Altın Küre nerede yayınlanacak?

Altın Küre nerede yayınlanacak?

Ödül sezonunun yakından takip edenler biliyordur, Altın Küre Ödülleri’ni dağıtan HFPA (Hollywood Yabancı Basın Birliği) hakkında geçtiğimiz yıl rüşvet almaları ve tek bir siyah üyeleri bulundurmamalarının ortaya çıkmasıyla büyük bir skandal yaşandı film sektöründe. Her daim Oscar’ın sarhoş, çok ciddiye alınmayan ama televizyonda yayınlandığı için milyonlar taraıfndan izlenen kardeşi olmuş Altın Küre’nin yayın haklarını NBC de bırakınca işler iyice büyüdü. Öyle ki bu sene adayların duyurulduğu basın toplantısına kimse katılmadı, doğru düzgün haberi yapılmadı ve aday edilen ünlüler de ağzını açıp tek bir teşekkür etmedi. Şu an kimsenin dokunmadığı toksik bir oluşum muamelesi görüyor kısacası HFPA. İmajını toparlayabilir mi, gelecek yıllarda döner mi bilinmez.

Bu aralar benim en çok aldığım sorulardan biri de, bu pazar dağıtılacak ödüllerle alakalı. Herkes yayınlanacak mı, bir tören gerçekleşecek mi merak ediyor. HFPA, bu sene tabii ki de bir tören yapmama kararı almış. Ne basın davetli, ne de adaylar. Kendi aralarında gerçekleştirecekleri bir yemekle ödülleri dağıtıp ardından resmî sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında sonuçları duyurmayı planlıyorlarmış. Pazar günü geldiğinde strese girip link arayacaklara haberimizi verelim: Bu sene Altın Küre yok.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...