Altın Küre Kazanan Tahminleri ’16: TV

Altın Küre Kazanan Tahminleri ’16: TV

Pazar günü D-Smart sahiplerinin Fox Life kanalından canlı canlı izleyebileceği Altın Küre heyecanını benim de başlatma zamanım gelmişti. Bugün TV, yarın film tahminlerimi yapacağım. Araya da Altın Küre özel yayınıyla bir podcast ve Gold Diggers listelerini sıkıştıracağım. Sezonun ilk anlı şanlı ödül törenini (Hayır, Critics Choice’u adamdan saymıyorum.) hazır mısınız? E hadi dans! Renk!

DİZİ (Drama)

Kategorideki dört yeni diziden biri alacak Altın Küre’yi orası kesin. Ben oyumu The Crown’dan yana kullanıyorum, çünkü tam da HFPA’lik bir iş. Zaten oyunculuk dallarında varlığını hissettirmiş. Sürpriz yapma olasılığı en yüksek iş ise This Is Us. Beklemediğim kadar ilgi gördü bu network draması. Normal şartlarda vıcık vıcık aile öykülerine çok kucak açmasalar da This Is Us ilk bölümden servis ettiği twist ile gündemde kalmayı başardı.
Tahminim: The Crown | Sürpriz faktörü: This Is Us


ERKEK OYUNCU (Drama)

Geçen yıl Rami Malek’i ödüllendirerek cool olma şansını kaçıran HFPA için harika bir fırsat olabilirdi bu. Esasında adaylar arasında birisinin dizisi büyük kategoride olsaydı ona da yönelebilirdik. Ama hiçbiri  En İyi Dizi adaylığı çıkarmayı başaramamış. Gold Derby’de Billy Bob Thornton’a güvenen birkaç isim var. Ben Matthew Rhys’e dikkat çekmek istiyorum. Ödül grupları The Americans’ı yeni keşfetti ve bir heykelcik fırlatmak için fırsat kolluyor. Neden Matthew Rhys ile sıralarını savmasınlar ki?
Tahminim: Matthew Rhys (The Americans) | Sevdan olmasa: Rami Malek (Mr. Robot)


KADIN OYUNCU (Drama)

Gözlerimiz En İyi Dizi adaylığı almış iki yapımın aktrislerinin üzerinde: Claire Foy ve Evan Rachel Wood. İkisi de tam Altın Küre’ye yakışacak seçimler. Ama Wood yakın tarihte Mildred Pierce ile ödül alamasa da jübilesini yaptı gibi hissediyorum. Ana kategorideki The Crown tahminimi de desteklemek adına Claire Foy diyeceğim sırf bu yüzden. Ama bir gözüm Keri Russell’da, diğeri de Caitriona Balfe’de. Kararsızlıktır göbek adım, hiç çıkamayacağım bu işin içinden.
Tahminim: Claire Foy (The Crown) | Ama belki: Evan Rachel Wood (Westworld)


DİZİ (Komedi)

HFPA’in bu kategorideki yeni oyuncağı da hiç şüphesiz Atlanta. Cool çocuklarla aynı masada oturabilmek için öyle bir mücadele veriyorlar ki kısa zamanda fenomene dönüşmüş FX dizisini de popüler olmadan ödüllendirirler bence. Eğer canları başka bir şey çekerse, ki hiç ama hiç zannetmiyorum, tek taze seçim black-ish olur. Gerisini zaten ya daha evvel bağırlarına bastılar ya da Emmy baş tacı etmek için sandalyeye erken oturdu.
Tahminim: Atlanta | Dünya tersine döner, bir aksilik çıkarsa: black-ish


ERKEK OYUNCU (Komedi)

Donald Glover! Söz konusu TV ödülleri olduğunda Critics Choice’la benzer seçimler yapmayı seviyor HFPA. Orada da Glover’ın zaferini izlemiştik. Şimdi bir tekrar daha gelecek. Sektörün de sevdiği bir isim bakmayın. Tüm ailesi oyuncu ve 30 Rock gibi önemli bir dizide senarist olarak çalışmış. Anthony Anderson’ı black-ish ile burada ikinci sıraya iliştiriyorum. Sırf size alternatif üretebilmek adına. Ama olmayacak. OL-MA-YA-CAK.

Tahminim: Donald Glover (Atlanta) | İhtimalsiz alternatif: Anthony Anderson (black-ish)

KADIN OYUNCU (Komedi)

Burada da cool çocuklar metodunu takip etmek istemiyor olsam da Issa Rae’den başka birine ödül verecekleri düşünülmüyor sanırım. Ama ben yazıyı hazırlarken Sex and the City nostaljisiyle Sarah Jessica Parker’ın kazanacağına kendimi fena hâlde inandırdım. Zaten HFPA’in sevdiği bir isim. Neredeyse her yıl ödül törenlerine davet ediliyor ve bir şekilde ödül sunmak için sahneye çıkıyor. Divorce ile yeri gelmişken kucak açmalarına kim engel olabilir ki?
Tahminim: Sarah Jessica Parker (Divorce) | Bir milim uzakta: Issa Rae (Insecure)


MİNİ DİZİ / TV FİLMİ

The Normal Heart’dan çok emin olduğumuz yılda gidip Fargo’yu ödüllendirmişti HFPA üyeleri. Şimdi yine bir Ryan Murphy projesine sırt dönüp The Night Of’u seçerler mi diyorum. Ama The People v. O.J. Simpson’ın inkar edilemeyecek kadar iyi olması tüm yolları tıkıyor. Eleştirel anlamda söz birliğiyle beğenilen yapımlara da karşı koyamama durumları var biliyorsunuz ki. Dolayısıyla Ryan Murphy’nin yolundan şaşmayalım. The Night Of kazanırsa “Ama ben demiştim.” diye çemkiririz.
Tahminim: The People v. O.J. Simpson | Gönlüm sende: The Night Of


ERKEK OYUNCU (Mini Dizi/TV Filmi)

Risk alıyorum, hazır mısınız? Bence Courtney B. Vance burada ödül alamayacak. Neden? Çünkü John Turturro diye bir gerçek var karşısında. Mark Ruffalo’nun Billy Bob Thornton’la Altın Küre mücadelesi vermesi gibi. Belki bu tahminimi bir önceki kategoride The Night Of’u seçerek destekleyebilirdim, ama erbezlerim bir tek burada yürek yiyecek kadar büyük. Tabii Riz Ahmed’e oy verip beni bile zokalayabilir bu HFPA ya neyse.
Tahminim: John Turtturro (The Night Of) | Bu bir risktir: Riz Ahmed (The Night Of)


KADIN OYUNCU (Mini Dizi/TV Filmi)

Sarah Paulson kazanacak. Dağılabiliriz.
Tahminim: Sarah Paulson (The People v. O.J. Simpson) | Kazanabilir: Pardon?


YARDIMCI ERKEK OYUNCU

John Lithgow ile Sterling K. Brown’ın savaşı gece hakkında ipuçları verecek bize. Eğer Lithgow kazanırsa The Crown’ın drama dalındaki zaferi erkenden kesinleşecek. Brown kazanırsa da The People v. O.J. Simpson’ın The Night Of tarafından alt edilmesi hayali sona erecek. Aşağıda sakal, yukarıda bıyık öyle dolanıyoruz işte. Hadi işin içinden siz çıkın bakalım.
Tahminim: John Lithgow (The Crown) | Prostetik burun farkıyla: Sterling K. Brown (The People v. O.J. Simpson)


YARDIMCI KADIN OYUNCU

Hollywood’un genel estetik saplantılarının dışına çıkan yüzlere zaafı çıktı son dönemde. Eğer onlara ödül verirlerse kendilerini daha iyi hissediyorlar. Dolayısıyla Chrissy Metz bu çakma hassaslığın ekmeğini yiyecek gibi duruyor. Thandie Newton’ın varlığı da es geçilecek gibi değil. Critics Choice’dan da hatırlarsanız sürpriz bir adaylık koparmış, o da yetmezmiş gibi ödülü almıştı. Burada da iddiasını son âna kadar koruyacak gibi gözüküyor.
Tahminim: Chrissy Metz (This Is Us) | Korkma, titre: Thandie Newton (Westworld)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

4 Yorum

  1. Adem

    Donald Glover ın anne ve babası oyuncu değil.
    Diğer aile bireylerini bilmiyorum. Meraktan baktım Danny Glover ile alakası var mı diye o yüzden, yoksa ben de bilmiyordum 🙂

    Yanıt
  2. Ulaş

    Güzel tahminler, hepsinin altına imza atarım. Bir tek komedi dalında Mozart in the Jungle’ın, komedi aktristi dalında da Rachel Bloom’un zafer tekrarlayacağını düşünüyorum.

    Yanıt

Yorum yazın...