Keyfî Drag Race Tekrarı: Tek gerçek Manila Luzon

Keyfî Drag Race Tekrarı: Tek gerçek Manila Luzon

Öncelikle Cumartesi günü sözü verdiğim Keyfî Drag Race Tekrarı serisinde taşınma faslım yüzünden rötar yaptığım için bana “NEREDE YAZIN HA, NEREDE?” mesajları atan tüm kitty girl ahalisinden özür diliyorum. Geç olsun, güç olmasın diyerek bir girizgâhı daha başımdan savdığım haftaya Latrice’in gidişinden sonra yıkıklığın kitabını yazan Manila Luzon’la başladık. Öncelikle iki hafta öncesine sarıp Manila’nın drag estetiği yaş aldı dediğim için özür dileyebilir miyim? Artık o henny gruplarının haftasında kötü yorumlar alması mı, Snatch Game zaferiyle gelen özgüven mi, yoksa hakikaten yarıştaki en yakın arkadaşının elenmiş olmasından mıdır bilinmez, özlediğimiz Manila geri döndü! Prodüksiyonla iş birliği yaptığı dramalardan da arındırmış kendini, salt sonuca odaklanmış gibi. All Stars 2’de Alaska’nın yaşattığı heyecanı yaşatıyor. “Ne istediğinizi biliyorum. Bunu yapabilecek ve hatta üzerine koyacak kapasiteye sahibim. Üstelik yolda siz jürilere sürprizlerim de var.” dış sesiyle üç bölümdür Drag Race’in canını okuyor.

Bu görev özelinde, Lady Bunny’nin hakkın rahmetine kavuşması ile düzenlenen helvasız cenazede, asıl yıldızın Monét X Change olduğuna şüphe yok. Düz bir sezondan bahsediyor ve tek görev birincisi seçiyor olsaydık alkışların hangi adrese yönlendirileceği belli. En azından benim kendimce demlendirdiğim mizah anlayışında Monét’nin esprilerine çok daha olumlu reaksiyonlar verdiğimi söyleyebilirim. Ama Manila’nın da ne yapmaya çalıştığını görüyor ve bu sarf ettiği eforun takdir edilmesinden de memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Gerçi (bana sorarsanız) ardından gelen podyum kısmında bootlardan boot beğendirecek bir şey giymişti; ama olsun. İkinci haftadaki tüm zamanların en iyisi olarak gösterilebilecek elbisesine sayarız, bu faşon günahını.

Dönüyorum dramalara… Manila’nın üzerinden sanki herkesin imzaladığı bir anlaşma varmış da o bozmuş gibi yaratılmaya çalışılan tansiyona pek inanmadım ben açıkçası. Fakat RuPaul’s Drag Race editörlerinin (ya da yapımcılarının, bilemeyeceğim) gif hafızamıza armağan ettiği reaksiyonlarla dolu bir bölüm olduğu için bu kıytırık numaraya pek sesimi çıkaramıyorum. Sezon start aldığından beri sesli kahkaha attıracak pek bir sahneye denk gelememiştim, “Mystique was a mistake.” haricinde. Ama bu bölümde kendimi Trinity’nin, Monique’in, Valentina’nın zirvenin de zirvesinden verdiği komik tepkilere göbek hoplatarak yanıt verirken buldum. Dolayısıyla birbirine ısınmış ve var olanın da üzerine kondurmuş mücadelenin tadını alabiliyor, All Stars’ın dördüncü toplaşmasına brown cow, stunning diyebiliyorum. Öyle ki şikayetlerimin bir türlü bitmediği onuncu sezon kızlarına bile tam anlamıyla ısındım, kucakladım artık.

Belirtmek istediğim bir başka mesele de Cecily Strong. Söyleyin sevgili drag race delileri; bu franchise’ın mirasına saygı duyan ve keyif almasını bilen konuk jüriler olduğunda biz de baldan tatlı izleyicilere dönüşmüyor muyuz? Genelde anlamsız geçen danışma kısmını bile bir şekilde çekilebilir ve eğlenceli kıldı SNL’in (bence) en yetenekli hanımefendisi. Kate McKinnon ve Aidy Bryant’ın gölgesinde kaldığı diğer gerçeklik sizlerin olsun. Ben Lorne Michaels’ın sihirli dünyasına adımını attığından beri ölümüne #TeamCecily’im, bu da aranızdaki SNL izleyicilerine ufak notum olsun. Yvette Nicole Brown’ı da kokulu öpücüksüz bırakmayayım. Sınırsız internet denilen zımbırtının doğuşuna şahit olmuş erken yirmilerimizde Community ile kavrulmuş bir nesilin bireyi olarak Brown’a duyduğum sevgiyi belirtmeden olmaz.

Tekrardan yarışa atlayacak olursak, sizce de sezonun starları Valentina, Manila ve Trinity, değil mi? Yani Trinity’nin ara ara prodüksiyon destekli, zorlama bir birinci olacağını düşünmüyor değilim kendisini çok yetenekli bulsam da. Biraz Chad Michael vakası. Fazlasıyla cilalı. Ama yaptığı her şeyi ondan daha iyi yapan birini bulabiliyorsunuz RPDR tarihinde. Fakat şu kadro içerisinde final dörtlüsünde yer almayı sonuna kadar hak eden başka bir üçlü yok bana kalırsa. Yanlarına da artık karnelerine göre kimi uygun görürse RuPaul efendi, varım diyor ve önüme bakıyorum. Hazır karne demişken, bu haftanın bottom 4 saçmalığına değinmek şart. Yani tamamen uydurma, bir sonraki epizot için tasarlanmış bir sıralama olduğunu bu kadar belli etmese miydiniz acaba? Lip sync turnuvasında elenmiş dörtlüye karşı, roast‘un zirvesine çıkamamış diğer dörtlü. Şovu azıcık tanıyan izleyici bile çözer bu sırrı. I smell a stunt.

Başka değinecek bir şeyim kaldı mı diye düşünüyorum… Sanırım yok. Yorucu geçen haftama renk kattığı için drag tanrılarına, RuPaul’a ve World of Wonders’a teşekkürlerimi sunayım, yetsin. Şimdi Miss Jush, Farrah Uuuuhhhhhhh Moan, G-g-g-g-g-Gia ve Latrice Motherfuckin’ Royale barındıran yeni bölümü beklemek üzere kemerimi taktım, bekliyorum. Bir aksilik olmazsa, umuyorum önümüzdeki Cumartesi yine çene çalarız. If you can’t love yourself, how in the hell you gonna love somebody else? Now, can I get an amen up in here? 

Keyfî Drag Race Tekrarı – Untucked

  • STACY LAYNE MATTHEWS!!!!!!!! All Stars 5 için yerini ayırabilir miyiz derhal? Hatta yeri gelmişken o kadroda Ongina ve Shea Coulee görmek istediğimi de yazayım ben buraya. Duy beni VH1, duy!
  • Bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi: Monét X Change… Shoot!
  • Cecily Strong en yakın arkadaşım olsun istiyorum. Çok mu şey istiyorum?
  • Valentina’nın, Jinkx Monsoon üretimi parfüm sponsorluğundaki All Stars 4 varlığı için yaşıyorum. Sonunda kırılgan tarafını görebildik ya, sezonu kazanmasa da olur.
  • Yapımcılar Naomi Smalls’u hiç sevmiyor mu acaba? Bir gıcıklıkları mı var? Kızcağız resmen Y.O.K.
  • RuPaul’un Manila Luzon esprilerine attığı kahkahaların screenshotlarından koleksiyon yaptım. Sosyal medyada kullanmak için uygun zamanı bekliyorum.
  • Canım o lip sync’i Monét kazandı, beni hiç yemeyin.
  • Lady Bunny’i ucundan da olsa konuk almış olmaları şahane. Roast’un en güzel esprileri sanırım onun ağzından çıktı. Lady Buuuny, Lady Buuuuny, Lady Buuuuuu-nny.

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Valentina, Manila Luzon, Trinity the Tuck
⭐⭐⭐Naomi Smalls, Latrice Royale
⭐⭐: Gia Gunn, Monique Heart, Monét X Change, Farrah Moan
: Jasmine Masters

Bu tabloyu da böyle bölüm bölüm kendime göre renklendireceğim:

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8
Manila Luzon SAFE SAFE SAFE TOP2 TOP2      
Monét X Change BTM2 TOP2 BTM2 BTM2 TOP2      
Monique Heart LOW LOW HIGH SAFE HIGH      
Naomi Smalls HIGH SAFE TOP2 SAFE BTM3      
Trinity the Tuck SAFE SAFE TOP2 SAFE BTM3      
Valentina TOP2 TOP2 LOW TOP2 BTM3      
Latrice Royale TOP2 HIGH SAFE BTM2        
Gia Gunn SAFE BTM2 BTM2          
Farrah Moan SAFE BTM2            
Jasmine Masters BTM2              

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...