DGA Adayları ’11

DGA Adayları ’11

David Fincher, The Girl with the Dragon Tattoo

Yönetmenler Birliği (DGA), bu yıl 64. kez 28 Ocak’da sahibini bulacak ödülünün adaylarını açıkladı. Şu an heyecandan ne söylesem bilmiyorum ama Tate Taylor‘ın olmamasına inanılmaz sevindim. Gelelim David Fincher meselesine… Bir türlü tahminler arasına giremeyen yönetmen, sonunda alabileceği en büyük desteği alarak The Girl with the Dragon Tattoo ile ne kadar güçlü olduğunu kanıtladı. Fincher‘ın buradaki varlığı Oscar için çok şey ifade ediyor. Birincisi En İyi Yönetmen dalında iki yıl üst üste aday olma ihtimali şu an tavan yapmış durumda. İkincisi The Girl with the Dragon Tattoo için yaptığımız En İyi Film adaylığı tahminleri de yerini garantiledi.

Ve ne ilginçtir ki sızlanacak tek bir aday dahi bulamıyorum. Ne Terrence Malick, ne de Nicolas Winding Refn‘in varlığı beni rahatsız ediyor. Galiba Fincher günün en güzel haberini vermiş oldu. En azından kendi adıma konuşmak gerekirse, ben mutluyum. İşte o 5 isim:

  • Woody Allen, Midnight in Paris
  • David Fincher, The Girl with the Dragon Tattoo
  • Michel Hazanavicius, The Artist
  • Alexander Payne, The Descendants
  • Martin Scorsese, Hugo

 

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

14 Yorum

    1. Erşah

      Bu sene Allah’tan Tom Hooper gibi birisi yok, yani Spielberg bile liste dışı kaldı. Bende gayet mutlu hissediyorum kendimi ve Cuma gününü iple çekiyorum açıkçası izlemek için şu filmi.

      Yanıt
  1. Özgür

    Fincher için acayip sevinmeme rağmen Woody Allen için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Keşke Allen yerine Terrence Malick yada Nicolas Winding Refn aday olabilseydi. ya da Spielberg de Allen’den daha mantıklı. İşte o zaman listeye diyecek bişey kalmazdı.

    Yanıt
  2. Sonat

    Eveeet Spielberg’ün artık hiç şansı kalmadı. Ben bu listede bir tek Woody Allen’ı görmek istememiştim. Ama listeye bu adamıda koymuşlar !

    Oscar’a büyük bir ihtimal aday olacak. Ama inşallah aday olmaz.

    Sevmiyorum bu adamı ya. Ne kendisini, ne filmerini, ne de oyunculuğunu, hiç birşeyini sevmiyorum bu adamın 🙂

    Spielberg’ü saf dışı edecek ne yapmış acaba Midnight in Parisssss gibi bir filmde anlamıyorum. Neyse sonuç olarak Oscar’a aday olacak sanırım. Ağzımı bükerek konuşuyorum. Ama kazanmayı hayal dahi etmesin hehehehe :)))

    Anca rüyasında görür 🙂

    Yanıt
  3. onur

    Woody Allen çok sevdiğim bir yönetmendir.Ancak Midnight in Paris’le aday olmasını istemiyorum.Onun yerini alabilecek çok kişi vardı üstelik.Neyse bakalım Oscar’da kimleri göreceğiz? Bu listeden bir kişi değişedebilir Oscar’da.Bunu da unutmamak lazım.

    Yanıt
  4. Özgür

    DGA gibi İngilizleri öven filmlerin yönetmenlerini seven bir birlik, War Horse’a rağmen nasıl Spielberg yerine Allen seçerler anlam veremiyorum.. Tamam Spielber de Allen de pek sevdiğim isimler değil ama Spielberg yerine Allen’in seçilmesi gerçekten saçmalık. Geçen sene Tom Hooper’a yapılan kıyak bu sene Spielberg’den esirgenmiş. İlginç!

    Yanıt
  5. Umur Çağın Taş

    Tüm Spielberg yorumlarına cevap vermek istiyorum. Bugün War Horse’u izledim, yarın da eleştirisini okuyacaksınız zaten. Ama şimdiden söyleyebileceğim tek şey, Spielberg’in War Horse’daki çalışmasının kesinlikle bir adaylık hak etmediği. Yani DGA’de olmamasına şaşırmamak lazım.

    Yanıt
  6. yaxley

    lalalala lay lalay lom lom 😀 Bu sene hiç bir şeye bu kadar sevinmemiştim sanırım.Acayip mutlu oldum.FINCHER!!!!!!!!!! Sanırım film Oscar adaylığını koparacak..

    Yanıt
  7. TigerBlood

    Moneyball’u ne kadar sevsem de kabul etmek gerekir ki ortada bir yönetmen harikası yok,o yüzden Bennet Miller’ın aday olabileceğini pek sanmıyorum,Drive bile daha şanslı o konuda.
    Woody Allen da fazlasıyla sevdiğim bir yönetmendir,filmlerinde farklı bir hava yakalarsınız,aday olduğuna sevindim

    Yanıt

Yorum yazın...