Oscar gecesiyle ilgili tüm soruların cevapları burada!

Oscar gecesiyle ilgili tüm soruların cevapları burada!

90. Akademi Ödülleri’ne geri sayım başladı. Bu gece aylardır süren bekleyişimiz sona erecek ve 2017 sinema yılını tam anlamıyla vedamızı gerçekleştireceğiz. Kış Olimpiyatları sağolsun normalden bir hafta geç dağıtılacak Oscarlar ile ilgili sorulabilecek tüm sorulara tek bir yazı üzerinden cevap vereyim istedim. Sorulma ihtimali olan başka bir şey varsa da yorumlar kısmından bana ulaşabilir ya da sosyal medyayı kullanabilirsiniz.

NEREDEN İZLEYECEĞİZ?

  • Evinde Digiturk olanlar için bir sorun yok. Yekta Kopan ve Hande Doğandemir’in sunduğu, film eleştirmenleri Mehmet Açar ve Melis Behlil’in konuk olduğu, Ceylan Atınç’ın da kırmızı halı faslı için katılacağı “Oscar Gecesi” programı tam gece yarısında başlayacak. 01.00 – 02.30 arasında Kırmızı Halı’nın o koşturmacalı, aynı yüzlerle dolu kısmını izleyeceğiz. 02.30’dan 04.00’e kadar ise Dolby Tiyatrosu’nun kapılarına kadar uzanan Kırmızı Halı Töreni’nin ikinci parçası ekrana gelecek. Direkt ödüllerin dağıtılışını izlemek isteyenler ise saatlerini 04.00’e ayarlasa yeter. Digiturk birinci kanalda hem simültane çeviri, hem de orijinal ses seçeneğini olacağını hatırlatayım.
  • Digiturk’ü olmayanlar için birkaç seçenek mevcut. Bunlardan birincisi Digiturk’ün resmi sitesindeki çevirili yayın. Gerçi herhangi bir basın bültenine bakınmadığım için bu adresten izleyebileceğinize dair kesin bir bilgim yok. Ama her yıl olduğu gibi 90. Akademi Ödülleri’ni de Digiturk üyesi olmayanlara ulaştırırlar herhalde.
  • Alman kanalı Pro7 (Digiturk 136. kanal), eğer ki evdeki televizyonunuzda çekiyorsa orijinal dilde izleyebilmek adına iyi bir alternatif.
  • Kırmızı Halı sırasında daha magazin arayanlar ise E!’nin programını takip edebilir. Digiturk 112. kanal!
  • Bunların hiçbiri yetmedi diyorsanız, sizi USTVNow ile tanıştıracağım. Ücretsiz bir üyelik karşılığında 30 gün boyunca belli başlı Amerikan kanallarını kaymak gibi görüntüyle izleyebiliyorsunuz. 90. Akademi Ödülleri’nin ABC isimli kanalda olacağını da hatırlatayım.

HİÇ TAHMİN YOK MU TÖREN ÖNCESİ GÖZ ATABİLECEĞİMİZ?

GECEYİ KİM SUNACAK, ÖDÜLLERİ KİM DAĞITACAK, KİMLER SAHNE ALACAK?

  • Geçtiğimiz yıl olduğu gibi ev sahipliğini komedyen Jimmy Kimmel üstleniyor. Çok kısa bir zaman içerisinde talk showlar arasından sıyrılmayı başardı Kimmel ve bu tören sunma meselesinde de hem eğlenceli hem geleneksel bir üslup arayan yapımcılara iyi geliyor. Geçen seneki kadar eğlendireceğine eminim.
  • Gecede ödül sunacak isimleri de sıralayayım: Emma Stone, Mahershala Ali, Viola Davis, Gal Gadot, Mark Hamill, Emily Blunt, Armie Hammer, Oscar Isaac, Lin-Manuel Miranda, Gina Rodriguez, Eva Marie Saint, Wes Studi, Kelly Marie Tran, ZendayaEmily Blunt, Sandra Bullock, Dave Chappelle, Eugenio Derbez, Ansel Elgort, Jane Fonda, Eliza González, Ashley Judd, Nicole Kidman, Matthew McConaughey, Helen Mirren, Rita Moreno, Lupita Nyong’o, Christopher Walken, Annabelle Sciorra, Maya Rudolph, Taraji P. Henson, Salma Hayek Pinault.
  • Casey Affleck, #MeToo hareketinin gündemde olduğu senede geçmişteki taciz suçlamaları sebebiyle geceye katılmamaya karar vermiş. Bu yüzden En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Jodie Foster ve Jennifer Lawrence takdim edecek.
  • En büyük bomba ise geçen seneki rezaletten sonra Faye Dunaway ile Warren Beatty’nin Bonnie and Clyde’ın ellinci yılında En İyi Film ödülünü vermek için tekrardan çağırılmış olmaları. Yapılacak esprileri şimdiden öngörebiliyorum.
  • Ayrıca Gael García Bernal, Mary J. Blige, Common, Andra Day, Natalia Lafourcade, Miguel, Keala Settle ve Sufjan Stevens özgün şarkı dalındaki aday parçaları seslendirmek üzere sahneye çıkacak.

Ben aklıma gelen tüm soruları cevaplandırdım. Hadi bakalım, eğlenceye hazırız!

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

1 Yorum

  1. yakup

    Geçen yıl Digitürkün resmi sitesindeki yayın son 4 ödül öncesi kesilmişti. Yine öyle bişi olmaz umarım en heyecanlı yerini izleyememiştim 🙂

    Yanıt

Yorum yazın...