Akademi’den 3 yeni haber daha!

Akademi’den 3 yeni haber daha!

musicals

  • 85. Akademi Ödülleri adayları açıklandığında En İyi Belgesel kategorisinde, 5 Broken Cameras haricinde diğer belgesellerin yapım ekibinden kimlerin Oscar’a aday olduğu açıklanmamıştı. Sonunda isimler kesinleşmiş. The Gatekeepers’dan Dror Moreh, Philippa Kowarsky, Estelle Fialon; How to Survive a Plague’den David France, Howard Gertler; The Invisible War’dan Kirby Dick, Amy Ziering; Searching for Sugar Man’dan Malik Bendjelloul, ve Simon Chinn aday edildi.
  • Les Miserables’ın hala ayakta olduğunu kanıtlar nitelikte bir haberimiz daha var. Prodüktörler töreni biraz eğlence katmak için, son yılların müzikallerini bir araya getirip seyirciler için küçük bir show hazırladıklarını ve bir nevi müzikalleri kutlayacaklarını açıkladılar. Sadece Chicago, Dreamgirls ve Les Miserables için yapılacak olsa da Les Miz varsa benim için hava hoş.
  • Ve sonunda Akademi’nin içerisindeki Tasarımcılar grubunda bir değişiklik oldu. Artık Kostüm Tasarımcıları grubu olarak başka bir ekip olacak. Böylece yapım tasarımcıları, sanat yönetmenleri ve set dekoratörleri sadece kendi kategorilerinde oy verecek, kostüm tasarımcıları ise kendi dalında. Bu da önümüzdeki yıllarda modern kostümlere sahip filmlerin de başarılı olması durumunda listeye sızabileceğinin en büyük göstergesi. Sandy Powell’ın geçtiğimiz yıllarda Oscar alırken yaptığı konuşmada isyan bayrağını çektiğini hatırlarsınız. Bu arada bu grubun başına Bullets Over Broadway, Inception, Ocean’s Eleven, Collateral gibi işlerde çalışmış olan Jeffrey Kurland getirildi.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...