Takip et

Oscar 2023

Oscar Rehberi ’22: Erkek Oyuncu

tarihinde yayınlandı.

Çok heyecanlı bir yarışken, favori olması gereken isim geriye düşünce biraz gazı kaçtı En İyi Erkek Oyuncu dalının. İrlandalı oyuncu Colin Farrell, The Lobster ve In Bruges’daki performanslarıyla da Oscar yarışında yerini almalıydı belki ama ne yazık ki ilk adaylığı anca bu sene gelebildi. Bitmek bilmeyen biyografilerin arasında çok taze bir aday olduğu için kazanmasına bel bağlamıştık hep birlikte. Fakat Britanya Akademisi bile ödülünü vermeyince rengi belli oldu yarışın. Bir biyografiye karşı prostetik makyajdan gücünü alan bir başka performansın zirve için savaş vereceği netleşti.

BAFTA ile Altın Küre’yi evine götüren Austin Butler ve SAG ile Critics’ Choice zaferlerini cebine atan Brendan Fraser arasında bir yarış var artık. Ben, Elvis’in genel anlamda Akademi tarafından çok daha fazla beğenildiğini düşündüğüm için buradan da alnının akıyla çıkacağına inanıyorum. Butler’ın törende Elvis dansıyla sahne alacağı da netleşince, birazcık Queen’in Bohemian Rhapsody senesi törenin açılışını yapması geldi aklıma. Belli ki Freddie Mercury senesinden sonra bu sefer de Elvis Presley yılındayız.

Tabii ki de Fraser’ın şansı tamamen tükenmiş değil. Makyaj görünce düşünmeden oy bastığı için Akademi, son dakikaya kadar Butler’ın peşinde olacak. Ama “Kariyerini yeniden dirilten oyuncu” hikâyelerinde genelde ödülle değil de adaylıkla yetinmesini istiyor sanki AMPAS bu isimlerin. Fraser’ın da seneye Martin Scorsese filmiyle tekrardan yarışta olacağını hesaba katarsak, aday ederek borçlarını ödedikleri hissinde olacaklarını düşünüyorum ben. Austin Butler’ın önü çok açık…

Kazanacak: Austin Butler | Elvis
Kazanabilir: Brendan Fraser | The Whale
Kazanmalı: Colin Farrell | The Banshees of Inisherin

AUSTIN BUTLER, Elvis

İlk Oscar adaylığı.

COLIN FARRELL, The Banshees of Inisherin

İlk Oscar adaylığı.

BRENDAN FRASER, The Whale

İlk Oscar adaylığı.

PAUL MESCAL, Aftersun

İlk Oscar adaylığı.

BILL NIGHY, Living

İlk Oscar adaylığı.


En İyi Erkek Oyuncu dalındaki tahmin geçmişim…
✔ 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2012, 2011, 2010, 2009

[one_half]

✖ 2013
Benim tahminim: Leonardo DiCaprio, The Wolf of Wall Street
Kazanan: Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club

[/one_half]

[one_half_last]

✖ 2008
Benim tahminim: Mickey Rourke, The Wrestler
Kazanan: Sean Penn, Milk

[/one_half_last]

Devamını oku
2 Comments

2 Comments

  1. hakan

    11 Mart 2023 at 05:47

    bir oyuncunun oscar kokan anları olur fragmanda vs. ben filmi izlemedim henüz. elvis’le ilgili ne izlediysem austin butler’ın hiö öyle bir bölümüne denk gelmedim. ya tek düze oynamış film boyu; ya da can alıcı performans anlarını koymamışlar fragmanlara. sırf dans edip şarkı söyledi diye de ödül vereceklerse buna yazık. patlayacak bu adam gibime geliyor. zaten o yaşta oscarlanan erkek oyuncu da pek yok. benim bildiğim bir adrian brody (29) var. fraser alacak büyük ihtimal.

    • Umur Çağın Taş

      11 Mart 2023 at 11:52

      Everything Everywhere All at Once hiçbir şey alamaz dediğiniz sezonda film her yeri silip süpürdü, Oscar’a koşuyor. Şimdi de Austin Butler alamayacak diyorsunuz. Bu da uğurlu gelir umarım Austin’e…

      Bu arada hemen düzeltme yapayım. Austin çok genç gözüküyor ama 31 yaşında. Ödülü alırsa kazanan en genç oyuncular listesinde ilk 5’e bile giremiyor sanırım.

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin