Cougar Town – 6. Sezon

Cougar Town – 6. Sezon

Dan Byrd, Busy Philipps, Courteney Cox, Christa Miller, Ian Gomez ve Bob Clendenin
Dan Byrd, Busy Philipps, Courteney Cox, Christa Miller, Ian Gomez ve Bob Clendenin

Öncelikle hepinizden özür dilemek istiyorum yaklaşık 15 gündür Oscar Boy’a doğru düzgün bir şey yazmadığım için. Siteyle alakalı tüm planlarım ailemdeki sağlık problemleri sebebiyle ertelenmek zorunda kaldı. Ama şimdi eski düzene tekrardan yaklaşmaya başladığım için Sezon Günlükleri ile bu sessizliği bozalım istiyorum. Bu uzun süreçten evvel büyük finalini yapan ve altı yıldır sessiz sedasız yayın hayatına devam eden Cougar Town’ı konuşacağız şimdi. Üçüncü sezonunun ardından ABC’den iptali yiyince TBS’e transfer olan ve bu yeni çatı altında da üç sezonu daha önceki bölümlerin üzerine ekleyen Cougar Town, Friends’in Monica’sı Courteney Cox’ın başını çektiği kadrosu ile esasında bir anlamda “Friends 40+” sayılabilir. İlk başladığında adında da anlaşılacağı üzere yaşı 40’ı aşmasına rağmen genç erkeklerle çıkmaya devam eden bir kadının hikayesi gibiydi dizi. Fakat zamanla ne olduysa oldu ve Cougar Town’ın tüm formülleri değiştirildi. Ortaya yakın bir arkadaş grubunun anlatıldığı tatlı bir komedi çıktı.

Bir kere her şeyden evvel Cougar Town’ın televizyon üzerinde gelişmeye en açık dizi olduğunu ve karakterlerinin de evrimini iyi tamamladığını söylemek gerek. Aynı espriler üzerinden ekmek yemektense her sezon anlattığı insanların sınırlarını biraz daha zorlayarak her seferinde onları yeni bir yüzleri ile görmemizi sağladı senaristler. Oldukça yapay durabilecek ikili münakaşalarla güzel bir devamlılık tutturup başta “seks komedisi” olarak tasarlanan bir öyküyü ilişkiler ve aile olmak üzerine mantıklı cümleler kurabilen eli ayağı düzgün bir sitcoma dönüştürdüler. Lakin TBS’e transfer olduktan sonra dizinin kan kaybettiğini inkar edemeyeceğim. Community gibi yerlere göklere sığdıramadığım yapım, sanki bünyesinde bir Dan Harmon varmış da onu kaybetmiş gibi bir anda düşüşe geçti. Busy Philipps’in hamileliği sebebiyle Laurie karakterinden yeteri kadar faydalanamamaları yüzünden de olabilir bu bilemiyorum.

Busy Philipps ve Dan Byrd
Busy Philipps ve Dan Byrd

Bu arada Cougar Town’ın kadrosundaki isimlere de teker teker dikkat çekmek gerek. Çünkü neredeyse hepsinin bundan evvel yer aldığı ve başarılı olmuş bir televizyon projesi var. Courteney Cox zaten bildiğiniz üzere Friends’in yüzlerinden biriydi ve 10 sene boyunca da Amerika’nın en sevdiği kadınlardan biri olmayı sürdürdü. Şimdi botoksun etkileri yüzündeki pek çok mimiği alıp götürmüş gibi gözükse de mizahi yeteneklerinden bir şey kaybetmiş değil başarılı aktris. Christa Miller, Scrubs’da yıllar yılı Jordan Sullivan olarak aklımızı başımızdan alıyordu. Burada da enteresan bir cazibesi var, tüm cadılığına rağmen. Busy Philipps’i Dawson’s Creek izleyip de tanımayan yoktur zaten. Bu arada o diziden bu yana Michelle Williams ile çok yakın arkadaş olan Philipps, arkadaşının konuk oyuncu olarak Cougar Town’a uğramasına da vesile olmuştu. Mutlaka canlandırdığı karakter Laurie’nin meşhur “What what”ı üzerinden yaptıkları ufak skeci Youtube’da aratıp izleyin derim.

Dan Byrd, Aliens in America denilen rezalet komedi ile ünlenmişti. Burada da kendisini sevmekte epey zorlandım. Yine iticilikte zirveye oynayan bir karakterle altı yıl televizyonları işgal etti. Bu isimler haricinde bir de Ally McBeal’den hatırlayacağınız Josh Hopkins, Felicity’yi takip edenlerin biricik Javier’i Ian Gomez ve şu aralar her türlü güneyli karakteri canlandıran Brian Van Holt vardı kadroda. Bob Clendenin ise son sezonlarda rolü arttığı için Cougar Town’ın vazgeçilmez yüzlerinden birine dönüştü. Hatta cepten oynayan rol arkadaşlarına göre çok daha fazla parladığı ve altıncı sezonun açık ara en iyisi olduğunu bile söyleyebilirim. Clendenin tarafından canlandırılan Tom’a ayrılan bölümlerin genelde en iyi yazılan bölümler arasında olduğu da su götürmez bir gerçek.

Christa Miller ve Courteney Cox
Christa Miller ve Courteney Cox

Çok eleştirel yaklaşmadan genel bir özet geçeyim dedim Cougar Town’a. Evet, bu uzun macera sona erdi; ama zaten zamanı gelmişti. Jules Cobb ve arkadaşlarına tadında veda ettiğimiz için ben mutluyum. Daha ilk sezonundan iptali yiyen pek çok komediye göre şansları yaver gittiği için sevinmeliler bile. Şimdi tabii Courteney Cox ne yapar, yine bu kadar başarılı bir işe imza atar mı bilinmez; ama hazır Lisa Kudrow ve Matt LeBlanc haricinde yoğunluğu olan doğru düzgün tek bir oyuncusu yokken Friends ekibi bir araya gelse ve en azından bizlere bir Şükran Günü bölümü armağan etse fena mı olur? Neyse, çok çemkirmeyeceğim. Bir gün Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Ross ve Chandler’ı tekrardan bir arada göreceğiz, buna eminim. Şimdilik bir sonraki Sezon Günlükleri’nde görüşmek üzere diyelim bakalım.

En İyi Bölüm: Mary Jane’s Last Dance (Bölüm 13)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Bob Clendenin (Tom Gazelian)
Sezon Notu: B

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...