Another Period – 1. Sezon

Another Period – 1. Sezon

another-period-natasha-riki
Natasha Leggero ve Riki Lindhome | Comedy Central | Oyuncular: Natasha Leggero, Riki Lindhome, Lauren Ash, David Koechner, Paget Brewster, Brian Huskey, Jason Ritter, David Wain, Michael Ian Black, Beth Dover, Brett Gelman, Christina Hendricks, Armen Weitzman, Roni Akurati, Jon Daly, Josh Fadem, Nancy Friedrich, Rich Fulcher, Moshe Kasher, Thomas Lennon, Kate Micucci, Miss Pyle, Will Sasso, Betsy Sodaro, Brent Weinbach, Matt Besser, Jack Black, Jessica Chaffin, Chris Parnell, Ravi Patek, Ben Stiller, Brian J. White, Lou Diamond Phillips

Another_PeriodDaha dün Twitter’da söylemiştim, acaba Türkiye’den benden başka Another Period izleyen var mıdır diye. Son dönemde ciddi bir çıkış yakalayan Comedy Central, Inside Amy Schumer ve Key & Peele gibi bol reytingli dizilerinin yanına ABD’deki büyük şehirlerde küçük şovlarıyla tanınan yıldızları da eklemeye başladı. Ilana Glazer ve Abbi Jacobson’ın Broad City’sinden sonra şimdi de iki yeni kadın komedyeni tanıttılar bizlere: Natasha Leggero ve Riki Lindhome. Esasında piyasaya yabancı isimler değiller. Leggero daha evvel Chelsea Handler’ın programında pek çok skeçe katkıda bulunmuştu. Lindhome’un ise Garfunkel and Oates adında bir komedi müzik grubu mevcut. Gilmore Girls’den The Big Bang Theory’ye kadar pek çok başarılı TV yapımında da konuk oyuncu olarak yer almış. Another Period bu ikilinin bugüne kadarki en kişisel projesi esasında. Amerika’da çok tutmuş olan iki formülü, Downton Abbey ile Keeping Up with Kardashians’ı buluşturmaya çalışıyorlar. Reality kültürü zaten uzunca bir süredir mockumentary başlığı altında komedi ile uzun süreli bir ilişki içerisindeydi. Another Period, iyice şekillenen bu yeni janrı alıp 20. yüzyılda geçen bir hikayeye yapıştırıyor. Kendilerinden başka hiçbir şeyi umursamayan, aşırı elitist ama bir o kadar da cahil kardeşler 1902’nin Newport, Rhode Island’ında herkese kök söktürüyor.

Leggero ile Lindhome ikilisinin Kardashianlar’dan esinlenmiş olması çok şaşırtıcı bir durum sayılmaz. Artık hangi standup gösterisini izleseniz zaten dünya tarihine koca bir leke olarak geçecek Kardashianlar’ın adı anılmakta. Ama bu zeka yoksunu aileyi Downton Abbey’nin malikanesine benzer bir çatı altına taşımaları ve aynı cehaletin 20. yüzyılda nasıl ayakta kalmaya çalıştığını göstermek istemeleri herkesin aklına gelebilecek bir şey değil. Another Period hem orijinal bir fikre ev sahipliği yapıyor, hem de çaktırmadan seyirciyi aptallaştıran bu programların içerdiği her türlü TV ünlüsünü yerden yere vuruyor. Comedy Central’ın elindeki en iyi dizi olduğunu söylemek güç. Ama bu yaz ekrana gelen yapımlarla karşılaştırdığınızda Another Period’ın Mr. Robot ve UnReal kadar adını duyurmayı hak ettiğine şüphe yok.

Jason Ritter ve Paget Brewster
Jason Ritter ve Paget Brewster

Another Period’ın bir diğer ilgi çekici yanı da birbirinden ünlü oyuncuları bünyesinde barındırması. Natasha Leggero ve Riki Lindhome diziyi yazdıkları gibi aynı zamanda da ana karakterler Lillian ve Beatrice’i canlandırmakta. Community’nin final sezonunda diziye dahil olan Paget Brewster evin annesi olarak karşımıza çıkıyor. Burada da fazlasıyla abartılı bir performans sergilediği için ben tahammül etmekte epey zorlandım. Ama onun gibi abartılı olmasına rağmen bir şekilde bunu karaktere yedirmeyi başaran Jason Ritter tüm kahkahaları topluyor. Parenthood’da kalbimize dokunan bir ayrılığın baş kahramanı olmuştu ve o zamandan beridir de Ritter’a sarılıp teselli etmek için boş vakit kolluyorduk. Another Period, o boynu bükük öğretmeni unutmanıza epey yardımcı olacak. Çünkü ikiz kardeşiyle birlikte olmaktan kendini alıkoyamayan Lord Frederick Bellacourt olarak Ritter kariyerine taze bir soluk getiriyor.

Mad Men’in finalinden sonra bunalıma girip bileklerini kesecek noktaya gelen seyirci için de ufak bir sürprizi var Another Period’ın. Güzeller güzeli Christina Hendricks, evin hizmetçisi Chair‘ı canlandırmakta. Ne yazık ki başından beri tek sezonluk bir rolü olduğunu bildiğimizden bu yıl kendisine ikinci kez veda etmek zor oldu. Ama tıpkı Jon Hamm (Unbreakable Kimmy Schmidt) ve January Jones (The Last Man on Earth) gibi direksiyonu komediye çevirmesi iyi olmuş. Komedi çevrelerini takip edenlerin yakından tanıdığı Michael Ian Black ve Brett Gelman ise kadrodaki en komik isimler arasında. Ama bana kalırsa Armen Weitzman da olağanüstü bir keşif. İzleme şerefine erişemediğim The Sarah Silverman Program’den mezunmuş kendisi de. Bakalım ikinci sezonu yıldızının biraz daha parlamasına yardımcı olacak mı. Hazır söylemişken, Another Period’ın 2016 yazında yayınlanmak üzere yeni sezon onayını aldığını da ekleyeyim.

Christina Hendricks ve Michael Ian Black
Christina Hendricks ve Michael Ian Black

Ben Stiller, Chris Parnell ve Jack Black gibi konuk oyuncularla bir an olsun temponun düşmemesi için çaba sarf eden Another Period iyi bir başlangıç yaptı. Kimi zaman doğaçlamaların dikkati biraz dağıttığını inkar edemeyeceğim. Ama Leggero ve Lindhome’un kafalarındaki fikir sezon finaline doğru yerine oturuyor. O yüzden de Another Period’ın son dönemeçte elini güçlendirdiğini söylemek yanlış olmaz. Her daim daha genç bir hedef izleyici kitlesi olan Comedy Central için de çok doğru bir karar olmuş bu reality’den bozma komedi dizisini ekrana taşımak. Absürdlüğün sınırlarını zorlayan sezon finalinden sonra hikayeyi nasıl devam ettirecekleri meçhul olsa da merakla bekliyoruz!

En İyi Bölüm: Dog Dinner Party (Bölüm 8)
Sezon Boyu Spotlight Ödülü: Natasha Leggero (Lillian Abigail Hitler Schmemmerhorn-Fish)
Sezon Notu: B

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...