Fifty Shades Darker

Fifty Shades Darker

Yönetmen: James Foley | Oyuncular: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Eloise Mumford, Bella Heathcote, Rita Ora, Luke Grimes, Victor Rasuk, Kim Basinger, Marcia Gay Harden, Max Martini, Bruce Altman, Robinne Lee, Fay Masterson, Andrew Airlie, Amy Price-Francis | Senaryo: Niall Leonard (uyarlama), E.L. James (roman) | 118 dakika | Drama, Romantik, Komedi (istemsiz)

Henüz ilk film Fifty Shades of Grey’in birileri tarafından kitap diye yazıldığını, bu kitabın 125 milyon kopyasının satıldığını, iyi ya da kötü kadınlar arasında bir fenomene dönüştüğünü, bunu okuyup fantezi dünyasına dalan insanların var olduğunu ve Hollywood’daki bir Gargamel’in çıkıp bu abukluğu büyük bir franchise fikrine dönüştürmesini kabul edememişken müşkül Christian Grey ve fıtri nazal enfeksiyonlu Anastasia Steele’in kurdeşenlik yeni öyküsü belirdi perdede. Şatafatlı ahmaklığın yeni pasajında büsbütün bir film olma uğraşı yerine, optik aldatmalarla sadık seyircisini kabarıp taşıracak seks sahnelerinin arasına tamamı bir cümleyle özetlenebilecek basitlikte mizansenler serpiştirilmiş. Anastasia, Christian’a küser. Christian çok üzülür. Anastasia’nin patronu kızcağıza askıntı olur. Christian ne yapsın, yine üzülür. Anastasia’ya Kim Basinger’ın yersiz karakteri altın avcısı der. Christian çok üzülür, evlenme teklifi eder. Anastasia hıçkırır, sümkürür, ağlar, zırlar… Bir kadını aciz ve aşağılık gösterilebilecek her türlü kaprisi, bunalımı, istikrarsızlığı hem yaşayıp hem de yaşatan seride yeni bir şey olmuyor kısacası. Bu 120 dakikalık uzun bir gafı andıran yüce kabiliyetsizliğe ancak ağzımı açıp şaşırmakla yetindim. Böylesine profesyonel bir sersemliği izleyip sahte önderlerinin tutarsız sözleriyle salondan hiç vakıf olamadığımız bir gerizekalılıkla ayrılmamız da üstün bir başarı örneği sanırım. Makinistin ellerindeki kayıtla oynayıp oynamadığına henüz karar veremedim çünkü. Jamie Dornan ile Dakota Johnson’a da yüklenmek isterdim. Fakat başka projelerde çok iyi işler çıkardığını gördüğümüz oyuncular ikisi de. Belli ki cep delik, cepken delik diyerek imzalar atılmış, ok yaydan çıkmış. Keşke daha ne kadar kötü olabilir ki diyerek gidip, serinin orijinini mumla aramasaydım.
Fesat Mukayese: Ayıkla Beni Hüsnü > Fifty Shades Darker & Fifty Shades of Grey (combined)

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

  1. Robyn

    Tek kelimeyle berbatti. Filmdeki tek diyalog galiba i’m yours, and you’re mine. İlk filmle alakasi olmayan basit ve paspal bir filmdi. İlk filmi begenerek izlemistim. En azindan olaylar gezdikleri gittikleri yerler guzeldi dikkat cekiyordu ama kisa kesilmisti. Bu ise dikkat cekici hicbir sey yoktu. Bence yonetmenin degismesi bayagi bir kotu olmus. Tek guzel seyi sarkilari, jamie ve dakota dan alamadigim gozlerimdi. O anahtarlik hele cok komikti .

    Yanıt

Yorum yazın...