Takip et

Öne Çıkanlar

75. Primetime Emmy Ödülleri: Kazanan Tahminleri

tarihinde yayınlandı.

75. Primetime Emmy Ödülleri, normalde Eylül ayında sahipleriyle buluşacaktı. Ama hem Senaristler Birliği (WGA) hem de Oyuncular Birliği’nin (SAG) aynı anda greve girmesiyle birlikte Televizyon Akademisi (ATAS) ödül törenini ertelemek zorunda kaldı. Nihayetinde de 15 Ocak’ta karar kılındı. Yarın gece TSİ 04.00’te heyecan başlayacak. Yine Türkiye’de bir yayıncısı yok maalesef. Ben her zaman olduğu gibi çalışan linklerle buraları yeşillendirip, sizleri öksüz bırakmamaya gayret göstereceğim. Öncesinde de çoktan gazı kaçmış olmasına karşın birlikte tahmin yapalım diyorum. Altın Küre’den SAG’e, meslek birliklerinin desteği ve geçtiğimiz haftasonunda dağıtılan teknik Emmyler, yani Creative Arts ile zaten tablo çok netleşti. Pek de macera aramadığım tahminlerle karşınızdayım.

DRAMA

Her ne kadar teknik Creative Arts gecesinde Succession’ın esamesi okunmasa da The Last of Us’ın “teknik” anlamda daha gösterişli bir iş olduğunu kabul etmemiz gerek. Üstelik burada dördüncü sezonuna gelen Succession’a karşı “Yeteri kadar ödül verdik.” algısı da işliyor. ATAS üyeleri yeni ve parlak olana yönelebiliyor. Fakat iş En İyi Dizi ödülünü vermeye geldiğinde harika bir final sezonu geçiren HBO yapımının sıkıntısız bir şekilde ödülle buluşacağına inancım tam. Hatta bunu senaryo kategorisindeki bir zaferle de taçlandıracaklardır. Ancak yönetmen dalıyla ilgili şüphelerim büyük.

ATAS, ne yazık ki eğer yıldız bir isim yoksa aynı diziden tek kategoride birkaç aday çıktığında kime ağırlık vermeleri gerektiğini pek bilemiyorlar. Esasında Logan Roy’un öldüğü “Conan’s Wedding” bölümü aralarında parlıyor. Fakat bu ayrımı yapabilecekler mi, daldaki diğer iki Succession bölümü oyları bölecek mi sorusu hep akıllarda. Dolayısıyla The Last of Us’ın ikonik bölümünden ya da The White Lotus’dan bir atak bekliyorum burada. Yanılması bedava…

Oyunculuk dallarında da önce net favorilerden ilerlemek gerek. Sarah Snook rakipsiz bir biçimde ilk Emmy’siyle buluşacak. Jennifer Coolidge de Snook’un yardımcı kadın oyuncu dalında yarışmamasının avantajıyla tekrardan Emmy alacak bu rolle. Belki Better Call Saul’un final sezonunun yayınlanmasının üzerinden bir buçuk sene geçmese ve dizi bir şekilde momentumu koruyabilse Rhea Seehorn’un ödüllenebileceğini düşünürdük. Ancak Coolidge, rol arkadaşlarıyla oyları bölünecek gibi gözükmesine karşın mutlak favori. Snook’dan sonra drama kanadında ödülü almasına kesin gözüyle baktığım yegane oyuncu.

Matthew Macfadyen’ın durumu biraz daha ilginç. Dört Succession beyi, dört The White Lotus beyine karşı yarışıyor. Avantajı Succession’ın son sezonunda hikâyenin neredeyse tamamen onun etrafında şekillenmesi. Üstelik sektör tarafından da sevilen bir aktör. Esas zorlanacak isim hiç kuşkusuz Kieran Culkin. Belki Altın Küre’deki zaferinden etkilenerek yapıyorum bu tahmini ama sanki Jeremy Strong ve Brian Cox’u alt edecek kadar parladı dördüncü sezonda. Pedro Pascal’ın dizisi büyük olmasına karşın oyunculuğunun çok parlamadığı, Bob Odenkirk’e de “Bari son sezonuyla ödül verelim.” anlatısı araya grev girince kampanyasızlıktan işlemediği için Culkin, Emmy sahnesine çıkacak gibi gözüküyor.

