UnREAL – 2. Sezon

UnREAL – 2. Sezon

Yaratıcılar:
Yaratıcılar: Marti Noxon, Sarah Gertrude Shapiro | Oyuncular: Shiri Appleby, Constance Zimmer, Craig Bierko, Jeffrey Bowyer-Chapman, Josh Kelly, Michael Rady, B.J. Britt, Genevieve Buechner, Monica Barbaro, Denée Benton, Kim Matula, Meagan Tandy, Gentry White, Ioan Gruffudd, Christopher Cousins, Lindsay Musil, Monique Ganderton, Jessica Sipos, Elizabeth Whitmere, Sunita Prasad, Karissa Tynes, Brennan Elliott, Amy Hill, Martin Cummins, Mimi Kuzyk, Donavan Stinson, Freddie Stroma | 45 dakika | Lifetime

| B+ |


unreal_ver5Oyunculuk değil taklidin yapıldığı televizyon filmleriyle tanınan Lifetime’ın beyaz ekranın altın çağında bir anda harekete geçip ABD tarihindeki gelmiş geçmiş en başarılı reality şov franchiselarından The Bachelor’ı tiye almaya karar vermesiyle başladı her şey. Çakma külkedilerinin bir araya geldiği programda bir dönem prodüktör olarak çalışmış Sarah Gertrude Shapiro’nun televizyon dehası Marti Noxon’la bir araya gelerek kotardığı UnREAL, geçtiğimiz sene broadcastlerdeki bayık dramalardan sonra taze bir nefes olmuş ve epey konuşulmuştu. Bir yandan tüm kirli sırlarını açığa döktüğü programla dalga geçerken diğer yandan da seyircisini yine o sahte masalda neler olacağını bilmenize rağmen tuzağa düşürmesi benim her seferinde takdirimi kazanıyor. İnsanın zekasıyla böylesine alay edebilen bir başka dizi henüz yok. Amma velakin büyük bir başarı hikayesiyle yayın hayatına start veren UnREAL, ikinci sezonunda epey bir form kaybetti. Bunun sebebi karizmatik esas oğlan Freddie Stroma’nın yerini tarihteki ilk siyahi Everlasting adamına bırakması mı, yoksa Homeland’deki Carrie’nin sürekli geçmişten gelen hayaletlerle mücadele etmesi gibi Rachel’ın da durmadan başladığı yere dönmesi mi bilmiyorum. Son bölümde yarattığı pembe dizi dramasını bir kalemde silmiş gibi yaparak final anına yine uzunca bir süre “Bu insanların gerçekten kalbi var mı?” diye düşündürecek bir kare sığdırmışlar. Fakat dizinin koyu bir hayranı olarak Quinn ve Rachel’ın geçmişleri hakkında daha çok şey öğrenmiş, derilerinin altına girmiş olsak da o kadar canavarlar ki ellerini kana bulamaktan bile çekinmiyorlar mesajı eskimeye başladı. Tabii zamanı yakalayıp polise siyahi birini vurdurtmayı da ihmal etmemişler. Şimdilik yolun başında oldukları için affederek daha ikinci sezon başlamadan onayı verilen üçüncü sezonu beklemeye koyuluyorum.

rachel

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...