Altın Küre’yi nereden izleyeceğiz?

Altın Küre’yi nereden izleyeceğiz?

Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin (HFPA) dağıttığı Altın Küre Ödülleri, bir senelik aradan sonra ekranlara geri dönüyor. Aldıkları rüşvetler ve tek bir siyah üye barındırmamalarıyla adları büyük bir skandal karışan kurum radikal değişikliklerle uğraşıp isimlerini temize çıkarmaya çalışırken Hollywood ve yayıncı kuruluş NBC, televizyona geri dönmelerine izin verdi. Tom Cruise’tan Brendan Fraser’a töreni protesto edip gelmeyeceklerin sayısı da bir hayli fazla. Fakat çoğunluk bu gece orada olacak.

Ödül törenlerini pazar geceleri izlemeye alışmış bedenlerimiz için Altın Küre’yi bir salı gecesi izlemek zor olacak tabii ki. Aynı kanalda yayınlanan NFL programı ve 2023 Kolej Futbolu Ulusal Şampiyonası’nın playoff serisi sebebiyle iki günlük sarkma yaşayan Altın Küre bu sene bir takım yeniliklerle huzurlarımızda. Bunlardan birincisi, 100 üyelerinin üstüne 100 uluslararası gazeteci daha ekleyip çeşitliliği artırdıkları bir sene geçiriyor olmaları. Bu büyümenin sonuçlara nasıl etkiyeceği merak konusu. İkinci mesele ise televizyon kanadında yardımcı oyuncu dallarının drama/komedi ve mini dizi/tv filmi olarak ikiye ayrılmış olması. Yani her zamankinden iki fazla ödül veriliyor olacak.

Gelelim asıl meseleye. Altın Küre’yi nereden izleyeceğiz? Ne yazık ki Türkiye’de yine bir yayıncısı yok. Son yıllarda Fox Life ve Gain’i gezmesinin ardından artan döviz ile kimse yanaşmaz oldu ödül törenlerinin yayın haklarını almaya. Dolayısıyla hep kullandığımız ama kullanmıyormuşuz gibi davranarak sektördeki büyüklerimizi memnun ettiğimiz korsanın sıcak kollarına sarılacağız hep birlikte. TSİ 04.00’te başlayacak, Jerrod Carmichael’ın sunuculuğunu üstleneceği töreni USTV24/7.us üzerinden VPN’inizi Amerika’ya ayarlayarak takip edebilirsiniz. Aman canım yarın iş var diyenleri de sabah saatlerinde sonuçları öğrenmek için Oscar Boy’a beklerim artık. Adayları tekrardan hatırlamak isteyenler de Ödül Portası sayfalarına buyursun.

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

Yorum yazın...