Reytingler…

Reytingler…

84. Akademi Ödülleri’nin ardından reytingler de geldi. Ne ilginçtir ki bu yıl izleyicinin peşinden koşturduğu bir film olmamasına rağmen (Avatar, Lord of the Rings gibi) izleyicisi sayısı artmış. Bunu neye bağlamak bilemiyorum. Cirque du Soleil? Billy Crystal? Ben son 10 senenin reytinglerini, törenlerin sunucularını ve En İyi Film galiplerini aşağıya iliştirdim. Yorum sizin…

  • 84. Akademi Ödülleri – 39.3 milyon – En İyi Film: The Artist (Sunucu: Billy Crystal)
  • 83. Akademi Ödülleri – 37.63 milyon – En İyi Film: The King’s Speech (Sunucular: Anne Hathaway & James Franco)
  • 82. Akademi Ödülleri – 41.62 milyon – En İyi Film: The Hurt Locker (Sunucular: Alec Baldwin & Steve Martin)
  • 81. Akademi Ödülleri – 39.94 milyon – En İyi Film: Slumdog Millionaire (Sunucu: Hugh Jackman)
  • 80. Akademi Ödülleri – 31.76 milyon – En İyi Film: No Country for Old Men (Sunucu: Jon Stewart)
  • 79. Akademi Ödülleri – 39.92 milyon – En İyi Film: The Departed (Sunucu: Ellen DeGeneres)
  • 78. Akademi Ödülleri – 38.64 milyon – En İyi Film: Crash (Sunucu: Jon Stewart)
  • 77. Akademi Ödülleri – 42.16 milyon – En İyi Film: Million Dollar Baby (Sunucu: Chris Rock)
  • 76. Akademi Ödülleri – 43.56 milyon – En İyi Film: The Lord of the Rings: The Return of the King (Sunucu: Billy Crystal)
  • 75. Akademi Ödülleri – 33.04 milyon – En İyi Film: Chicago (Sunucu: Steve Martin)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

4 Yorum

  1. shifty

    hugh jackman ve ellen degeneres isteğim olmuyor, seneye hiç olmadı stand up kökenli bir sunucu olsun bari. seversiniz sevmezsiniz bilmem ama chris rock oldukça iyi motive etti mesela seyirciyi. o olsun demiyorum ama güldürsün bari. ricky gervais hatrına 2 senedir dandirik altın küreyi izliyoruz sonuçta 🙂 (gerçi zaten izliyorduk da keyif alıyoruz yani)

    Yanıt
  2. Yavuz EKİN

    81. akademi içlerinde cok güzeldi bence. 80. akademinin 31 milyon kişiye düsen reytinglerinin verdigi ne oluyoruz? irkilmesiyle özenle hazırlanmış bir seneydi 81.oscar ödülleri. Hele bu seneki ödül dagıtımındaki özensizlikleri saymıyorum. Teknik dalları vs bir kenara bırakta en iyi film,en iyi erkek-kadın oyuncu dallarında en azından su daha önce kazanmıs 5 kişiyi sahneye cagırma fikrini bir türlü koyamadılar. Merly Streep in muhtesem bir sekilde ödül almasını beklerdim.

    Yanıt

Yorum yazın...