Takip et

Öne Çıkanlar

Broad City – 2. Sezon

tarihinde yayınlandı.

Abbi Jacobson ve Ilana Glazer

Abbi Jacobson ve Ilana Glazer

The Daily Show, South Park, Workaholics gibi yapımlar sayesinde kendine has bir seyirci kitlesi oluşturan Comedy Central henüz büyük networklerle boy ölçüşecek noktaya gelemese de komedi anlamında hepimizin kaçış noktası oldu. Son dönemde Review, Drunk History, Key & Peele’i programlarına katmalarıyla reytingleri de yükselişe geçti. Ama kanalın elindeki iki önemli hazineyi saymadan olmaz: Inside Amy Schumer ve Broad City. Amy Schumer’ın programını izlemeyenler büyük ihtimalle yazın Trainwreck’de kendisinin olağanüstü mizahi yetenekleriyle tanıştıktan sonra biriken bölümleri silip süpürmek için ekranlarının başına geçeceklerdir. Ama Broad City’yi de tanıtmaya gerçekten ihtiyacımız var. Ben geçtiğimiz yıl kendi En İyi Komedi Dizisi ödülümü Broad City’ye teslim etmiş, tam puan vererek olabildiğince reklamını yapmaya çalışmıştım. Bu yıl da saza dizinin arkasında Amy Poehler’ın olduğunu söyleyerek girelim.

Uzun yıllardır New York’da aynı isimle stand-up şovları yapan Ilana Glazer ve Abbi Jacobson, 2009 ile 2011 yılları arasında da tamamen günlük hayatlarının üzerine komedi sosu sıktıkları interaktif bir dizi yayınlamış. Ardından bu ikili bir şekilde Amy Poehler ile tanışma fırsatı yakalamış ve 2011’de web dizisi için yayınlanan finalde Poehler’ı konuk oyuncu olarak bu projeye dahil etmeyi başarmışlar. Ardından da tabii devreye Comedy Central girmiş ve Broad City beyaz ekrana taşınmış. Eleştirel anlamda hiçbir sıkıntı çekmeyen dizi şu an yeni sezon onayını almış durumda ve 2016 için ısınmakla meşgul. Bizler şimdi 18 Mart’ta sonlanan ikinci sezonu konuşacağız. Bu sene Seth Rogen, Alia Shawkat, Kelly Ripa, Patricia Clarkson, Aidy Bryant gibi birbirinden önemli yüzleri misafir olarak ağırlayan Broad City, ne yazık ki ilk yıla oranla daha dağınık ve daha sönük bir sezon geçirdi. Ama bu yine de pek çok komedi dizisini cebinden çıkartacak kadar donanımlı oldukları gerçeğini değiştirmiyor.

Abbi Jacobson ve Ilana Glazer

Abbi Jacobson ve Ilana Glazer

Dizinin her yerine imzasını atan ve her sezona 3-4 bölüm yazarak katkıda bulunan Abbi Jacobson ile Ilana Glazer ikilisi yine uçlara gitmekten çekinmedi. Abbi’nin takıntılı bir şekilde üzerine oynadığı Jeremy’nin (Stephen Schneider) içinden bambaşka bir adam çıktı. Tabii ki de uyuşturucu maddeleri günlük hayatın sıradan bir parçasıymış gibi benimseyen ikili kafaları dumanlı olduğunda maceradan maceraya atıldı. Bunların arasında Whole Foods’dan yüzlerce dolarlık alışveriş yapan bir adet Abbi de var. Amerika’da tıpkı Julia Roberts ve Jennifer Lawrence gibi halkdan biriymiş gibi sevilen Kelly Ripa’nın imajını yerle bir eden bölüm de yine Broad City’nin unutulmayacakları arasındaydı. Sezon finalinde Patricia Clarkson sürprizini de unutmamak gerek. Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir aktris Clarkson. Hem komedide, hem de dramada böylesine başarılı olması hayran olunacak bir durum. Keşke o da prestijli ödüllerden biriyle evine dönme şansına erişebilse.

Broad City’nin ikinci sezonuyla ilgili en büyük şikayetlerimden biri dizide en az Abbi ile Ilana kadar etkisi olan Hannibal Buress’in yokluğuydu. Birkaç bölüm haricinde pek devreye sokmadılar Buress’in karakterini. Ki geçen sene bizleri ne kadar güldürdüğünü ve yarattığı diş hekimi portresinin televizyonun başına gelmiş en güzel şeylerden biri olduğunu biliyorsunuz. Onun yerine Abbi’nin iş arkadaşlarıyla ilgili gereğinden fazla hikaye dinlediğimizi düşünüyorum. Gerçi Trey’in (Paul W. Downs) kasedinin ortaya çıktığı bölümde epey güldüğümü söylemeliyim. Ve tabii Hannibal Buress’i bir kenara atarken de Arturo Castro’nun karakterinin ağırlığını arttırmışlar. Artık stand-up programlarından dolayı mı böyle bir değişiklik oldu, yoksa tamamen yardımcı oyuncu kadrosunda dengeyi mi tutturmak istediler bilemiyorum.

Hannibal Buress, Ilana Glazer, Arturo Castro ve Abbi Jacobson

Hannibal Buress, Ilana Glazer, Arturo Castro ve Abbi Jacobson

Ben biraz sızlanıyor olsam da dediğim gibi Broad City televizyonun en iyi komedilerinden biri ve kesinlikle izlenmeyi hak ediyor. Bu arada enteresan bir şekilde dizi HBO’nun Girls, Looking gibi çok konuşulan işlerinden daha çok reyting almakta. Sanırım Comedy Central, ABD’de buradakinden çok daha fazla ciddiye alınıyor. Geçtiğimiz sene Ilana Glazer çok parladığı için Abbi Jacobson’ın tüm ışığını çaldığını söylemiştim; ama bu yıl orada da bir eşitlenme mevcut. Hatta Abbi’ye daha çok şey yazılmış gibi geldi bana. Sezon finalindeki en komik espriler de onun ağzından çıktı. Sonuç olarak ben ısrarla bir kez daha tavsiye edeceğim Broad City’ye. Şimdilik iki sezondan toplamda 20 bölüm var ve yetişmek için tam zamanı diye düşünüyorum. Umarım birkaç seyircinin daha ilgisini çekmeyi başarabilirim.

En İyi Bölüm: Knockoffs (Bölüm 4)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Ilana Glazer (Ilana)
Sezon Notu: A-

Devamını oku
Yorum Yapın

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin