. Dizinin aldığı tepkiler oldukça ilginç. Kimisi bu tür örnekler çok var diyor, kimisi ise bu tür örnekler çok olsa da Prime Suspect aralarındaki en kaliteli iş diye savunuyor. Üstelik ilk bölümü de oldukça iyiydi. İkinci bölümünü merakla beklediğim dizinin baş rolünde yer alan Mario Bello için ise Emmy çanlarını çalabiliriz zannediyorum. Harry’s Law‘da kariyerinin en uyuşuk performansını sergileyen Kathy Bates‘den on kat daha iyi olduğu kesin. Lütfen izleyin!
Spotlight: Brian F. O’Byrne (Dedektif Reg Duffy)

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin