Keyfî Drag Race Tekrarı 12×09

Keyfî Drag Race Tekrarı 12×09

Twitter’da haykırdım buraya da bırakmazsam olmaz: RuPaul’s Drag Race’in izlemekte olduğumuz 12. sezonu uzun zamandır tanıklık ettiğimiz en iyi regular RPDR sezonu bence. Kadrosunun yetenekleri, drag bilgisi, gelen jürilerin gösterdiği özen, şu ana kadar yapılmış her mini ve maxi göreviyle nihayet VH1 döneminin zirvesine ulaşmış gibi gözüküyoruz. Season 12 literally is. THAT. BITCH. Favori diye kazıkladığı Shitty Pie ve annesinin diktiği sıradan kostümleri giymek haricinde albenisini görmekte güçlük çektiğim Gigi Goode’u nihayet bir kenara atıp kadronun kalanına odaklanmaya geçmeleriyle birlikte arşa değdi başımız. Son üç haftadır sadece sezon özelinde değil, Drag Race tarihinin de en iyi epizotları arka arkaya sıralanmakta. Kurgusunun çevikliğiyle birlikte reality show nirvanasını yaşıyoruz.

Tabii bugün asıl meselemiz kızçelerin Miss Tati’den miras Choices başlığı altında seçim arifesindeki Amerika’ya el sallayan bir görevde er meydanına çıkması. Geçtiğimiz bölümdeki doğaçlamanın marka fikrine biraz daha yaklaştığı, net bir şekilde pratik zeka gerektiren oldukça keyifli bir mücadele sahnelendi yine. Rahatlıkla söylüyorum, Ru’nun zoruyla attığım kahkahaların aksine bu sefer kendi öz irademle eşlik edebildim kızların esprilerine. Bilhassa da cila anlamında bütün rakiplerini solda sıfır bırakan Jaida Essence Hall’un bilinmezlikten beslenen absürt mizahı karın kaslarımı çalıştırmama pek yardımcı oldu. Gerçi burada kusursuz bir formülün de ekmeğini yiyor. Çünkü karşısında doğaçlamanın ve güldürünün kitabını yazmış Jeff Goldlbum ile Rachel Bloom bulunmakta.

Doğru konuk jüri – doğru görev eşleşmelerinde doruk noktasına pençelerimize geçirmeye alışığız esasında. Bir benzerini All Stars 4’ün Cecily Strong’lu Lady Bunny haftasında da yaşamıştık. Ama Goldblum’un tarifi imkansız cazibesi ve elbette kafasıyla iş bambaşka yerlere sürükleniyor. Topu göğüsleyebilen Jaida’ya, Crystal’a ve bir nebze Heidi’ye karşı Gigi Goode örneği de var tabii önümüzde. Z jenerasyonunun prensesi en büyük kasırgayı bile kıskandıracak bir politik iklimin ortasına doğup her şeyden uzak kalmayı tercih etmiş tipik bir twink olduğunu beyan ettikten sonra tabutuna çivilerini geçirmeye başlamıştım ben zaten. Yalı kazığı gibi yürüdüğü sözde sissy edilmiş catwalk ile birlikte galiba iyi bir askıdan daha fazlası olmadığını kesinleştirdim kafamda. Beni üzen jüri tarafından kayırılması tabii. Nam-ı diğer El DeBarge’ımızı stanlediği kadar Gigi’yi de seviyor RuPaul ve iki haftadır bottom tedavisi görmesi gerekmesine karşın onu koruyor.

Diğer yandan Jackie’nin grubun en akıllısı olduğu defalarca dile getirildiği için bu görevi haddinden fazla ciddiye almasının korkusunu yaşıyordum. O da aksine epey önemli hissettiren bir kampanya yerine tamamen Kanada kimliği üzerinden espriler sağdığı, tek notalık bir işe kalkıştı. Sonuç ortada. Widow ise… Canım Widow yahu. RPDR hayranlarının asla takdir etmeyeceği bir queen ne yazık ki. Çünkü hem siyahi, hem de büyük beden bir diva. Sözünü de esirgemeyen, itiraf köşesinde beyaz – sarışın – zayıf favorilere gölge yapan bir tavrı var. Bu bölümde çuvallamaktan ziyade diğerlerine oranla zayıf kaldığını kesinlikle kabul ediyorum. Sadece keşkelerim var. Söz konusu dans olduğunda pistin tozunu attıran, belli ki sahnesine gitsek çok çok eğleneceğimiz bir queen. Ve bence Eureka’dan sonra da vücudunu gerçekten tanıyan sayılı büyük bedenlerden. Ah keşke daha yüksek bir noktada kapatabilseydi macerasını…

Benim diyeceklerim bu kadar sayın ahali. All Stars 2 haricinde her haftasını iple çektiğim başka bir sezon olmadığı için canlı izleme tarihimde heyecanım hat safhada hâlâ. Retrospektife bırakmadan kucaklamayı başardım 12. seriyi. Karantina dünyasından sebep sıra dışı olacağı belli finalinde ne tür bir sürprizle yüz göz olacağız acaba diye de heyecanlıyım. Zoom’dan mı final izleyeceğiz? Maskelerle mi toplaşacaklar? Yoksa bir süre ertelenecek mi? Ne olacak? Ne olacak? NE OLACAK?

P.S.: RuPaul’s Secret Celebrity Drag Race hakkında da bir şey söylemem gerekir diyerek not hâlinde fikirlerimi bırakayım. İyi, güzel, hoş. Motivasyonunu ve baştan savma olmamasını takdir ettim. Sevdiğimiz queenleri de görme imkanı tanıyacağı için keyfimizi yerine getirecek belli ki. Snatch Game pek zorlama bir başlangıç olsa da bu kapsayıcı, pozitif, arsızı ehlileştiren mesajıyla dört haftalık bir maceraya atılmış olmaktan memnunum. Nico Tortorella ve katlanmamış paketine buradan selam olsun diyelim, yeni maceralarda görüşelim.

Keyfî Drag Race Tekrarı – Untucked

  • Carson ve Ross’u yollayıp Jeff Goldlbum ile Rachel Bloom’u ne zaman alıyoruz kadroya?
  • Widow’un parçası oldu her lip sync efsaneye dönüşüyor yalnız. Sezonun en iyi üç lip sync’inde de Widow vardı.
  • Jackiecik bir Miz Cracker bile olamayacak belli ki. Artık finalde Sherry – Gigi – Jaida – Crystal dörtlüsünü göreceğimizden emin gibiyim.
  • Haftaya makeover olacakmış. Hem de Drag Race süperfanlarıyla! Keşke beni de çağırsalardı. Neyse ünlü olup Secret Celebrity Drag Race’e katılırım ben de ne yapayım?
  • Raven’ı da nasıl özlemişim. Kalın baldırlar çok yakışmış tarihin en ikinci queenine.
  • LOOK OVER THERE!

Genel sıralamam
⭐⭐⭐⭐: Crystal Methyd, Heidi N Closet
⭐⭐⭐: Jaida Essence Hall, Widow Von’Du, Jackie Cox, Gigi Goode
⭐⭐: Jan, Rock M. Sakura, Brita
: Nicky Doll, Aiden Zhane, Dahlia Sin
💩Sherry Pie

Ben jüri üyesi olsaydım…

Yarışmacı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Crystal Methyd HIGH   BTM2 HIGH SAFE LOW WIN HIGH HIGH  
Gigi Goode HIGH   SAFE SAFE SAFE WIN HIGH BTM2 BTM2  
Heidi N Closet SAFE   WIN SAFE LOW SAFE LOW WIN HIGH  
Jackie Cox SAFE   HIGH SAFE HIGH HIGH BTM2 SAFE LOW  
Jaida Essence Hall   HIGH HIGH SAFE BTM2 SAFE HIGH HIGH WIN  
Widow Von’Du WIN   SAFE LOW WIN SAFE SAFE LOW BTM2  
Jan   SAFE SAFE WIN HIGH SAFE SAFE BTM2    
Brita LOW   SAFE BTM2 SAFE BTM2 BTM2      
Aiden Zhane LOW SAFE BTM2 SAFE BTM2        
Nicky Doll LOW LOW HIGH BTM2          
Rock M. Sakura   WIN SAFE SAFE            
Dahlia Sin LOW BTM2              
💩 Pie        

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...