[one_third]Succession

DİZİ
1. Succession
2. The White Lotus
3. The Last of Us
4. Better Call Saul
5. The Crown
6. House of the Dragon
7. Andor
8. Yellowjackets

[/one_third]

[one_third]

YÖNETMEN
1. The Last of Us
2. The White Lotus
3. Succession (Connor’s Wedding)
4. Andor
5. Succession (America Decides)
6. Bad Sisters
7. Succession (Living+)

[/one_third]

[one_third_last]Succession

SENARYO
1. Succession
2. The White Lotus
3. The Last of Us
4. Better Call Saul (Saul Gone)
5. Bad Sisters
6. Andor
7. Better Call Saul (Point and Shoot)

[/one_third_last]

[one_fourth]

ERKEK OYUNCU
1. Kieran Culkin
2. Pedro Pascal
3. Bob Odenkirk
4. Jeremy Strong
5. Brian Cox
6. Jeff Bridges

[/one_fourth]

[one_fourth]

KADIN OYUNCU
1. Sarah Snook
2. Melanie Lynskey
3. Bella Ramsey
4. Sharon Horgan
5. Keri Russell
6. Elisabeth Moss

[/one_fourth]

[one_fourth]

YARDIMCI ERKEK OYUNCU
1. Matthew Macfadyen
2. F. Murray Abraham
3. Alan Ruck
4. Michael Imperioli
5. Alexander Skarsgard
6. Theo James
7. Nicholas Braun
8. Will Sharpe

[/one_fourth]

[one_fourth_last]

YARDIMCI KADIN OYUNCU
1. Jennifer Coolidge
2. Rhea Seehorn
3. Elizabeth Debicki
4. J. Smith-Cameron
5. Aubrey Plaza
6. Meghann Fahy
7. Sabrina Impacciatore
8. Simona Tabasco

[/one_fourth_last]

KOMEDİ

Komedi kanadıyla ilgili bir yorum yapmama gerek var mı pek emin değilim. Bence 7 kategoriden 6’sında The Bear çok rahat bir şekilde galip gelecek. Dizi, yönetmen, senaryo, erkek oyuncu ve yardımcı kadın oyuncu kategorileri direkt cepte. Belki Ebon Moss-Bachrach, James Marsden karşısında devrilebilir. Çünkü takvim epey oynadığından The Bear’ın ilk sezonu yarışıyor henüz Emmy’de. Ve hatırlarsanız birinci sezonda Moss-Bachrach’ın karakterinin çok da gösterişli sahneleri yoktu. Fakat tam oylama döneminde ikinci sezonun yayınlandığı da unutulmasın.

Burada eğleneceğimiz tek dal kadın oyuncu olacak. Malum, The Bear bu dalda yarışmıyor. Quinta Brunson mutlak favori gibi şimdilik. Rachel Brosnahan daha önce ödüllenmemiş, Natasha Lyonne’un dizisi ana kategoride aday edilmiş olsa başka şeyler konuşabilirdik. Belki Christina Applegate’in gönderdiği bölümün de avantajıyla bir sürpriz yapma ihtimali mevcuttu. Ama hep hatırlattığım üzere, grev sebebiyle kimse kampanya yapamadı. Dolayısıyla Applegate için de yeterli momentum oluşturulamadı.

Bir de not düşmeden olmaz, yönetmen dallarında yıldız isim seven ATAS için Tim Burton’ın (Wednesday) adı parıl parıl parıldıyor. Eğer ki tüm ödülleri The Bear’a vermek istemezlerse şayet Wednesday’i ya da biraz daha abartarak Barry’nin çıktığını görebiliriz zarftan, çok düşük bir ihtimalle de olsa.

