Takip et

Oscar 2012

Oscar Rehberi ’11 – En İyi Görsel Efekt

tarihinde yayınlandı.

Rise of the Planet of the Apes

Sonunu kestiremediğimiz yarışlardan biri yaşanacak görsel efekt dalında bu sene. Üstelik uzun zamandır da galibin kesin olarak belli olmadığı bir durum görülmemişti bu dalda. Rise of the Planet of the Apes‘in aday ismi Joe Letteri bugüne kadar Oscar adaylıklarını ödüle çevirme konusunda inanılmaz başarılı olsa da bakarsınız Harry Potter‘ın son filmi oyları toplar. Hep beraber göreceğiz…

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART II

Tim Burke: Dördüncü Oscar adaylığı. Daha önce serinin iki filmi Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) ve Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I (2010) ile aday olmuştu. İlk ve tek Oscar’ını ise Gladiator (2000) ile aldı.
Greg Butler:
İlk Oscar adaylığı.
John Richardson:
Altıncı Oscar adaylığı. Kariyerinin ilk Oscar’ını Aliens (1986) ile aldı. Daha sonra Cliffhanger (1993), Starship Troopers (1997), Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) ve Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I (2010) ile tekrar aday oldu ama kazanamadı.
David Vickery: İlk Oscar adaylığı.

HUGO

Ben Grossmann: İlk Oscar adaylığı.
Alex Henning:
İlk Oscar adaylığı.
Robert Legato:
Üçüncü Oscar adaylığı. Daha önce Apollo 13 (1995) ile sadece aday olan Legato ödüle Titanic (1997) ile kavuştu.
Joss Williams:
İlk Oscar adaylığı.

REAL STEEL

Swen Gillberg: İlk Oscar adaylığı.
Erik Nash: İkinci Oscar adaylığı. Daha önce I, Robot (2004) ile aday olmuş ama kazanamamıştı.
John Rosengrant: İlk Oscar adaylığı.
Danny Gordon Taylor: İlk Oscar adaylığı.

RISE OF THE PLANET OF THE APES

Joe Letteri: Altıncı Oscar adaylığı. Bugüne kadarki adaylıklarından sadece I, Robot (2004) ile ödülü kaçırdı. The Lord of the Rings: The Two Towers (2002), The Lord of the Rings: The Return of the King (2003), King Kong (2005) ve Avatar (2009) ile 4 kere Oscar aldı. Ayrıca Letteri‘nin 2004’de Akademi’den başarılarından dolayı aldığı bir ödülü de mevcut.
Dan Lemmon:
İlk Oscar adaylığı.
R. Christopher White:
İlk Oscar adaylığı.
Daniel Barrett:
İlk Oscar adaylığı.

TRANSFORMERS: DARK OF THE MOON

Scott Farrar: Altıncı Oscar adaylığı. Cocoon (1985) ile ilk kez aday olduğunda kazandı. Ama daha sonra Backdraft (1991), A.I. Artificial Intelligence (2001), The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe (2005) ve Transformers (2007) filmleriyle sadece aday oldu, kazanamadı.
Scott Benza:
İkinci Oscar adaylığı. Daha önce serinin ilk filmi Transformers (2007) ile aday olmuş ama kazanamamıştı
Matthew E. Butler:
İlk Oscar adaylığı.
John Frazier:
Onuncu Oscar adaylığı. Bugüne kadarki adaylıklarından sadece biri ödüle dönüştü, o da Spider-Man 2 (2004). Sadece aday olduğu ama kazanamadığı filmler ise Twister (1996), Armageddon (1998), The Perfect Storm (2000), Pearl Harbor (2001), Spider-Man (2002), Posedion (2006), Transformers (2007) ve Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007).

Devamını oku
7 Comments

7 Comments

  1. yaxley

    2 Şubat 2012 at 15:18

    Şiddetle Harry Potter’ın kazanması taraftarıyım.Fanı olduğum için değil gerçekten hakettiği için.Apes filmini ben de takdir ettim.Ben de beğendim.Ancak birden fazla sahnede renderdan kayma sorunları yaşıyordu.Birkaç defa baktım özellikle köprü sahnelerinde fazlaca var.Ki zaten yanılmıyorsam filmdeki elle tutabilecek tek şey maymunlardı.Harry Potter’a dönüp baktığımızda sayısız efekt kullanıldığını görüyoruz.Ve hiçbir sahnede kusur yok.Sadece ejderha bile ödülü kazanmaya yeter bence.Tüm o büyüler, efektler, devler, ruh emiciler, savaş meydanları, örümcekler, voldemortun ölümü, tüm o hogwarts arka planı, düşünselindeki artistik geçişler, Gri Lady, Sırlar odası, ihtiyaç odasındaki efektler, nagini ve daha aklıma gelmeyen birçok şey..Ve en önemlisi bunca şey hiçbir zaman sapmadan kusursuz bir inandırıcıkla sunuluyordu.Rise..’ın tek ürünü maymunlarken onda dahi sıkıntı yaşıyordu.Eğer Potter kazanamazsa hakikaten yazık olacak.Bu sefer gerçekten kusursuz bir çalışma vardı çünkü..

    • shifty

      2 Şubat 2012 at 21:56

      kesinlikle haklısın. özellikle ev içindeki sahnelerde render da büyük sorunlar vardı. harry potter’ı ise izlerken ejderha da yemin ederim ağzım açık izledim. mesleki anlamda da bu işlere yakın olduğum için de çok imrendiğimi söyleyebilirim. rise.. ise hareket anlamında ileride hatırlanacak çok başarılı bir iş. ama şanslarına küssünler harry potter ile aynı yıla denk geldiler

  2. meridyen

    2 Şubat 2012 at 15:55

    Akademi’nin üç daldan en azından biri ile Potter’ı ödüllendireceğini düşünüyorum, ayıbını örtmek için.. Görsel Efekt’te durum ne olur bilmiyorum ama Planet Apes’in maymunları mükemmel olmasına rağmen Letteri ve ekibi çok daha basit sahnelerde yeterli özeni göstermemişler. yaxley haklı o konuda yani..

  3. Erşah

    2 Şubat 2012 at 17:23

    Harry Potter’ın görsel efektlerini bu kadar ön plana çıkaran bir diğer unsur sinematografisi, teknik anlamda bu yılın en zengin filmlerinden HP. Açıkçası almasını isterim, ama Rise of the Planet of the Apes’de öyle aman aman bir görsel efekt yoktu, hele hele King Kong, LOTR ve tabi ki Avatar ile müthiş bir teknoloji kullanan Joe Letteri için kariyerinin en vasat işi bana kalırsa.

  4. Mehmet

    2 Şubat 2012 at 19:13

    Harry Potter açık ara hak ediyor.Hani bir üçlü yaparsak görsel kısımda.

    Lotr
    HP
    Avatar

    Diyebilirim kullanılan teknoloji ortada zaten ama filmin can alıcısı bir çok sahnesi var ama en iyisi voldemort’un koruma büyüsünü kırması ve mürverin çatlamasıydı.Voldemort’un çok iyi bir hareket yapacağını umuyordum eğer öyle bir şey olsaydı Lotr Avatar’ı falan sollardı.Ama olmadı TF3 hikaye bence Potter açık ara hak ediyor ödülü onun dışında Rise Of The Planet Of Apes var o fena değil ama ondan önce TF3 var onun dışındakilerde eh işte diyebileceğindir.Zaten 3 dalda adaylık gösterildi teknik dallarda bile isnilen verilmedi bari bu durumda 3 ödülü verip kenara çekilebilirler.

  5. Emel

    2 Şubat 2012 at 21:25

    Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 ve Rise of the Planet of the Apes kategorinin en güçlü iki adayı ama bence en iyisi HP’ydi…Filmin hemen hemen her sahnesinde efektler kusursuzdu…Umarım hak ettiği ödülü alabilir 🙂

    • Mehmet

      3 Şubat 2012 at 12:22

      Kesinlikle de 3 dalı da kazanır umarım.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin