PGA tahminlerimizi hatırlayalım…

PGA tahminlerimizi hatırlayalım…

Yarın Amerikalı Prodüktörler Birliği (Producers Guild of America; PGA) yılın en iyilerini seçtikleri ödüllerinin adaylarını açıklayacak. Yine heyecan hat safhada. Yarınki adaylar hem birlik ödüllerinin mevsimini başlatmış olacak, hem yoğun bir haftaya yeni bir sayfa açacak, hem de eleştirmen ödüllerinden sonra artık neyin sevildiğini bizlere gösterecek. Özellikle eleştirmen ödüllerini kaçıran Extremely Loud & Incredibly Close ile The Girl with the Dragon Tattoo‘nun alacağı tepki Oscar tahmini yaparken bize oldukça yardımcı olacak gibi gözüküyor.

PGA, Akademi gibi yeni bir sistem belirlemedi tabi. Yine 10 aday seçilecek ve ödüller de çok sonra değil, 21 Ocak’da sahiplerini bulacak. PGA’in televizyon ve belgesel adayları zaten belli olmuştu. Sıra en önemlisinde, filmlerde. Biliyorsunuz geçtiğimiz Perşembe, tahminlerimi de ayrıntılı bir şekilde yaptım. Ama hatırlamak için tekrardan yazalım:

1. The Artist
2. The Descendants
3. Hugo
4. The Help
5. War Horse
6. Moneyball
7. Midnight in Paris
8. The Tree of Life
9. The Girl with the Dragon Tattoo
10. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II

11. Extremely Loud & Incredibly Close
12. Bridesmaids
13. Drive
14. Tinker Tailor Soldier Spy
15. The Ides of March
16. My Week with Marilyn

***

Bir de tahminlerinize katkıda bulunması açısından son 5 senede neler olmuş, ona bir bakalım:

2010: 127 Hours, Black Swan, The Fighter, Inception, The Kids Are All Right, The King’s Speech, The Social Network, The Town, Toy Story 3, True Grit
2009: Avatar, District 9, An Education, The Hurt Locker, Inglourious Basterds, Invictus, Precious, Star Trek, Up, Up In the Air
2008: The Curious Case of Benjamin Button, The Dark Knight, Frost/Nixon, Milk, Slumdog Millionaire
2007: The Diving Bell and the Butterfly, Juno, Michael Clayton, No Country for Old Men, There Will Be Blood
2006: Babel, The Departed, Dreamgirls, Little Miss Sunshine, The Queen

Yazar Hakkında

1990 doğumlu. Kuir. İkizler. 2009'da ödül sezonu portalı Oscar Boy’u kurarak sinema yazarlığına başladı. 2014’ten beri O Podcast’in moderatörlüğünü yapıyor. 2023 yılında da SİYAD üyesi oldu.

6 Yorum

  1. onur

    – The Artist
    – The Descendants
    – Hugo
    – War Horse
    – Midnight in Paris
    – Moneyball
    – The Help
    – The Tree of Life
    – A Separation
    – Extremely Loud and İncredible Close

    Yanıt
    1. onur

      Bir de alakasız bir soru soracağım ama bu sene oscar için yarışan filmlerin dvd-screenarlarının neden nete verilmediği hakkında bir fikrin var mı? Ya da ne zaman verileceği hakkında bir bilgin var mı?

      Yanıt
  2. Erşah

    Sanırım bilgi yanlışlığı olmuş, Extremely Loud & Incredibly Close CCA’da yarışıyor. İlk izlenimlere bakarsak bu sene de feci kulislerin ve lobilerin döndüğünü görebiliyoruz aslında. Basit filmlerin listeleri zorlaması… Sonunda Oscar maratonuna giriyoruz ve basit filmlerin de bu listelere girmesinden dolayı kendimce sinir oluyorum.

    Not: Olaylı ’99 yılında PGA ödülü Er Ryan’a gitmesine rağmen gidip saçma sapan bir film almış ödülü. Keza ’06’da da The Departed yerine başka bir filme verilmiş. Bu sene de yaşanabilir gibime geliyor, sonuçta çok film ve çok yapımcı var.

    Yanıt

Yorum yazın...