[one_third]

DİZİ
1. The Bear
2. Ted Lasso
3. Abbott Elementary
4. Barry
5. The Marvelous Mrs. Maisel
6. Jury Duty
7. Only Murders in the Building
8. Wednesday

[/one_third]

[one_third]

YÖNETMEN
1. The Bear
2. Barry
3. Wednesday
4. The Marvelous Mrs. Maisel
5. Ted Lasso
6. The Ms. Pat Show

[/one_third]

[one_third_last]

SENARYO
1. The Bear
2. Barry
3. Ted Lasso
4. Only Murders in the Building
5. The Other Two
6. Jury Duty

[/one_third_last]

[one_fourth]

ERKEK OYUNCU
1. Jeremy Allen White
2. Jason Sudeikis
3. Bill Hader
4. Martin Short
5. Jason Segel

[/one_fourth]

[one_fourth]

KADIN OYUNCU
1. Quinta Brunson
2. Christina Applegate
3. Jenna Ortega
4. Rachel Brosnahan
5. Natasha Lyonne

[/one_fourth]

[one_fourth]

YARDIMCI ERKEK OYUNCU
1. Ebon Moss-Bachrach
2. James Marsden
3. Brett Goldstein
4. Tyler James Williams
5. Anthony Carrigan
6. Henry Winkler
7. Phil Dunster

[/one_fourth]

[one_fourth_last]

YARDIMCI KADIN OYUNCU
1. Ayo Edebiri
2. Sheryl Lee Ralph
3. Hannah Waddingham
4. Janelle James
5. Alex Borstein
6. Juno Temple
6. Jessica Williams

[/one_fourth_last]

MİNİ DİZİ/TV FİLMİ

Emmy’de bu sene eğleneceğimiz tek kısım mini diziler açıkçası. Tabii ki tıpkı Succession ve The Bear gibi sürüden ayrılan bir yapım var: Beef. Netflix’in dizisi tek başına yarıştığı kategorilerin büyük bir kısmında galip gelecek. En azından mini dizi, kadın oyuncu ve senaryo ödüllerini evine götürmesine kesin gözüyle bakıyorum. Erkek oyuncuda Steven Yeun’un Evan Peters’a karşı bir mücadele vermek zorunda kalacağı kesin gibi. Üstelik komedi sevenlerin oylarını da Daniel Radcliff’le bölüşeceği hesaba katılırsa tahmin etmek pek akıl kârı değil. Yalnız bir taraftan da Televizyon Akademisi içerisindeki poc üyelerin desteğini alacağına inanıyorum. Dolayısıyla pek güvenemeden ve birazcık da umut ederek Yeun dedim.

Beef’in zorlanacağı bir dal da En İyi Yönetmen. Burada Monster: The Jeffrey Dahmer Story ile birlikte ikişer adaylık çıkarmış olmaları net bir şekilde oyları bölecek. Üstelik aradan sıyrılan, yıldız bir ismin yönettiği bölümleri de yok her iki dizinin de. Sektör içinde tanınan isimler olsalar da ATAS’ın tamamını etkileyecek bir aday bulamadım. Ben burada bir sürpriz yaşayacağımıza inanıyorum. Fleishman Is in Trouble’ın yönetmenleri, Little Miss Sunshine’dan tanıdığımız Valerie Faris ile Jonathan Dayton’ın bu kargaşadan yararlanıp ödül alma ihtimali yüksek gibi geliyor. Yine çok dikkat çekici bir yönetmenlik olmadığı için bomboş bir risk alıyor da olabilirim, onu not düşeyim.

Yardımcı oyuncularda da keyifli tablolar mevcut. Paul Walter Hauser direkt adayların arasından sıyrılıyor. Fakat yakın tarihte kaybettiğimiz Ray Liotta’yla oyları bölüşürlerse ne olur emin değilim. Öne çıkan başka bir aday bulmakta güçlük çektiğimden Hauser’ın gösterişli performansı konusundaki ısrarımı sürdüreceğim sanıyorum. Bir de yardımcı kadın oyuncu kategorisinde Claire Danes’in leziz oyunculuğuna karşı koyamayacaklarına ve dolayısıyla Niecy Nash-Betts’in geceden ödülsüz ayrılacağına dair bir izlenime kapıldım. Monster’ın geceden sıfır ödülle ayrılması kafama yatıyor mu derseniz, yatmıyor. Ama Claire Danes o kadar iyi ki…

[one_third]

MİNİ DİZİ
1. Beef
2. Monster: The Jeffrey Dahmer Story
3. Daisy Jones & the Six
4. Fleishman Is in Trouble
5. Obi-Wan Kenobi

[/one_third]

[one_third]

YÖNETMEN
1. Fleishman Is in Trouble
2. Beef (Figures of Light)
3. Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Silenced)
4. Beef (The Great Fabricator)
5. Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Bad Meat)
6. Prey

[/one_third]

[one_third_last]

SENARYO
1. Beef
2. Fleishman Is in Trouble
3. Swarm
4. Weird: The Al Yankovic Story
5. Fire Island
6. Prey

[/one_third_last]

[one_fourth]

ERKEK OYUNCU
1. Steven Yeun
2. Evan Peters
3. Daniel Radcliffe
4. Taron Egerton
5. Michael Shannon
6. Kumail Nanjiani

[/one_fourth]

[one_fourth]

KADIN OYUNCU
1. Ali Wong
2. Kathryn Hahn
3. Jessica Chastain
4. Dominique Fishback
5. Riley Keough
6. Lizzy Caplan

[/one_fourth]

[one_fourth]

YARDIMCI ERKEK OYUNCU
1. Paul Walter Hauser
2. Ray Liotta
3. Richard Jenkins
4. Young Mazino
5. Jesse Plemons
6. Joseph Lee
7. Murray Bartlett

[/one_fourth]

[one_fourth_last]

YARDIMCI KADIN OYUNCU
1. Claire Danes
2. Niecy Nash-Betts
3. Merritt Wever
4. Mario Bello
5. Annaleigh Ashford
6. Camila Morrone
7. Juliette Lewis

[/one_fourth_last]

VARIETY

Fikir beyan etmezsem olmazdı köşesinde de yarışma ödülünün kesinlikle RuPaul’s Drag Race’in olacağını, John Oliver’ın programının kategori değiştirmesiyle Stephen Colbert’ın önünün açıldığını, Saturday Night Live’ın 5 senelik serisinin sona ereceğini, canlı program kategorisinde her türlü sonucu görebileceğimizi hatırlatayım.

[one_fifth]

YARIŞMA
1. RuPaul’s Drag Race
2. The Amazing Race
3. Survivor
4. Top Chef
5. The Voice

[/one_fifth]

[one_fifth]

TALK SHOW
1. Late Show with Stephen Colbert
2. The Problem with Jon Stewart
3. Late Night with Seth Meyers
3. Daily Show with Trevor Noah
4. Jimmy Kimmel Live

[/one_fifth]

[one_fifth]

VARIETY SENARYOLU
1. Last Week Tonight with John Oliver
2. Saturday Night Live
3. A Black Lady Sketch Show

[/one_fifth]

[one_fifth]

VARIETY CANLI
1. Super Bowl LVII Halftime Show
2. Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium
3. Chris Rock: Selective Outrage
4. Tony Awards
5. The Oscars

[/one_fifth]

[one_fifth_last]

SENARYO
1. Last Week Tonight with John Oliver
2. Late Show with Stephen Colbert
3. Saturday Night Live
4. Daily Show with Trevor Noah
5. Late Night with Seth Meyers

[/one_fifth_last]

Devamını oku
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Emmy'i nereden izleyeceğiz? - Oscar Boy

Yorum yazın...

Oscar Boy sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin